Δεν υπάρχει τίποτα σωστό ή λάθος όταν πρόκειται για το μακιγιάζ, αρκεί να πρόκειται για επιλογές στο όριο του κοινώς αποδεκτού και φυσικά να σας κάνει να νιώθετε όμορφες, φτιάχνοντάς σας τη διάθεση. Για την εφαρμογή της βάσης σας, και ειδικά όταν πρόκειται για ένα υγρό foundation, υπάρχουν τρεις τεχνικές οι οποίες θα σας διευκολύνουν να αποκτήσετε άψογη επιδερμίδα και αέρινο φινίρισμα.

Με σφουγγάρι

Η εφαρμογή του foundation με ένα σφουγγάρι σε σχήμα κώνου θα ελαχιστοποιεί την απορρόφηση του προϊόντος και έτσι θα αποτελέσει το κλειδί για ομοιόμορφη κάλυψη και αέρινο αποτέλεσμα. Βρέξτε το κάτω από το νεροχύτη για λίγα λεπτά και απλώστε λίγο foundation στο πίσω μέρος του χεριού σας. Βυθίστε το σφουγγάρι στο υγρό και, στη συνέχεια, εφαρμόστε το ταμποναριστά και απαλά στο πρόσωπό σας. Εφαρμόστε το προϊόν για να εξομαλύνετε τον τόνο της επιδερμίδας σας και εστιάστε στις περιοχές που πρέπει να φωτίσετε.

Με τα δάχτυλα

Τα δάχτυλά σας λειτουργούν τέλεια για την εφαρμογή του foundation καθώς ζεσταίνουν το προϊόν και δίνουν ένα πιο φυσικό φινίρισμα. Πλύνετε καλά τα χέρια σας και πλένετέ τα γενικότερα μεταξύ των βημάτων για να αποφύγετε τη μεταφορά χρώματος και τα μικρόβια. Με τα στεγνά σας δάχτυλα απλώστε λίγο foundation στο πίσω μέρος του χεριού, βυθίστε τα δάχτυλά σας και απλώστε το γύρω από το δέρμα σας ξεκινώντας από τη ζώνη Τ. Σιγουρευτείτε, επίσης, ότι το εφαρμόζετε μέχρι την άκρη του προσώπου σας, ακόμη και στο λαιμό.

Με πινέλο

Πρώτα απ ‘όλα, επιλέξτε μια βούρτσα με λεπτές συνθετικές τρίχες, καθώς εκτός από την απαλλαγή της σκληρότητας, έτσι θα διασφαλίσετε ότι το προϊόν δεν θα απορροφηθεί από τις τρίχες. Εφαρμόστε λίγο από το προϊόν στο πίσω μέρος του χεριού σας, βυθίστε τη βούρτσα και αρχίστε να εργάζεστε από τη ζώνη Τ προς τα έξω μέχρι να καλύψετε όλες τις περιοχές που πρέπει να είναι ομοιόμορφες.

Γενικός κανόνας, ωστόσο, πριν από κάθε εφαρμογή με οποιαδήποτε τεχνική, η σωστή προετοιμασία του δέρματός σας -καθαρίστε, εφαρμόστε τόνερ, ορό και ενυδατική κρέμα. Αυτό θα κάνει το foundation σας να φαίνεται ακόμη πιο ομοιόμορφο.