Όταν πρόκειται να βάψετε τους τοίχους του γραφείου του σπιτιού σας, το λευκό μπορεί να φαίνεται ίσως το πιο ασφαλές και ουδέτερο χρώμα. Συνδυάζεται με τα πάντα και είναι φωτεινό, γεγονός που κάνει τα δωμάτια να μοιάζουν λίγο πιο ανοιχτά και ευρύχωρα. Ενώ όλα αυτά τα πράγματα είναι αληθινά, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το λευκό είναι η καλύτερη επιλογή για το γραφείο σας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το housedigest.com, η στείρα ατμόσφαιρα που προάγει το λευκό δεν βοηθάει πολύ στην έμπνευση της δημιουργικότητας. «Το λευκό δεν μας βοηθάει να είμαστε παραγωγικοί και τα περισσότερα εργασιακά περιβάλλοντα είναι λευκά, υπόλευκα ή γκρι», εξηγεί η ερευνήτρια Nancy Kwallek. Επιπλέον, η Courtney Keene, διευθύντρια επιχειρήσεων στο MyRoofingPal, συμφωνεί, προσθέτοντας ότι το λευκό δεν είναι το καλύτερο χρώμα όταν πρόκειται για εμπνευσμένη δημιουργικότητα επειδή μπορεί να «οδηγήσει σε κόπωση και κούραση των ματιών».

Χώρος γραφείου στο σπίτι

Γιατί πρέπει να απορρίψετε το λευκό στο χώρο του γραφείου σας στο σπίτι

Και αυτά δεν είναι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να απορρίψετε το λευκό ως χρώμα για το γραφείο του σπιτιού σας. Κι αυτό γιατί το λευκό δεν φαίνεται να κάνει και πολλά για τη διάθεσή σας. Σε μια συνέντευξη στο Real Homes, ο ψυχολόγος και σύμβουλος ευεξίας Lee Chambers επικαλέστηκε μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα γραφεία χωρίς χρωματικές πινελιές, «ειδικά εκείνα με ουδέτερο λευκό, γκρι και μπεζ τείνουν να προκαλούν θλιβερά και καταθλιπτικά συναισθήματα, και περισσότερο μάλιστα στις γυναίκες».

Επιλέξτε χρώματα που ταιριάζουν στο επάγγελμά σας καθώς και στις ανάγκες σας

Εάν το λευκό, λοιπόν, δεν είναι το καλύτερο χρώμα για το γραφείο του σπιτιού σας, τότε ποιο είναι; Μέρος αυτού εξαρτάται από τον τύπο της διάθεσης που θέλετε να προκαλέσετε στο γραφείο σας. Επίσης, θέλετε έναν χώρο όπου θα αισθάνεστε ήρεμοι, ενεργοποιημένοι και σίγουρα εμπνευσμένοι.

Χώρος γραφείου στο σπίτι

Για να δημιουργήσετε, λοιπόν, μια ήρεμη διάθεση στο γραφείο σας, το μπλε ή το πράσινο αποτελούν ιδανικές επιλογές. Το μπλε έχει ανακουφιστικό αποτέλεσμα και το πράσινο μειώνει το άγχος και το στρες, δήλωσε η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Beth Kooby στο Southern Living. Αν ψάχνετε για ένα χρώμα που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, θα μπορούσατε να επιλέξετε μια απόχρωση του κίτρινου επειδή αυξάνει τη θετικότητα και τη νοητική δραστηριότητα.

Αν από την άλλη, ψάχνετε για ένα ζωντανό χρώμα που θα δώσει, επίσης, ώθηση στη διάθεσή σας, το κόκκινο είναι μια καλή επιλογή. Ενώ ένα δωμάτιο με όλους τους τοίχους βαμμένους με κόκκινο χρώμα θα ήταν υπερβολικό, η Kooby εξηγεί ότι ένας μόνο κόκκινος τοίχος μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για μια ποπ αίσθηση θετικότητας. Ομοίως, ένας καφέ τοίχος μπορεί να προσθέσει μια πινελιά γαλήνης σε ένα δωμάτιο, βοηθώντας σας να εστιάσετε σε αυτό που κάνετε.