Επειδή τελικά οι περισσότερες έχουμε κατά καιρούς παραδεχτεί ότι όλα είναι μέσα στο μυαλό μας, η απώλεια βάρους και ο περιορισμός των θερμίδων μπορεί να γίνει μια πολύ απλή υπόθεση που δεν θα σας «κοστίσει» τίποτα περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανακαλύψετε στρατηγικές και μικρά μυστικά που θα σας κάνουν να το πετύχετε εύκολα, γρήγορα και σε βάθος χρόνου.

Σνακ: φυστίκια αιγίνης

Έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις έδειξε πως τα άτομα που καταναλώνουν φυστίκια αιγίνης, αντί για οποιοδήποτε άλλο σνακ, 2 φορές την εβδομάδα, τείνουν να έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος από εκείνα που δεν καταναλώνουν.

Κάντε μανικιούρ

Μερικές φορές, κάποια απλά τεχνάσματα μπορούν να περιορίσουν “θαυματουργά” τα τσιμπολογήματα. Αυτό ισχυρίζεται ο Dawn Jackson Blatner, RD, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαιτητικής εταιρίας και προτείνει κατά τις βραδινές ώρες που μας πιάνει λιγούρα να περάσουμε ένα βερνίκι στα νύχια μας ώστε να καταστεί… αδύνατη η επιδρομή μας σε ένα σακουλάκι τσιπς.

Φαγητό σε… φέτες

Το να κόψετε το φαγητό σας σε μικρότερες μερίδες επιβραδύνει την κατανάλωση τροφίμων και είναι επίσης ένα άριστο οπτικό τέχνασμά που σας δημιουργεί την εντύπωση ότι τρώτε περισσότερο.

Ζυγιστείτε καθημερινά
Νομίζετε ότι μπορείτε να μαντέψετε αν πήρατε βάρος; Μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι που ζυγίζονται συχνά, σε περιόδους δίαιτας, χάνουν 12 έως 18 κιλά περισσότερα από ότι εκείνοι που ελέγχουν το βάρος τους λιγότερο συχνά.

Στην δουλειά με τζιν
Μελέτη σε ένα Πανεπιστήμιο του Wisconsin, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που φορούν τζιν στον εργασιακό τους χώρο χρειάζεται να κάνουν πολύ περισσότερα βήματα για να διανύσουν μια απόσταση από ότι με φόρεμα.

Βουρτσίστε τα δόντια σας αμέσως μετά το δείπνο

Παραδοσιακά, το βούρτσισμα των δοντιών σας προμηνύει και το τέλος του δείπνου. Παράλληλα, η ουσία της μέντας έχει αναφερθεί πως καταστέλλει την όρεξη, γι αυτό και είναι καλό να επιλέγετε μια οδοντόκρεμα με έντονη γεύση.

Δημιουργήστε τη δική σας σάλτσα

Οι έτοιμες σάλτσες μπορεί να είναι νόστιμες αποτελούν όμως ως επί το πλείστον θερμιδικό… εφιάλτη. Είναι προτιμότερο λοιπόν να φτιάξτε μόνη σας μια γρήγορη σάλτσα χρησιμοποιώντας χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο.

Αλλάξτε θέση

Σε σχετική έρευνα εξετάστηκαν οι διατροφικές συνήθειες των θαμώνων ενός εστιατορίου όπου και διαπιστώθηκε πως εκείνοι που είχαν παραπανίσια κιλά έτειναν να κάθονται σε σημεία που είχαν οπτική επαφή με τον μπουφέ σε αντίθεση με εκείνους που διέθεταν κανονικό βάρος και προτιμούσαν θέσεις που με την πλάτη στα τρόφιμα.

Τοποθετήστε ένα δοχείο μέτρησης στο ντουλάπι σας

Αντί να μετράτε τις μερίδες με το μάτι, τοποθετήστε ένα δοχείο μέτρησης στο ντουλάπι σας, ώστε να ξέρετε ακριβώς πόσο σερβίρετε.

Τηλεφωνήστε σε μια φίλη
Τις στιγμές που αισθάνεστε πως δεν έχετε καλή διάθεση, μιλήστε με κάποιον κοντινό σας στο τηλέφωνο και αποφύγετε την… στροφή προς το «συναισθηματικό φαγητό».

Πηγή:myself