Με μια λίστα αστέρων που περιλαμβάνει τις Taylor Swift, Dua Lipa και Rihanna, η make up artist διασημοτήτων με έδρα το Λονδίνο, Lisa Eldridge, αποκαλύπτει στη Vogue India τα μυστικά της για να κρατάει τα πινέλα του μακιγιάζ της καθαρά.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένω και να καθαρίζω τα πινέλα μακιγιάζ μου;

Πινέλα μακιγιάζ

Τα πολύ βρώμικα πινέλα γίνονται άκαμπτα, λιπαρά και δεν απλώνουν το μακιγιάζ ομοιόμορφα. Επομένως, αν θέλετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, τα καθαρά πινέλα αποτελούν το Α και το Ω. «Σε επαγγελματικό πλαίσιο, πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα σας μετά από κάθε πελάτη, αλλά για προσωπική χρήση, θα έλεγα ότι μία φορά την εβδομάδα είναι μια χαρά (ανάλογα με το πόσο έντονα τα χρησιμοποιείτε). Προσωπικά δεν είμαι οπαδός του καθαρισμού με οινόπνευμα, καθώς τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα καλό πλύσιμο με νερό όσον αφορά την καθαριότητα και τη διατήρηση των πινέλων σας μαλακών και εύκαμπτων. Αφού τα πλύνετε και τα καθοδηγήσετε ξανά στο σχήμα τους, αφήστε τα να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και χρησιμοποιήστε τα μόνο όταν στεγνώσουν εντελώς».

Επίσης, σύμφωνα με την Eldridge, ο σωστός καθαρισμός ξεκινάει και από τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα πινέλα σας. «Συνήθως χρησιμοποιώ υγρό πλυσίματος για επίμονες ή μακράς διάρκειας φόρμουλες και απαλά παιδικά σαμπουάν για λιγότερο επίμονα προϊόντα».

Η τεχνική για να καθαρίσετε καλύτερα τα πινέλα μακιγιάζ σας

Γυναίκα πλένει πινέλο μακιγιάζ

Γέρνοντας τις τρίχες προς τα κάτω, βρέξτε τις σε ζεστό νερό κάτω από τη βρύση, προσθέστε μια σταγόνα καθαριστικό και στη συνέχεια στροβιλίστε και πιέστε απαλά το πινέλο στην παλάμη του χεριού σας μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα ίχνη μακιγιάζ. Το καλό ξέβγαλμα είναι τόσο σημαντικό, αλλά φροντίστε να τα στρέφετε με φορά προς τα κάτω, ώστε να μην μπορεί να εισέλθει νερό στο μεταλλικό κομμάτι στο άκρο των τριχών.

Είναι πολύ σημαντικό μετά το ξέπλυμα τα πινέλα σας να επανέλθουν αβίαστα στο τέλειο σχήμα τους. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα πάνω σε μια πετσέτα ή ένα πανί κατά μήκος της άκρης ενός τραπεζιού έτσι ώστε οι κεφαλές με τις τρίχες να κρέμονται πάνω από την άκρη. Αυτό θα επιτρέψει στον αέρα να κυκλοφορήσει, ώστε να στεγνώσουν ομοιόμορφα.

Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε νέα πινέλα μακιγιάζ

Τα πινέλα καλής ποιότητας που φροντίζονται καλά θα πρέπει να διαρκούν χρόνια, αλλά αν διαπιστώσετε ότι τα πινέλα σας αποβάλλουν και δεν διατηρούν πλέον το σχήμα τους, τότε ίσως ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσετε με καινούργια.