Υλικά

Ρηχό πυρέξ φούρνου μεσαίου μεγέθους
2 μεγάλα αυγά φρέσκα
1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας εμπορίου
κόκκινο πιπέρι για γεύση
αλάτι και πιπέρι
φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή δυόσμος
2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
Ψωμί

Εκτέλεση

Στον πάτο ενός πυρέξ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι), φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και σπρώχνετε τη σάλτσα προς τα τοιχώματα του πυρέξ.

Τότε βάζετε ένα-ένα τα 2 αυγά δίπλα-δίπλα. Ρίχνουμε την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, το λάδι, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι.

Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω-κάτω.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με μυρωδικά και σερβίρουμε με ψωμί.