Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας, με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 

Ως συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα παρουσίασε, μεταξύ άλλων, ένα βίντεο του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, το οποίο ενημερώνει τα παιδιά για τους τρόπους αυτοπροστασίας τους. Ειδικότερα, τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι το σώμα τους τους ανήκει, ότι δεν πρέπει να κρατούν μυστικό ένα ενοχλητικό χάδι και ότι εάν νιώθουν ανασφάλεια με κάποιον πρέπει να ζητούν βοήθεια από έναν ενήλικα που εμπιστεύονται.

Επιπλέον, τόνισε ότι τα κακοποιημένα παιδιά συχνά νιώθουν ντροπή, ενοχή ή φόβο. Για το λόγο αυτό, πρέπει να γνωρίζουν σε ποιον ν’ απευθυνθούν στην περίπτωση που στεναχωριούνται ή θλίβονται. 

Επίσης, η Βουλευτής ανέφερε ότι οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί και δεκτικοί με τα συναισθήματα των παιδιών τους, ώστε εκείνα να νιώθουν ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να συζητήσουν με τους γονείς τους.

Δείτε την εκδήλωση στο facebook