Οι επαγγελματίες μακιγιέρ έχουν στην διάθεσή τους πάντα δεκάδες διαφορετικά πινέλα για να πετύχουν ένα πραγματικά άψογο και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Αν και θα ήταν σίγουρα υπερβολή να έχουμε στην διάθεσή μας όλα τα εργαλεία ενός μακιγιέρ υπάρχουν κάποια βασικά πινέλα που πρέπει να έχουμε και εμείς στη συλλογή μας απαραίτητα για να πετύχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα.

Για την επιδερμίδα:
Σφουγγαράκι για το make up: Σφουγγαράκι με γωνίες ειδικό για την εφαρμογή του make up το οποίο χρησιμοποιείται βρεγμένο.

Πινέλο για το make up: Μεσαίο εύκαμπτο πινέλο με μακριές τρίχες για την σωστή εφαρμογή του make up.

Make up: Ένα make up στην απόχρωση του δέρματος και ένα πιο σκούρο για το περίγραμμα και τα ζυγωματικά. Το σκούρο make up το εφαρμόζουμε με το πινέλο κάτω από τα οστά των ζυγωματικών και στο περίγραμμα του προσώπου.

Πινέλο για πούδρα: Μεγάλο πυκνό εύκαμπτο πινέλο με μακριές μαλακές τρίχες για την εφαρμογή της πούδρας σε σκόνη ή της πούδρας compact.

Πούδρα σε σκόνη: Πούδρα χωρίς χρώμα σε μορφή σκόνης για την σταθεροποίηση του μακιγιάζ για διάφανη επιδερμίδα και ματ αποτέλεσμα.

Πούδρα compact: Συμπαγής πούδρα καλυπτική η οποία μπορεί να φορεθεί επάνω από το make up ή και μόνη της επάνω από την ενυδατική σας κρέμα. Επιλέξτε μια απόχρωση ίδια με αυτή της επιδερμίδας σας. Μια πούδρα bronzer έχει πολλαπλή χρήση. Μπορούμε να την εφαρμόσουμε στο πρόσωπο για ηλιοκαμένη όψη, να την χρησιμοποιήσουμε αντί για το ρουζ στα μάγουλα ή για να σκιάσουμε το περίγραμμα του προσώπου.

Για τα μάτια
:
Πινέλο για το περίγραμμα των ματιών: Πολύ λεπτό πινέλο με σφιχτές τρίχες για την εφαρμογή του eye liner.

Πινέλο για τις σκιές: Πλατύ εύκαμπτο πινέλο για την εφαρμογή της σκιάς στα βλέφαρα.

Μια καφέ συμπαγής σκιά είναι απαραίτητη και μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα σημεία του προσώπου όπως για να δημιουργήσουμε γωνίες και κοψίματα στο πρόσωπο.

Ένα μαύρο eyeliner ή μια μαύρη σκιά σε μορφή κρέμας την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με το λεπτό πινέλο για το περίγραμμα των ματιών.

Μια παλέτα με σκούρες και ανοιχτές σκιές σε φυσικές αποχρώσεις είναι απαραίτητη για να φωτίσουμε και να σκιάσουμε τα σημεία που θέλουμε.

Μαύρη μάσκαρα για όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες.

Ένα ειδικό ψαλίδι με το οποίο γυρίζουμε τις βλεφαρίδες προς τα πάνω πριν την εφαρμογή της μάσκαρας για πιο εντυπωσιακό βλέμμα.

Κάτω από τα μάτια:
Κονσίλερ: To κονσίλερ εφαρμόζεται κάτω από τα μάτια, έχει κρεμώδη υφή εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους και δείχνει τα μάτια πιο ξεκούραστα. Θα πρέπει να επιλέξουμε την σωστή απόχρωση για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Συνήθως οι κύκλοι κάτω από τα μάτια έχουν μπλε αποχρώσεις οπότε θα πρέπει να διαλέξουμε ένα κονσίλερ σε ροζ αποχρώσεις.

Πινέλο για το κονσίλερ: Πλατύ πινέλο μαλακό για την σωστή εφαρμογή του κονσίλερ.

Για τα φρύδια:
Πινέλο για το σχεδιασμό των φρυδιών: Λεπτό, άκαμπτο πινέλο με ασύμμετρη άκρη που χρησιμοποιείται για το περίγραμμα αλλά και για το γέμισμα των φρυδιών.

Σκιά: Συμπαγή σκιά στην ίδια απόχρωση με το χρώμα του φρυδιού.

Μολύβι: Ειδικό μολύβι για φρύδια σταθερό, με αποτέλεσμα μακράς διάρκειας στην ίδια απόχρωση με το χρώμα του φρυδιού.

Βουρτσάκι: Βουρτσάκι ακριβώς ίδιο με το βουρτσάκι της μάσκαρας για το χτένισμα τον φρυδιών.

Για τα χείλη:
Πινέλο για το περίγραμμα: Πινέλο με λεπτή άκρη για το περίγραμμα των χειλιών το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το γέμισμα των χειλιών.

Κραγιόν σε ροζ αποχρώσεις ταιριάζουν σε όλους τους τύπους δέρματος.

Μολύβι για το περίγραμμα των χειλιών στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν.

Lip gloss για extra λάμψη στα χείλη.

Για τα μάγουλα
:
Πινέλο για το ρουζ: Μεσαίο πινέλο για το ρουζ πιο μικρό από το πινέλο της πούδρας με μακριές εύκαμπτες μαλακές τρίχες.

Ρουζ σε κρεμώδη μορφή ή σε μορφή σκόνης για να δώσουμε χρώμα στα μάγουλα.

Ένα προϊόν λάμψης για τα ζυγωματικά σε μορφή κρέμας το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί και κάτω από το τόξο των φρυδιών για να φωτίσει και να δώσει λάμψη στη περιοχή.

Πηγή: beautysecrets.gr