Ένα ζευγάρι Ισραηλινών που διέφυγε από το μακελειό στο φεστιβάλ του Ισραήλ το Σάββατο μοιράστηκε την οδυνηρή εμπειρία του, καθώς συνεχίζουν να αναζητούν έναν αγνοούμενο φίλο τους. Η Amit Bar και ο σύντροφός της Nir ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ Tribe of Nova στο Re’im, όταν μαχητές της Χαμάς άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας περισσότερους από 260.

Το ζευγάρι κατάφερε να αποφύγει τα πυρά, αλλά χωρίστηκε από τον φίλο τους, τον Ziv, καθώς απομακρύνθηκε για να βοηθήσει άλλους. «Όταν οι ρουκέτες άρχισαν να πέφτουν, ο Ziv βοήθησε δύο κορίτσια και φρόντισε να τα ηρεμήσει, τους είπε ότι όλα θα σταματήσουν σύντομα», δήλωσε η Amit στο ισραηλινό πρακτορείο N12, σύμφωνα με το dailymail.co.uk.

Δύο ώρες αργότερα, ο Ziv τηλεφώνησε για να πει στους φίλους του ότι ήταν με μια άλλη ομάδα. «Προσπαθήσαμε να του φωνάξουμε και να τον καλέσουμε αλλά δεν άκουγε. Όλο αυτό το διάστημα βλέπαμε τους τρομοκράτες να οδηγούν με οχήματα και να πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση, νομίζαμε ότι δεν μπορούσαμε να κουνηθούμε», είπε η Amit.

Η Amit δημοσίευσε μια φωτογραφία της με τον σύντροφό της στο Instagram, κρατώντας μια ανάμνηση από τη φρικτή εμπειρία που έζησαν, για να τους θυμίζει το ότι βγήκαν ζωντανοί από την κόλαση.

Η ίδια έγραψε για την εμπειρία της:

«Ακούς τις σφαίρες να σφυρίζουν δίπλα μας και οι άνθρωποι απλά πέφτουν και οι τρομοκράτες πίσω μας να κάνουν κύκλους παντού, με μοτοσικλέτες, προσπαθώντας απλώς να σκοτώσουν. Όταν σου λέω ότι δεν έχω δύναμη, μου λες ότι δεν έχω άλλη επιλογή και ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τρέχουμε.

Δεν σταματήσαμε να τρέχουμε μέχρι που εσύ και ο Ziv χωριστήκατε και κρυφτήκατε στους θάμνους. Οι πυροβολισμοί πέρασαν πάνω από το κεφάλι μου, δεν ήξερα ποτέ πώς ακούγεται το σφύριγμα ενός όπλου, οι τρομοκράτες περνούν και πυροβολούν όπου είναι δυνατόν και εμείς κάνουμε τα πάντα να μην κουνηθούμε και να διατηρήσουμε τη σιωπή.

Αυτό που ζήσαμε είναι αδύνατο να το χωνέψουμε, απλά συνεχίζουμε να προσευχόμαστε να γυρίσει ο Ziv σπίτι μας».

Τουλάχιστον 260 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ το Σάββατο. Αμέτρητοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις καθώς ένοπλοι μαχητές της Χαμάς σάρωσαν την περιοχή. Περίπου 3.500 άνθρωποι φέρεται πως βρίσκονταν στο φεστιβάλ, αν και οι αναφορές ποικίλλουν.