Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Όλα για τα παιδιά», που παρουσιάζει o Σωτήρης Φλέσσιας στο Επικοινωνία 94 fm και συζήτησαν για την προστασία των παιδιών, απέναντι στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Βουλευτής μίλησε για το συντονισμό της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και τον «Κανόνα του Εσώρουχου» στον οποίο βασίζεται. Επιπλέον, τόνισε ότι οι δράστες συνήθως είναι πρόσωπα που εμπιστεύονται τα παιδιά και ότι στοχεύουν σε τρυφερές ηλικίες όπου τα παιδιά δεν μπορούν να διακρίνουν εύκολα ένα «καλό» από ένα «κακό άγγιγμα». Για το λόγο αυτό, πρέπει να μπαίνουν κανόνες αυτοπροστασίας των παιδιών. 

Επίσης, εστίασε στην υποδειγματική λειτουργία των Τμημάτων Ανηλίκων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην αντιμετώπιση των περιστατικών, ώστε ο δράστης να οδηγείται ταχύτατα ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Δείτε το βίντεο εδώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.