Ήρθε η ώρα να πείτε αντίο στα ματ χείλη, καθώς υπάρχει μια νέα τάση που έχει κερδίσει τα κορίτσια της ομορφιάς. Και αυτή δεν είναι άλλη από την latex lips χείλη.

Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, φανταστείτε χείλη τόσο λαμπερά και φωτεινά που σχεδόν αντανακλούν τη γυαλάδα που θα είχατε από ένα ζευγάρι δερμάτινες λουστρίνι μπότες ή ένα ελαστικό δερμάτινο παντελόνι από λατέξ.

Ποια είναι η τάση latex lips;

«Μετά από ένα καλοκαίρι χωρίς μακιγιάζ, με δροσερό δέρμα, η βάση έχει δημιουργηθεί ώστε να υποδεχτεί μια τολμηρή τάση για τα χείλη με αρκετή λάμψη. Η τάση των χειλιών από λάτεξ διαθέτει ένα εξαιρετικά παχύ στρώμα γυαλάδας που μοιάζει σχεδόν με τη λάμψη που έχει τοτο λουστρίνι», εξηγεί στη Vogue India η διάσημη makeup artist Arti Nayar.

Αν αναζητάτε έμπνευση, μάλιστα, δεν θα χρειαστεί να ψάξετε πολύ μακριά, καθώς οι μεγαλύτερες A-listers από όλο τον κόσμο έχουν υιοθετήσει την τάση -ανάμεσά τους οι Kylie Jenner και Bella Hadid.

Πώς να υιοθετήσετε την τάση βήμα βήμα, μόνες στο σπίτι

Αν θέλετε να υιοθετήσετε τη νέα τάση που κυριαρχεί στον κόσμο της ομορφιάς, λοιπόν, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα που μοιράστηκε με τη Vogue India η Nayar:

-Αφού προετοιμάσετε τα χείλη σας και εφαρμόσετε το αντίστοιχο primer, κάντε το περίγραμμα των χειλιών σας με ένα μολύβι χειλιών στο χρώμα της επιλογής σας. Προτιμήστε να γεμίζετε ολόκληρο το χείλος με το μολύβι χειλιών, καθώς βοηθά το κραγιόν να διαρκεί περισσότερο.

-Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα ματ κραγιόν σε αντίστοιχη απόχρωση. Γεμίστε ολόκληρο το χείλος με το χρώμα, φροντίζοντας να το εφαρμόσετε ομοιόμορφα το κέντρο των χειλιών καθώς και τις εξωτερικές γωνίες.

-Ως τελευταίο βήμα, πάρτε ένα διάφανο λιπ γκλος και σκιαγραφήστε το στόμα με ένα πινέλο χειλιών πριν γεμίσετε ολόκληρο το χείλος με το γκλος για να δημιουργήσετε το εφέ λατέξ.

Πώς να εξασφαλίσετε ότι το lip gloss σας θα παραμείνει για περισσότερο χρόνο

Η διάσημη make up artist των celebrities Bianca Louzado, εστιάζει ιδιαιτέρως στην εφαρμογή του primer για να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής με τα χρώματα των χειλιών. «Τα lip balms μπορεί συχνά να αποκτήσουν ένα ξεφλουδισμένο λευκό υπόλειμμα που συσσωρεύεται όταν τα χείλη είναι υπερβολικά ενυδατωμένα, γι’ αυτό και μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα lip primer για να εξασφαλίσω ότι το χρώμα των χειλιών γλιστράει σε έναν λείο, καθαρό καμβά. Αφιερώνοντας αυτά τα λίγα λεπτά για αυτό το επιπλέον βήμα μπορεί, επίσης, να διασφαλιστεί ότι η χρωστική ουσία σφραγίζεται στη θέση της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποτρέποντας έτσι το ξεθώριασμα και το ξεφλούδισμα και ελαχιστοποιώντας το φρεσκάρισμα των χειλιών», εξηγεί.