Όταν φέρετε το μωρό σας στο σπίτι, οι σχέσεις σας θα αρχίσουν να αλλάζουν. Για παράδειγμα, η μητέρα σας, μπορεί να εκλάβει την αλλαγή ως κάτι ανησυχητικό και να μην ξέρει πόσο θα πρέπει να αναμειχθεί. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι υπάρχουν φορές που η μητέρα σας προσπαθεί να αναλάβει την κατάσταση ή ότι είναι πολύ ανήσυχη μήπως και σας ενοχλήσει που δεν κάνει απολύτως τίποτα. Προσπαθήστε να ενημερώσετε αυτούς που βρίσκονται γύρω σας που ακριβώς και πόση βοήθεια χρειάζεστε.

Η σχέση σας με τον σύντροφό σας επίσης θα αλλάξει. Είναι πολύ εύκολο κατά την διάρκεια αυτών των εξαντλητικών εβδομάδων να αφήσετε τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους. Προσέξτε. Μπορεί να ξυπνήσετε έξι μήνες αργότερα και να ανακαλύψετε ότι δεν έχετε περάσει ούτε μια ώρα μόνη σας με τον σύντροφό σας συζητώντας και λύνοντας τα καθημερινά σας προβλήματα. Και οι δυο χρειάζεστε χρόνο μόνοι, χωρίς το μωρό, για να ανανεωθείτε και κρατήστε την επαφή μεταξύ σας.

Η σχέση σας με το μωρό σας μπορεί επίσης να μην είναι εύκολη, ειδικά εάν δεν κοιμάστε αρκετά. Μην νιώθετε ένοχη εάν κάποιες φορές αντιμετωπίζετε αρνητικά τις απαιτήσεις του μωρού σας ή εάν τα συναισθήματά σας δεν είναι αυτά που περιμένατε. Μιλήστε με τον γιατρό σας εάν είστε αναστατωμένη, αλλά να θυμάστε ότι πολλές μητέρες δεν νιώθουν αμέσως αγάπη για το μωρό τους. Αρχίζουν να το αγαπάνε σταδιακά όσο περνάνε οι εβδομάδες.

Πηγή: woman.com