Το μείζον κεφάλαιο της αποτρίχωσης, όπως και να το κάνουμε, αποκτά ιδιαίτερη σημασία το καλοκαίρι. Καθώς τα μακριά παντελόνια και τα καλσόν «βολεύονται» στα συρτάρια, τα πόδια, καθώς και άλλα σημεία του σώματος -όπως η περιοχή του μπικίνι- αποκαλύπτονται.

Ευτυχώς, για λεία επιδερμίδα, απαλλαγμένη από την αντιαισθητική τριχοφυΐα, έχετε πολλές εναλλακτικές. Ας τις δούμε αναλυτικά, αφού πρώτα αναφερθούμε σε όλα όσα πρέπει να κάνετε προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία της αποτρίχωσης.

Τα 4 στάδια της προετοιμασίας

Πριν από την αποτρίχωση ακολουθήστε τα εξής:

1) Απολέπιση: Η συστηματική απολέπιση εμποδίζει τις τρίχες να γυρίζουν προς τα μέσα.

2) Ενυδάτωση: Με το ξύρισμα τα επιφανειακά λιπίδια της επιδερμίδας απομακρύνονται, κάνοντάς την ευάλωτη απέναντι στην ξηρότητα. Φροντίστε να την ενυδατώνετε καθημερινά.

3) Ασπιρίνη: Πριν προχωρήσετε σε αποτρίχωση πάρτε μία ασπιρίνη. Θα σας ανακουφίσει άμεσα από τυχόν αίσθημα πόνου.

4) Ο σωστός χρόνος: Αποφεύγετε να κάνετε αποτρίχωση μερικές ημέρες πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου. Αυτή την εποχή είστε πολύ πιο ευαίσθητες στο πόνο.

Αποτρίχωση στο σπίτι

Ξύρισμα: Είναι η πιο εύκολη λύση, ιδανική για τα πόδια και τις μασχάλες. Εφαρμόζεται ανεξάρτητα από το μήκος της τρίχας. Από την άλλη, χρειάζεται να την επαναλαμβάνετε περίπου κάθε 2 μέρες.

Τα τελευταία χρόνια οι ξυριστικές μηχανές έχουν αποκτήσει εργονομικό σχεδιασμό, ώστε να προστατεύουν όσο το δυνατόν καλύτερα από τα κοψίματα.

Παράλληλα, είναι εξοπλισμένες με ειδικές κεφαλές, που έχουν καταπραϋντικά συστατικά. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, είναι καλό να είστε προσεκτικές, καθώς στο τέλος ενδέχεται να νιώσετε μια αίσθηση τραβήγματος ή καψίματος.

Μετά το ξύρισμα, περιποιηθείτε την περιοχή με ενυδατική καταπραϋντική κρέμα, η οποία περιέχει εκχυλίσματα από αλόη βέρα.

Πριν από το ξύρισμα με ξυράφι απλώστε έναν ειδικό αφρό ή λάδι σώματος, για να το βοηθήσετε να κυλήσει απαλά στο δέρμα. Για πιο βαθύ ξύρισμα, κρατήστε σταθερή την ξυριστική μηχανή, κάνοντας κινήσεις με την αντίθεση φορά από τη φύτρα των τριχών.

Αποτριχωτικές κρέμες ή τζελ:
Συνδυάζουν τη γρήγορη αποτρίχωση με την απαλότητα. Το αποτέλεσμα διαρκεί 2-3 μέρες περισσότερο από ό,τι το ξύρισμα.

Η επιδερμίδα δεν εμφανίζει ερεθισμούς, καθώς τα προϊόντα περιέχουν καταπραϋντικά και ενυδατικά συστατικά, όπως βιταμίνη Ε και αλόη βέρα.

Απλώστε ένα παχύ, ομοιόμορφο στρώμα από το προϊόν με την ειδική σπάτουλα (όχι με τα χέρια). Μην το αφήνετε περισσότερο από 10 λεπτά στο δέρμα σας.

Κεριά: Είναι μια πολύ καλή λύση αποτρίχωσης για όλο το σώμα, που γίνεται λείο και απαλό.

Στα πλεονεκτήματά της περιλαμβάνεται η μεγάλη διάρκειά της (περίπου 20-25 ημέρες), αλλά και το γεγονός ότι με το πέρασμα του χρόνου οι τρίχες εξασθενούν και βγαίνουν απαλές σαν χνούδι.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια τα αποτριχωτικά κεριά -είτε είναι σε παχύρρευστη μορφή είτε σε ταινίες- μπορεί να αποσπάσουν ακόμη και τις πολύ κοντές τρίχες.

Το ζεστό κερί αντενδείκνυται για τις περιοχές που ταλαιπωρούνται από ευρυαγγείες ή φλεβίτιδα. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή αν το χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, η επιδερμίδα σας πρέπει να είναι στεγνή και απόλυτα καθαρή.

Πηγή: myself.gr