Στο επεισόδιο της Δευτέρας (3/10) στον «Σασμό», ο Παύλος Βρουλάκης συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις με την επιστροφή του, ενώ η πρώτη του συνάντηση με την Μαρίνα της προκαλεί… τρέμουλο όταν τον βλέπει μπροστά της. Εκείνη μαθαίνοντας ότι ο παπα-Μιχάλης γνώριζε εδώ και 20 χρόνια ότι ο ξάδερφος του αδικοχαμένου της άνδρα δεν έχει πεθάνει, αλλά έφυγε από το νησί για να σταματήσει η βεντέτα, βγαίνει εκτός εαυτού. Μαζί με τον παπά-Μιχάλη την πληρώνει και η αγαπημένη της φίλη, η παπαδιά, καθώς η Μαρίνα τα βάζει και με τους δύο που ήξεραν και την άφησαν να θρηνεί, ενώ τότε είχε χάσει και τον σύζυγό της.

«Σκοτώσανε τον Πέτρο μας και τώρα τον Άγγελο, μας έδωσες άδικα τόσο πόνο, το κακό γίνεται ακόμα», ήταν τα πρώτα λόγια της Μαρίνας στον Παύλο.

Ο Παύλος ζήτησε συγχώρεση από τη Μαρίνα: «Γι’ αυτό γύρισα για να μετατρέψω το κακό σε καλό. Συγχώρα με αδερφή μου για τον πόνο που σου’ δωσα. Άμα δεν μπορείς να δώσεις συγχώρηση, σε καταλαβαίνω», είπε ο Παύλος με εκείνη να του απαντά: «Δεν ξέρω πώς να νιώσω, χαίρομαι που είσαι ζωντανός, μα η καρδιά μου μαύρισε με τόσο θάνατο».

Ο Αστέρης τώρα λύγισε και εξομολογήθηκε στη Βασιλική όλο του τον πόνο για την Αργυρώ.

Παράλληλα, η Στέλλα έστρεψε όλες της τις προσπάθειες να μάθει απ’ την Βασιλική λεπτομέρειες για το χειρουργείο που έκανε η Αργυρώ, γιατί υποψιάστηκε ότι σχετίζεται με την κατάσταση της υγείας του Αστέρη.

Επιπλέον, ο Αστέρης δεν μπόρεσε να ησυχάσει και να δεχτεί ότι η μάνα του είναι φόνισσα και ανακοίνωσε στον Μαθιό ότι δεν προτίθεται να τη βοηθήσει.

Η σκηνή όμως που σχολιάστηκε περισσότερο από τους χρήστες του Twitter ήταν η επικείμενη κηδεία του Άγγελου, τον φόνο του οποίου παρακολουθήσαμε στην προηγούμενη σεζόν.

Ο πόνος είναι αβάσταχτος από την τραγική απώλεια του Άγγελου κι όλοι συγκεντρώθηκαν για να του πούνε το ύστατο χαίρε. Πόνος βουβός, βλέμματα σκυθρωπά και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα πράγματα πλέον έχουν ξεφύγει από τα όρια.

Η γιαγιά Ειρήνη με το ζόρι μπορούσε να σταθεί στο ύψος της, αντικρύζοντας τον Άγγελο Βρουλάκη μέσα σε ένα φέρετρο. Στο τέλος του επεισοδίου εμφανίστηκε μπροστά σε όλους ο Παύλος Βρουλάκης, διψώντας για εκδίκηση και παγώνοντας του πάντες για τη συνέχεια.

Το Twitter «λύγισε» με τις ερμηνείες των ηθοποιών, όταν το φέρετρο έφτασε στο σπίτι, αλλά το ερώτημα για το πότε θα ταφεί ο Άγγελος που έχουν περάσει τόσες μέρες από τον θάνατό του κι ακόμα δεν έχει μπει κάτω από το χώμα, «ξέθαψε» το «μαύρο χιούμορ» των τουιτεράδων που αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους και να παρομοιάζουν την σειρά με τη «Λάμψη» για τον αργό ρυθμό με τον οποίο εξελίσσονται κάποια πράγματα.