Το TikTok, πλέον, αποτελεί μεγάλη πηγή έμπνευσης, τόσο αναφορικά με τις συμβουλές ομορφιάς και μακιγιάζ, όσο και με τα κόλπα των χρηστών του για τον καθαρισμό διάφορων σημείων του σπιτιού, όπως η κουζίνα ή το μπάνιο. Το νέο trend που έχει γίνει ήδη viral στο δημοφιλές κοινωνικό μέσο, λοιπόν, έχει να κάνει με ένα hack για τον καθαρισμό του φούρνου της κουζίνας, με τον πιο περίεργο, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικό τρόπο.

Το πρόβλημα με τον καθαρισμό ενός φούρνου είναι ότι συχνά υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά ζητήματα που χρειάζονται αντιμετώπιση. Για παράδειγμα, πιθανότατα θα χρειαστεί να τρίψετε όλο το λίπος και τη βρωμιά που έχουν επικαλύψει την πόρτα και τα πλαϊνά. Ωστόσο, προτού ασχοληθείτε με αυτό το βήμα, θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσετε τυχόν σωματίδια φαγητού ή καμένα κομμάτια που έχουν πέσει στο κάτω μέρος του φούρνου. Μέχρι τώρα, μπορεί απλώς να προσπαθούσατε να τα σκουπίσετε, παραμορφώνοντας το σώμα σας καθώς προσπαθείτε να φτάσετε σε όλες τις γωνίες της συσκευής. Η απλή λύση; Πιάστε την ηλεκτρική σας σκούπα και απορροφήστε όλα αυτά τα σωματίδια.

Καθαρισμός φούρνου

TikTok: Το περίεργο κόλπο καθαρισμού για τον φούρνο που λειτουργεί πραγματικά

Το απλό κόλπο που μοιράζεται η χρήστης του TikTok @allisonscleanin είναι ο τέλειος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα μεγαλύτερα σωματίδια και κομμάτια που κάνουν τη διαδικασία καθαρισμού του φούρνου αρκετά πιο δύσκολη. Μόλις εξαφανιστούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό της επιλογής σας. Αν ψάχνετε, λοιπόν, για μια εύκολη και γρήγορη λύση το κόλπο του TikTok θα σας λύσει σίγουρα τα χέρια.

@allisonscleanin

A non toxic #ovenclean for those who dont want to use harsh oven #cleaners – Yes I use oven cleaners but only if there are no kids/animals #fy

♬ Smoothie – Sevvans

Το εν λόγω βίντεο, λοιπόν, γνωστό και ως «vacuum hack» συγκέντρωσε έναν εκπληκτικό αριθμό likes και σχολίων -περισσότερα από 630.000 likes και 2.890 σχόλια. Και, αν κρίνουμε από όσα έγραψαν οι followers στην ενότητα των σχολίων, πολλοί φάνηκαν να έχουν ακολουθήσει τις συμβουλές του βίντεο και να έμειναν και ευχαριστημένοι.

«Το δοκίμασα σήμερα και ο φούρνος μου είναι πιο καθαρός από ό,τι ήταν εδώ και 8 χρόνια! Ευχαριστώ!» έγραψε ένα χρήστης, ενώ ένας άλλος αν και αρχικά ήταν σχετικά δύσπιστος στο τέλος ένιωσε ευγνώμων που βρήκε το κόλπο, γράφοντας: «Ευχαριστώ για τη συμβουλή, το δοκίμασα και εγώ».

Ωστόσο, αποδεικνύοντας ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ευχαριστήσει κανείς τους πάντες, υπήρξαν επίσης αρκετά σχόλια που πρότειναν τη χρήση της λειτουργίας αυτοκαθαρισμού με την οποία είναι εξοπλισμένοι πολλοί φούρνοι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.