Υλικά
  Ρηχό πυρέξ φούρνου μεσαίου μεγέθους
  2 μεγάλα αυγά φρέσκα
  1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας εμπορίου
  κόκκινο πιπέρι για γεύση
  αλάτι και πιπέρι
  φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή δυόσμος
  2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  2 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
  Ψωμί
Εκτέλεση
Στον πάτο ενός πυρέξ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι), φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και σπρώχνετε τη σάλτσα προς τα τοιχώματα του πυρέξ.
Τότε βάζετε ένα-ένα τα 2 αυγά δίπλα-δίπλα. Ρίχνουμε την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, το λάδι, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι.
Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω-κάτω.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με μυρωδικά και σερβίρουμε με ψωμί.
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 