Η ιδιάζουσα φωνή με την δυνατότητα να «πιάνει» τέσσερις οκτάβες και η επιβλητική σκηνική παρουσία του Φρέντι Μέρκιουρι ήταν δύο από τους βασικούς λόγους που οι Queen, μεσουράνησαν στη ροκ μουσική σκηνή των ’80s.

Εκτός από τα δύο αυτά χαρακτηριστικά του, ωστόσο, ο leader του βρετανικού συγκροτήματος ήταν γνωστός για ακόμη έναν λόγο. Τα ασυνήθιστα δόντια του. Η ιδιομορφία της ανατομίας της οδοντοστοιχίας του οφειλόταν στα τέσσερα επιπλέον δόντια, με τα οποία γεννήθηκε, στην άνω γνάθο του. Μια κατάσταση που συναντάται σε λιγότερο από το 3% του πληθυσμού.

Από τη γέννησή του έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο. Αυτά πίεζαν αρκετά τα μπροστινά του δόντια, με το αποτέλεσμα να ήταν ορατό κάθε φορά που ο Μέρκιουρι μιλούσε ή τραγουδούσε.

Πράγματι, ακόμη και ο ίδιος ήταν πλήρως συνειδητοποιημένος με την εικόνα του στόματός του, φροντίζοντας σχεδόν πάντα να καλύπτει τα προεξέχοντα δόντια του είτε με τα χείλη του όταν μιλούσε, είτε με το χέρι του όταν γελούσε. Αργότερα αυτό το «task» ανέλαβε το χαρακτηριστικό του μουστάκι.

Ωστόσο, αν και αργότερα λόγω της επιτυχίας που γνώρισε το συγκρότημά του σίγουρα θα είχε την οικονομική ευχέρεια να αντέξει το κόστος μιας αντίστοιχης επέμβασης, ο ίδιος συνειδητά επέλεξε να μην διορθώσει αυτή του την ιδιομορφία. Παρόλο που πάντα φρόντιζε την εμφάνισή του, πάνω απ’ όλα ήταν τραγουδιστής και δεν θα έβαζε ποτέ την εμφάνισή του πάνω από την φωνή του.

Ο λόγος; Ο ίδιος πίστευε ότι η συγκεκριμένη ιδιομορφία του στόματός του ήταν και ένας από τους λόγους που συνέβαλε στο απίστευτο εύρος της φωνής του. Φοβόταν, μάλιστα, ότι η αλλαγή των δοντιών του θα επηρέαζε αρνητικά την ικανότητά του στο τραγούδι, γι’ αυτό και ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να την σκεφτεί.

Επίσης, αυτά τα επιπλέον τέσσερα δόντια έγιναν το «εμπορικό σήμα» του, κάνοντάς τον ακόμη πιο ξεχωριστό. Επιπλέον, ο Φρέντι πωλούσε πάντα τη φωνή του, όχι την εμφάνισή του, την προσωπική του ζωή ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο του. Μόνο αυτό το μοναδικό, ξεχωριστό και εκπληκτικό του χάρισμα.