Ανεξαρτήτως από το αν φοράτε το αγαπημένο σας τοπ με την ολοκαίνουρια φούστα σας, ή ένα φόρεμα που διαγράφει τέλεια τη σιλουέτα σας, στην περίπτωση που όλα τα παραπάνω είναι κίτρινα, τότε η εμφάνισή σας δεν είναι καθόλου ελκυστική για τους άντρες.

Το χρώμα στα ρούχα που σας κάνει λιγότερο ελκυστικές στους άντρες

Αν και το κίτρινο είναι ένα υπέροχο χρώμα και υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του που είναι ακόμη και κορυφαίες τάσεις στη μόδα, σύμφωνα με το Best Life, οι στατιστικές έχουν δείξει ότι οι άντρες δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με αυτή τη ζεστή απόχρωση.

Γυναίκα με κίτρινα ρούχα

Σε μια δημοσκόπηση του 2013 που έγινε για να μάθουν οι ιθύνοντες τα καλύτερα χρώματα για να φορέσετε σε ραντεβού, τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα. Το κίτρινο κατατάχθηκε ως το λιγότερο αγαπημένο από τους άνδρες, ενώ το 39% των ερωτηθέντων είπε ότι είναι πιθανό να «απογοητευτούν» εάν το ραντεβού τους φορούσε ρούχο σε κίτρινο χρώμα.

Γυναίκα με κίτρινο φόρεμα

Και δεν είναι μόνο οι άντρες

Προτού, ωστόσο, κρίνετε τα αρσενικά που δεν αγαπούν ιδιαιτέρως ένα τόσο χαρούμενο χρώμα, φαίνεται ότι οι γυναίκες αποθαρρύνθηκαν, επίσης, από πιθανούς συντρόφους που φορούσαν κίτρινα ρούχα. Σε μια μελέτη από την Evolutionary Psychology, που διεξήχθη για να βρει ποια χρώματα έλκουν περισσότερο τους άνδρες και τις γυναίκες στο αντίθετο φύλο, το κίτρινο κατετάγη μια θέση πριν το τέλος -τελευταίο διακρίθηκε το λευκό– σε αποχρώσεις που οι γυναίκες θεωρούσαν λιγότερο ελκυστικές στους άνδρες.

Γυναίκα και άντρας με κίτρινα ρούχα

Μάλιστα, ο Τζορτζ Τσαρλς του vouchercodespro.co.uk εξηγεί μέσω Yahoo για το πόση σημασία έχουν πραγματικά οι πρώτες εντυπώσεις. «Αν και μπορεί να θεωρηθεί άστατο να βασίσουμε τις πιθανότητες ενός δεύτερου ραντεβού με κάποιον στο χρώμα που επιλέγει να φορέσει σε μια αρχική συνάντηση, το γεγονός είναι ότι κάνουμε τις κύριες εκτιμήσεις μας για τους πιθανούς συντρόφους εξαιρετικά γρήγορα», λέει. Προσθέτοντας, «Είναι στη φύση του ανθρώπου να θέλουμε να βρίσκουμε ελαττώματα και ατέλειες μέσα σε αυτά τα άτομα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από τον τραυματισμό αργότερα».