Μια μητέρα άφησε τον γιο της να πεθάνει από την πείνα αφού ο φίλος της ισχυρίστηκε ότι το μωρό μπορούσε να ζήσει στο φως του ήλιου αντί για φαγητό, σύμφωνα με δικαστήριο στη Ρωσία. Η Οξάνα Μιρόνοβα, 33 ετών, καταδικάστηκε αφού το παιδί της πέθανε από «πνευμονία και υποσιτισμό».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η γυναίκα είχε ακολουθήσει τις απόψεις του συντρόφου της στο blogging raw food Maxim Lyutyi, 43 ετών, ο οποίος αντιμετωπίζει μια ξεχωριστή δίκη που κατηγορείται ότι βασάνισε το νεογέννητο μωρό του. Η Μιρόνοβα παραδέχτηκε την ενοχή της και μετάνιωσε για το θάνατο του γιου της που ήταν ούτε ενός μήνα, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου στο Αρμαβίρ της Ρωσίας. Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια «σωφρονιστική εργασία» για παραμέληση του παιδιού και αποτυχία στα μητρικά της καθήκοντα, με αποτέλεσμα το μωράκι να πεθάνει από πείνα.

Ο 43χρονος προπονητής του «εναλλακτικού» τρόπου ζωής, Lyutyi, ήθελε να μεγαλώσει το νεογέννητο με πράνα – μια δίαιτα στην οποία οι άνθρωποι μένουν χωρίς φαγητό και νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα και «τρέφονται από τον ήλιο», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η mirror.

Επιπλέον κατηγορείται ότι απαγόρευσε στη Μιρόνοβα να θηλάσει το παιδί. «Ήθελε να πειραματιστεί με το παιδί, να το ταΐσει καθαρά με τον ήλιο και μετά να το διαφημίσει σε άλλους ότι έτσι μπορείς να φας», είπε η μητέρα της Οξάνα Γκαλίνα που τον κατηγορεί ότι διευθύνει μια «αίρεση». Και συνέχισε: «Ήμουν κατά της κόρης μου να είναι σε αυτή την αίρεση. Ένιωσα τα πάντα και της είπα ότι ο Μαξίμ ήταν τρελός, αλλά δεν με άκουσε. «Η Οξάνα ζούσε εκεί σαν πειραματόζωο. Κάθε φορά γινόταν πιο ψυχρή μαζί μου…. Ήταν η σκλάβα του» είπε η γιαγιά.

Πάντως μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στο κέντρο κράτησής του τρώει κρέας, ενώ ένα από τα αγαπημένα πιάτα του είναι τα ζυμαρικά με στιφάδο. Ένα βίντεο τον δείχνει ενώπιον του δικαστηρίου νωρίτερα αυτό το έτος κρατούμενος ως ύποπτος για βασανιστήρια παιδιών. Ο Lyutyi είναι γνωστός ως «ριζοσπαστικός φανατικός οπαδός της ωμής τροφής».