Πες μου από ποια χώρα είσαι να σου πω τι σύντροφο προτιμάς

Η κονωνική εξέλιξη ανατρέπει τα στερεότυπα


ΓΥΝΑΙΚΑ
23:57
09/09/2012
Πες μου από ποια χώρα είσαι να σου πω τι σύντροφο προτιμάς
3
loading

Σύμφωνα με τα ευρέως διαδεδομένα στερεότυπα, οι γυναίκες προτιμούν τους μεγαλύτερους, εύπορους και ισχυρούς άνδρες, ενώ οι άνδρες ελκύονται από νεότερες γυναίκες που ξέρουν να μαγειρεύουν. Ωστόσο, τα στερεότυπα υπάρχουν για να καταρρίπτονται και έτσι, μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ερωτικές προτιμήσεις σχετίζονται περισσότερο με την κοινωνική προέλευση, αλλά και με την καταγωγή.

Δύο αμερικανοί ψυχολόγοι έκαναν έρευνα σε δέκα χώρες (Νότια Κορέα, Μεξικό, Τουρκία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Φιλιππίνες, Γερμανία και ΗΠΑ) , ζητώντας να μάθουν τι αναζητούν οι άνθρωποι σε έναν σύντροφο.

Όπως διαπίστωσαν, στις χώρες όπου υπάρχει περισσότερη ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, τα στερεότυπα τείνουν να ακυρώνονται. Οι άνδρες δεν θέλουν απαραιτήτως μία γυναίκα, νέα, δοτική και καλή μαγείρισσα, ενώ οι γυναίκες γυρνούν την πλάτη στους γηραιότερους και πλούσιους, προτιμώντας άνδρες νεότερους, έξυπνους και πιο όμορφους.

Αντιθέτως, σε χώρες όπου ο άνδρας διατηρεί τον τίτλο και το ρόλο του ισχυρού, τα στερεότυπα παραμένουν ακλόνητα.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με τον μιμιτισμό. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι άνδρες τείνουν να αναζητούν στις γυναίκες αυτό που έχουν βιώσει στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Ένας άνδρας που μεγάλωσε βλέποντας όλες τις γυναίκες να μαγειρεύουν και τους άνδρες να μη συμμετέχουν στις εργασίες του σπιτιού, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ψάξει να βρει ένα ανάλογο ταίρι.

Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που γαλουχούνται με το πρότυπο της «πλανεύτρας» που σαγηνεύει τους ώριμους και επιτυχημένους άνδρες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar 3X6=18

  πρώτα από όλα γγη είναι γένους θηλυκού ο πλανήτης είναι γένους αρσενικού ο φυσιολογικός χάρτης η γη όπως οι αλή πλανήτες ο ήλιος φυσικός χάρτης η άρης δεν έχουν κατηκηθη αμκωμα πιθανών δεν τους μυρίστηκαν ακόμα η οικοπεδοφάγοι για παράδειγμα η ακρόπολης κάποτε ήταν οικόπεδο στο σύμπαν που είναι δύσκολο να βρης κρατοι από πιο κράτος κρατά η σκούφια τους τον υφο ,κτυπά ξύλο έξω από εδώ οι κομήτες που τους καιη η γη μόλις μπουκάρουν γρήγορα στου φυσά ρουφά τον σκπο και βλέπης στα πέριξ την φωτεια που καίνε όταν τραβάνε το πράμα παράνομα το υφο στον πλανήτη

  1. avatar cyborg

   Τι στην ευχή ήταν αυτό που μόλις διάβασα?

   1. avatar Φιλιώ

    δεν εχω διαβασει κατι πιο αλλοκοτο μεχρι στιγμης!το εχω διαβασει 3 φορες κι εχω πεθανει στα γελια!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει