Ο Ιρανός ράπερ Τουμάζ Σαλεχί, που είχε φυλακιστεί επειδή είχε στηρίξει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και βγήκε με εγγύηση νωρίτερα αυτόν τον μήνα, συνελήφθη ξανά, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ του Ιράν. «Ο Σαλεχί συνελήφθη, διότι δημοσίευσε ψευδείς πληροφορίες και διατάραξε την κοινή γνώμη, αφότου αποφυλακίστηκε έπειτα από εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ιράν προκειμένου να επανεξεταστεί η υπόθεσή του», έγινε γνωστό από το πρακτορείο Ειδήσεων της Δικαστικής Αρχής, όπως αναμεταδίδε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Mizan online αναφέρεται σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ο Τουμάζ Σαλεχί ευχαριστεί τους υποστηρικτές του, μετά την αποφυλάκισή του τη 18η Νοεμβρίου. Μετά τον θάνατο υπό κράτηση της 22χρονης Μαχσά Αμινί τον Σεπτέμβριο του 2022, το Ιράν συγκλονίστηκε από μήνες διαδηλώσεων, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ισλαμική Δημοκρατία, μετά την εγκαθίδρυσή της το 1979.

Ο Σαλεχί, ο οποίος έγραψε τραγούδια για τις κινητοποιήσεις, καταδικάστηκε αρχικά σε κάθειρξη έξι ετών για σειρά κατηγοριών, μεταξύ άλλων «διαφθορά στη γη», μια απόφαση που απέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν. Ο 33χρονος ράπερ παρέμεινε έναν χρόνο και 21 ημέρες στη φυλακή, μεταξύ άλλων 252 ημέρες στην απομόνωση, κατά τη διάρκεια της οποίας υπέστη σωματικά τραύματα, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην Twitter).