Οι γλυκές τάρτες με φρούτα αποτελούν μια νόστιμη επιλογή. Ωστόσο η προετοιμασία της απαιτεί μια καλή τεχνική προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό.

Ένα από τα «προβλήματα» που συνοδεύουν την παρασκευή του γλυκού, είναι ότι τα φρούτα μουλιάζουν τη ζύμη με αποτέλεσμα να μαλακώνει και να μην είναι πλέον τραγανή.

Το μυστικό για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό είναι να αλείψουμε καλά την επιφάνεια της ζύμης με ασπράδι αυγού πριν τη ψήσουμε.

Το ασπράδι θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό στρώμα, εμποδίζοντας τα υγρά να μουλιάσουν την τάρτα μας.