Τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά φτιάχνουν σίγουρα τη διάθεση, ενώ τονίζουν την αυτοπεποίθηση της  κάθε γυναίκας. Τι πρέπει να κάνετε, όμως, για να τα κρατήσετε φρέσκα και φωτεινά, σαν να έχετε μόλις βγει από το κομμωτήριο; Ακολουθούν πέντε έξυπνα tips που σίγουρα αξίζει να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας.

Μην λούζεστε συχνά

Γυναίκα που λούζει τα μαλλιά της

Για να παραμείνει υπέροχο το χρώμα των μαλλιών σας περιμένετε, τουλάχιστον, μια ολόκληρη μέρα πριν τα λούσετε. Μετά από αυτό, προσπαθήστε να λούζεστε μόνο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε το χρώμα πραγματικά αληθινό.

Το νερό βοηθά και βλάπτει ταυτόχρονα

Γνωρίζατε ότι το ζεστό νερό μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα πιο γρήγορα; Γι’ αυτό λούστε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό. Επίσης, προσέξτε το χλώριο όταν πηγαίνετε για κολύμπι. Μπορεί να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σας και την εξωτερική υφή τους, η οποία μπορεί να έχει ήδη υποστεί ζημιά από τη διαδικασία βαφής. Πριν μπείτε στην πισίνα, βρέξτε και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας και φορέστε ένα στενό καπέλο κολύμβησης.

Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα

Σαπούνι, χτένα και πετσέτα

Είστε σίγουρες ότι χρησιμοποιείτε το σωστό σαμπουάν; Δεν είναι όλα ακριβώς τα ίδια. Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν και ένα conditioner που είναι ασφαλή για το χρώμα και δεν περιέχουν θειικά άλατα, τα οποία μπορούν να θαμπώσουν ή να ξεθωριάσουν τα μαλλιά σας. Οι φόρμουλες που είναι ασφαλείς για το χρώμα σας βοηθούν να διατηρήσετε το φρέσκο λουκ του κομμωτηρίου και το ζωντανό χρώμα.

Κάντε βαθιά περιποίηση

Τα βαμμένα μαλλιά παρακαλούν για επιπλέον υγρασία. Η βαθιά περιποίηση μπορεί να τα βοηθήσει να παραμείνουν ζωντανά και ευκολοχτένιστα.  Στο σπίτι, αναμείξτε ίσα μέρη αβοκάντο, αμυγδαλέλαιο και λάδι βιταμίνης Ε. Εφαρμόστε το σε νωπά μαλλιά και αφήστε το να απορροφηθεί για 10 λεπτά πριν ξεπλύνετε και τα χτενίσετε ως συνήθως.

Προστατέψτε τα από τον ήλιο

Γυναίκα που χαμογελάει

Μια ημερήσια απόδραση στη θάλασσα είναι πραγματικά αναζωογονητική. Ωστόσο, όχι και τόσο καλή για τα μαλλιά σας. Το έντονο ηλιακό φως μπορεί να αφήσει το χρώμα σας θαμπό και άψυχο. Δοκιμάστε να ψεκάσετε ένα λαδάκι για τα μαλλιά που περιέχει φίλτρα UVA και UVB για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας, ενώ ένα καπέλο λειτουργεί ακόμη καλύτερα.