Η φροντίδα των χεριών είναι απαραίτητη προκειμένου να αποκτήσουν άψογη εμφάνιση. Διαβάστε πώς μπορείτε να τα περιποιηθείτε…

1. Καταπολεμήστε την ξηρότητα

Για να διατηρούνται τα χέρια σας απαλά και όμορφα, το πρώτο που πρέπει να προσέχετε είναι να χρησιμοποιείτε πλαστικά γάντια όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι και στη συνέχεια να αλείφετε τα χέρια σας με μια θρεπτική κρέμα, ώστε να διατηρείται η υγρασία της επιδερμίδας τους.

Τέτοια προϊόντα υπάρχουν στο εμπόριο σε μορφή:

– Κρέμας, που περιέχουν λιγότερο νερό, αλλά είναι πιο πλούσια σε λιπαρά.

– Γαλακτώματος, λιγότερο παχύρρευστα και με περισσότερα ενυδατικά στοιχεία.

– Τζελ με πολλά ενυδατικά στοιχεία.

2. Απαλλαγείτε από πανάδες και κηλίδες

Αυτά προκαλούνται κυρίως από την ηλιακή ακτινοβολία. Οι σκούρες κηλίδες παρουσιάζονται μετά τα 35 χρόνια, κυρίως σε επιδερμίδες ανοιχτού χρώματος.

Αντιμετωπίστε τες με αντιηλιακές κρέμες -ακόμα και μέσα στην πόλη-, λευκαντικές κρέμες ή λέιζερ.

Προσοχή!

Τα λέιζερ είναι ένας γρήγορος, αποτελεσματικός και ανώδυνος τρόπος για να απαλλαγείτε από πανάδες και κηλίδες, και έτσι με τη λεύκανση και την εξαφάνιση των χρωματικών βλαβών θα αποκτήσετε και πάλι χέρια με ομοιόμορφο χρώμα και νεανική εμφάνιση.

3. Άψογο μανικιούρ

Αρχίστε με το λιμάρισμα, που πρέπει να γίνεται κάθε 15 μέρες τουλάχιστον και πάντα με χάρτινη λίμα.

Δεν έχει σημασία αν τα νύχια σας είναι τετράγωνα, στρογγυλά ή οβάλ. Απλώς θα πρέπει να ταιριάζουν με τη φυσική φόρμα των δαχτύλων.

Απλώνετε ένα δυναμωτικό λάδι, κάνετε μασάζ και μετά καθαρίζετε τα πετσάκια, σπρώχνοντάς τα ελαφρά προς τη βάση του νυχιού. Τέλος, κόβετε τις παρωνυχίδες.

Στη συνέχεια απλώνετε την προστατευτική βάση που τρέφει τα νύχια, καθώς δεν τα αφήνει να κιτρινίσουν και παρατείνει τη διάρκεια του μανό.

Τέλος, περνάτε το μανό πάντα σε δύο στρώσεις. Το χρώμα είναι υπόθεση προσωπικής επιλογής και, φυσικά, μόδας.

Πηγή: belife.gr