O Μάιος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του δέρματος Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα παγκόσμια κρούσματα μελανώματος και μη μελανώματος αυξάνονται ραγδαία. Γνωρίζατε ότι ένας στους τρεις καρκίνους που διαγιγνώσκονται είναι καρκίνος του δέρματος; Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και το ιστορικό ηλιακού εγκαύματος είναι οι κύριοι παράγοντες που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. 

Ο Δρ Des Fernandes (Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της Environ Skin Care) δημιούργησε και κυκλοφόρησε την  πρώτη αντηλιακή σύνθεση στον κόσμο που συνδύαζε φυσικά αντηλιακά φίλτρα με ισχυρά αντιοξειδωτικά πριν από 28 χρόνια, όταν έχασε δύο πολύ νέους ασθενείς του από μελάνωμα.

Η RAD Antioxidant Sun Cream SPF15 συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι παγκοσμίως το no1 προϊόν και συνιστάται από ειδικούς στη δερμοφροντίδα, γιατρούς και δερματολόγους. H προσέγγιση της Environ στην αντηλιακή φροντίδα είναι μοναδική και επιστημονικά αποδεδειγμένη ως άκρως αποτελεσματική.

H RAD Antioxidant Sun Cream 100ml  είναι μια κρεμώδης, πλούσια και με βαθιά ενυδατική υφή αντηλιακή κρέμα, η οποία περιέχει πανίσχυρα φυσικά αντηλιακά και αντανακλαστικά φίλτρα, σε συνδυασμό με ισχυρά αντιοξειδωτικά, το διοξείδιο του τιτανίου, τη βήτα-καροτίνη και τις βιταμίνες C, E βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές επιδράσεις της UV ακτινοβολίας και τις ελεύθερες ρίζες.

Είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος, κανονικές προς ξηρές επιδερμίδες, ώριμες, φωτογηρασμένες & επιδερμίδες με δυσχρωμίες. Κατάλληλη για κάθε ηλικία ακόμα και για βρέφη άνω των 6 μηνών.

Μεσαίο SPF = λιγότερα χημικά
Η έρευνα έχει δείξει ότι το δέρμα απορροφά τα αντηλιακά συστατικά,
και ότι πολλά από αυτά μπορούν να μετατραπούν σε επιθετικές ελεύθερες ρίζες.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα προϊόντα με υψηλότερο SPF
παρέχουν ελάχιστη επιπλέον προστασία (λιγότερο από 5% μεταξύ SPF 15 και SPF 50), αλλά περιέχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις σε χημικά αντηλιακά συστατικά, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν επίθεση ελευθέρων ριζών στο δέρμα.

SPF Factor %UVB Absorbed
1 50%
4 70%
8 87.5%
15 93.3%
30 96.7%
50 98%

Πηγή: Viva voce on sunscreens. Indian Journal of Drugs in Dermatology

Η αποδεδειγμένη προσέγγιση της Environ για ασφαλή, αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο υποστηρίζει τη χρήση ενός χαμηλού SPF αλλά με πιο συχνή επανάληψη εφαρμογής, σε συνδυασμό με τη δύναμη των αντιοξειδωτικών για την εξουδετέρωση των βλαβών των ελεύθερων ριζών.

Αντιοξειδωτική προστασία
Κανένα αντηλιακό δεν μπορεί να εμποδίσει εντελώς αποτελεσματικά τη UVA ακτινοβολία να εισέλθει  στο δέρμα. H RAD Antioxidant Sun Cream SPF15 περιέχει ένα ευρύ φάσμα αντιοξειδωτικών όπως Βιταμίνη C, E και Βήτα-Καροτίνη, τα οποία βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των βλαβών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται λόγω της UVA ακτινοβολίας.

Η σειρά Even More Sun Care της Environ περιλαμβάνει, επίσης ακόμα ένα αποτελεσματικό φυσικό αντηλιακό ευρέος φάσματος UVA & UVB προστασίας  την RAD SHIELD Mineral Sunscreen 125ml με μη-λιπαρή, ανάλαφρη, διαφανή, ενυδατική υφή κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, κανονικές προς λιπαρές επιδερμίδες και ακνεϊκά και προβληματικά δέρματα. 

Είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια και η πιο απαραίτητη «κάλυψη και προστασία από τον ήλιο» που πρέπει να εφαρμόζεται τακτικά από όλους. 

Τα προϊόντα καθημερινής φροντίδας Environ Skin Care είναι διαθέσιμα σε εξειδικευμένα κέντρα αισθητικής, δερματολόγους & ιατρεία.

Ανακαλύψτε την σήμερα σε έναν Environ Skin Care συνεργάτη και σχεδιάστε μαζί τους τη δική σας ρουτίνα καθημερινής φροντίδας environskincare.gr