Σίγουρα θα έχετε πειραματιστεί με την περιποίηση της επιδερμίδας και κάποια στιγμή -κυρίως κατά την διάρκεια της καραντίνας- θα φτιάξατε το δικό σας σπιτικό σκραμπ με ζάχαρη, κυρίως για την απολέπιση του προσώπου σας. Ωστόσο, πόσο καλό κάνει ένα τέτοιο σκραμπ στην επιδερμίδα σας;

Κάνουν τα σκραμπ ζάχαρης καλό στο πρόσωπό σας;

Σύμφωνα με τον Joshua Ross, διάσημο αισθητικό και ιδρυτή του SkinLab του West Hollywood, η χρήση σκραμπ ζάχαρης στο πρόσωπό σας είναι σχεδόν απαγορευτική. Μιλώντας στο Byrdie, αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πραγματική διαφορά μεταξύ των σκραμπ σώματος και του σκραμπ για το πρόσωπο.

Ενώ διαφέρουν στο μέγεθος των κόκκων, και τα δύο είναι φυσικά απολεπιστικά, πράγμα που σημαίνει ότι απομακρύνουν το δέρμα για να ενθαρρύνουν τον κυτταρικό κύκλο. Το σκεπτικό του; «Μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και μικρές γρατζουνιές στο δέρμα», εξήγησε στο Byrdie, ισχυριζόμενος πως «Δεν υπάρχει σκραμπ ζάχαρης που θα συνιστούσα για το πρόσωπο», αναφέρει το healthdigest.com.

σκραμπ ζάχαρης

Τα σκραμπ προσώπου μπορεί να είναι πιο επιβλαβή για το δέρμα σας από όσο νομίζετε

Στην πραγματικότητα, πρέπει να είστε πιο προσεκτικές στην επιλογή ενός σκραμπ προσώπου για το δέρμα σας από όσο νομίζετε. «Τα σκραμπ προσώπου πρέπει να είναι απαλά, με εξαιρετικά λεπτά απολεπιστικά σωματίδια, διαφορετικά κινδυνεύετε να δημιουργήσετε μικροσκοπικά δάκρυα και φλεγμονή στο δέρμα», δήλωσε η δερματολόγος Shari Marchbein, M.D., στο Cosmopolitan. Η Pamela Marshall, κλινική αισθητικός και συνιδρύτρια της Mortar & Milk, συμφώνησε, λέγοντας στο Glamour πως «Η απολέπιση περισσότερο από ό,τι χρειάζεται το δέρμα σας μπορεί να εξαντλήσει τη λειτουργία του φραγμού και να προκαλέσει τριχοειδή βλάβη, αφήνοντας το δέρμα αφυδατωμένο και αδύναμο».

Με άλλα λόγια, συμπεραίνει το healthdigest.com, είναι καλύτερο να παραλείψετε το σκραμπ ζάχαρης και στη θέση του να προτιμήσετε κάτι πιο λεπτό που έχει φτιαχτεί ειδικά για τον τύπο του δέρματός σας για να διασφαλίσετε ότι δεν θα το βλάψετε, ενώ εάν παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας αντιδρά αρνητικά σε ένα νέο προϊόν, διακόψτε αμέσως τη χρήση του.