Η στήριξη προς το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ αυξήθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μετά την ανακοίνωση μείωσης φόρων και οικονομικής ενίσχυσης αυτή την εβδομάδα, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Times, επικαλούμενη δημοσκόπηση της YouGov.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ανακοίνωσε μειώσεις φόρων για τους εργαζόμενους ενόψει των εκλογών του 2024 και προσέφερε στις επιχειρήσεις μόνιμου χαρακτήρα επενδυτικά κίνητρα σε μια προσπάθεια να ανεβάσει ταχύτητα η οικονομία.

Η δημοσκόπηση της YouGov, που διενεργήθηκε μετά τις αλλαγές στον προϋπολογισμό, έδειξε ότι το ποσοστό στήριξης των Συντηρητικών αυξήθηκε στο 25% από το 21% μία εβδομάδα νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση, οι Συντηρητικοί βρίσκονται πίσω από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, με τη διαφορά τους να φθάνει τις 19 ποσοστιαίες μονάδες. Μόνο το 18% των ερωτηθέντων δήλωσε πως πιστεύει ότι τα δημοσιονομικά μέτρα θα βελτιώσουν την κατάσταση των ιδίων και των οικογενειών τους, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και οι αποφάσεις για αύξηση των επιδομάτων πρόνοιας και των συντάξεων, σύμφωνα με τις προηγούμενες εξαγγελίες -αντί του περιορισμού των αυξήσεων, όπως ανέμεναν κάποιοι- είναι δημοφιλή μέτρα για την πλειονότητα των ψηφοφόρων.