Υλικά για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια κοτόπουλο
250 γραμμάρια λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
150 γραμμάρια αρακά κονσέρβα στραγγισμένο
2 λίτρα ζωμό κότας εμπορίου
100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
6 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
300 ml λευκό κρασί
1 κιλό ρύζι αρμπόριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πάστα τρούφας (προαιρετικά)
20 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
180 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, βάζουμε μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο μαζί με το το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κότας. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι.

Μόλις το ρύζι μαλακώσει σε μεγάλο βαθμό, που σημαίνει ότι θα έχει βράσει όσο πρέπει, προσθέτουμε αλατοπίπερο, την τρούφα, τον αρακά και το μαϊντανό. Ρίχνουμε τα υλικά και κλείνουμε το μάτι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα μαζί με την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά για να λιώσει μέσα στο ριζότο και το υπόλοιπο βούτυρο.

Ανακατεύουμε για να εμπλουτιστεί η γεύση.

Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.