Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε ο χρόνος να μην αφήνει τα σημάδια του στο πρόσωπο και το σώμα της; Σε μια εποχή όμως που ήδη τα οικονομικά όλων είναι μαζεμένα, δεν χρειάζεται να αγοράζετε πανάκριβες κρέμες ή να προχωρήσετε σε μπότοξ ή άλλες παρεμβατικές θεραπείες προκειμένου να δείχνετε νεότερες σε ηλικία.

Τα σωστά αξεσουάρ και ρούχα καθώς και μια απλή καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας μπορεί να σας δώσει τα αποτελέσματα που θέλετε, χωρίς να επιβαρυνθείτε οικονομικά. Δείτε 7 απλούς τρόπους να δείχνετε νεότερες και να αισθάνεστε κι εσείς καλύτερα με τον εαυτό σας.

Ποντάρετε στο κόκκινο

Τα κόκκινα φρούτα και λαχανικά όπως τα μούρα, τα κεράσια, οι φράουλες, οι ντομάτες και τα κόκκινα σταφύλια είναι σούπερ τροφές αντιγήρανσης και πρέπει να τις συμπεριλάβετε στο διατροφολόγιό σας. Μάλιστα όσο πιο κόκκινο είναι το φρούτο τόσο πλουσιότερο είναι σε ανθοκυάνες, οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν την αντιοξειδωτική άμυνα του δέρματος.

Ώρα για τσάι

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για να δείχνουμε πιο νέες και το τσάι είναι ένα ωραίο και ευχάριστο ρόφημα που μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας. Πλέον, οι μελέτες έχουν βρει ότι το πράσινο τσάι βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος καθώς γερνάμε!

Κάντε περισσότερο σεξ

Μελέτη που έγινε στη Σκωτία αποκάλυψε ότι το συχνό σεξ μπορεί να σας κάνει να δείχνετε μέχρι και επτά χρόνια νεότερους. Η μελέτη με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Γουίκς, κλινικό νευροψυχολόγο στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου, εξέτασε 3.500 Ευρωπαίους και Αμερικανούς άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 20 έως 104 ετών, τα τελευταία 10 χρόνια σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή.

Αντηλιακό

Το έχουμε πει, αλλά το ξαναλέμε. Δεν αρκεί να βάζετε αντηλιακό μόνο το καλοκαίρι αλλά επιβάλλεται και το χειμώνα αφού οι ζημιές από τη ρύπανση στο στρώμα του όζοντος της γης και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι η πιθανή αιτία γι’ αυτές τις καφέ κηλίδες στο δέρμα. Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας το αντηλιακό όλο το χρόνο, ακόμη και σε μέρες που δεν έχει ήλιο.

Κοιμηθείτε περισσότερο

Ένα υγιές και φρέσκο δέρμα απαιτεί τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου που θα σας κάνει να φαίνεστε αρκετά χρόνια νεότερες.  Προσπαθήστε λοιπόν να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες καθημερινά. Εκτός από νεότερες θα δείχνετε και εξαιρετικά ανανεωμένες.

Σωστό μακιγιάζ

Το μακιγιάζ θα πρέπει να είναι φωτεινό. Χρησιμοποιήστε αρχικά ένα ελαφρύ ενυδατικό του δέρματος και κατόπιν ένα make up στην απόχρωση που σας ταιριάζει για να μην βγαίνει βαρύ το αποτέλεσμα. Τελειοποιήστε το look με λίγο ρουζ στα μάγουλα.

Ανανεώστε το στυλ σας

Ανανεώστε τη ντουλάπα σας με ρούχα που ταιριάζουν στις εκάστοτε τάσεις της μόδας και τα υπόλοιπα βάλτε τα στην άκρη. Προτιμήστε ζωηρά και χαρούμενα χρώματα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να δώσετε μια περιουσία για τα ρούχα σας. Επιλέξτε λίγα αλλά μοντέρνα κομμάτια που θα ταιριάζουν στο στυλ και την εμφάνισή σας και δώστε έμφαση στα αξεσουάρ, αφού μπορούν με μια κίνηση να μεταμορφώσουν το γενικό σύνολό.