Καθώς μεγαλώνετε, παρατηρείτε στο δέρμα σας αλλαγές όπως οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, ο αποχρωματισμός κ.α. Ωστόσο, όταν προσθέτετε στο μείγμα το ξηρό δέρμα, αυτό καθιστά την εφαρμογή του μακιγιάζ σχεδόν αδύνατη. Ευτυχώς, τα ενυδατικά primer με υαλουρονικό οξύ, όπως αναφέρει το thelist.com, προσφέρουν την τεχνολογία δέσμευσης της υγρασίας που ζητάει το δέρμα σας.

Σύμφωνα με τον δερματολόγο Dr. Sam Bunting και όσα ανέφερε στο Stylist «Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το δέρμα λειτουργεί ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό φράγμα και αυτά τα μόρια υαλουρονικού οξέος είναι πολύ μεγάλα για να συμπιεστούν μέσα από το χόριο, το οποίο είναι εκεί που πρέπει να είναι για να βοηθήσει να γεμίσουν οι γραμμές και οι ρυτίδες».

Σαλικυλικό οξύ

Επομένως, όταν το υαλουρονικό οξύ προστίθεται σε ένα primer, μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του προσώπου, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια τέλεια παλέτα για να εφαρμόσετε το foundation και το υπόλοιπο μακιγιάζ σας. Εκτός από τη διόγκωση του δέρματός σας, όμως, λειτουργεί και ως ενυδατικό για να το κρατήσει ελαστικό, επειδή το υαλουρονικό οξύ θέλει να βρίσκει και να προσκολλάται σε αυτά τα μόρια νερού.

Αλλά είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι δεν πρέπει ποτέ να εφαρμόζετε ένα primer με υαλουρονικό οξύ σε αφυδατωμένο δέρμα. Όταν το δέρμα είναι αφυδατωμένο, το υαλουρονικό οξύ μπορεί στην πραγματικότητα να τραβήξει το νερό από πολύ βαθύτερα στο δέρμα σας, κάνοντάς το να αισθάνεται ακόμα πιο σφιχτό, γεγονός που μπορεί να κάνει το μακιγιάζ σας να εγκατασταθεί σε γραμμές και ατέλειες. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε με ένα υγρό πρόσωπο, εφαρμόζοντας πρώτα ενυδατική κρέμα ή ορούς. Εκτός από την προσθήκη ενός primer υαλουρονικού οξέος στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, ωστόσο, υπάρχουν μερικές άλλες συμβουλές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας με την κατάλληλη υγρασία.

Συμβουλές για τη βελτίωση του ξηρού δέρματος

Δερματικός φραγμός

Η προσθήκη ενός primer υαλουρονικού οξέος στη ρουτίνα του μακιγιάζ σας είναι ένας τρόπος για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση της φυσικής ξηροδερμίας ή των προβλημάτων που προκαλούνται από την έλλειψη υγρασίας στον αέρα. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την ξηροδερμία. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογικής Ένωσης (AAD) το μπάνιο, τα καθαριστικά και η ποιότητα του αέρα μπορούν να συμβάλουν στο να είναι το δέρμα σας ξηρό, ξεφλουδισμένο και σφιχτό.

Αν και μπορεί να φαίνεται παράξενο, τα μεγάλης διάρκειας μπάνια και τα ζεστά ντους μπορεί στην πραγματικότητα να απορροφούν την υγρασία, γι’ αυτό η AAD συνιστά τη χρήση ζεστού νερού και τον περιορισμό του ντους σε όχι περισσότερο από 10 λεπτά. Είναι, επίσης, εξαιρετικά ωφέλιμο να απλώνετε ενυδατική κρέμα στο δέρμα σας αμέσως μετά το ντους ή να πλένετε το πρόσωπό σας με ένα απλό απολεπιστικό χρησιμοποιώντας ένα ενυδατικό καθαριστικό.