Κάθε φορά που η Yael Fraynd πηγαίνει σινεμά, φροντίζει να έχει μαζί της και την ταυτότητά της. «Εξακολουθούν και μου τη ζητούν, αν πρόκειται για ταινία που απευθύνεται σε αυστηρώς ενηλίκους», λέει η μητέρα δυο παιδιών από ο Battery Park και όπως προσθέτει, είναι ακόμα δυσκολότερο αν επιλέξει κάποιο μπαρ: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη μου ζητήσουν ταυτότητα…», σημειώνει.

Αυτή είναι η καθημερινότητα της Fraynd, η νεανική εμφάνιση της οποίας θυμίζει σχολιαρόπαιδο- και όχι μια 30άρα γυναίκα που είναι στην πραγματικότητα.

Η ίδια ζει στη Νέα Υόρκη τα τελευταία 8 χρόνια, η γεννημένη στο Μαϊάμι και υπεύθυνη του YaYa Publicity, μοιάζει να μην έχει μεγαλώσει ούτε μέρα, αφήνοντας πελάτες και γνωστούς σε σύγχυση. Συχνά τη ρωτούν: «”Περίμενε, έχει περάσει τα 20;”».

Πάντως, η Fraynd δεν είναι η μόνη Νεοϋορκέζα που άνετα μπορεί να ξεγελάσει αναφορικά με την ηλικία της – υπάρχουν εκατοντάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης που δείχνουν τουλάχιστον δέκα χρόνια μικρότεροι από ότι πραγματικά είναι.

«Οι Νεοϋορκέζοι κυριαρχούν στο παιχνίδι της ηλικίας, γιατί από πολύ νωρίς ξεκινούν τη μάχη κατά της γήρανσης με τεχνικές και κατάλληλα προϊόντα», εξηγεί ο Δρ. Dendy Engelman, δερματολόγος που ζει στο «Μεγάλο Μήλο» και διαβεβαιώνει ότι σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, δε συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. «Δίνουν περισσότερο έμφαση στην εμφάνιση, γενικά, είναι λάτρεις της γυμναστικής και προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους ακολουθώντας δίαιτες», λέει.

Η πρόληψη είναι το μυστικό και της Fraynd. «Από τότε που ήμουν μικρή, η μητέρα μου φρόντιζε να φοράω αντηλιακή κρέμα κάθε μέρα», λέει η ίδια «ακόμα και αν δεν πήγαινα για ηλιοθεραπεία».

Σύμφωνα με το μελέτη του 2013, γράφει η New York Post, οι κάτοικοι της Ν.Υ. ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε προϊόντα περιποίησης από ότι άλλη πόλη της χώρας. Και αν τα προϊόντα αποτύχουν, τότε οι Νεοϋορκέζοι έχουν στη διάθεσή τους τους καλύτερους πλαστικούς χειρουργούς των ΗΠΑ- σε σχετικό άρθρο του, το Harper’s Bazaar είχε δημοσιεύσει μια λίστα με τους 24 κορυφαίους πλαστικούς χειρουργούς της χώρας, από τους οποίους οι περισσότεροι ζουν στη Νέα Υόρκη.

«Οι Νεοϋορκέζοι ξεκινούν από πολύ νέοι την πλαστική χειρουργική, σε αντίθεση με άλλους που περιμένουν όταν ήδη υπάρχει θέμα», λέει ο Engelman. Το 2014, πάνω από 26.000 άντρες και γυναίκες αποφάσισαν να «ανασηκώσουν» το πρόσωπό τους, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Πλαστικής Χειρουργικής.

«Περηφανεύομαι για τη νεανική μου εμφάνιση», λέει η 47χρονη Diane Pollack. «Λέω την ηλικία μου και χαίρομαι που το κάνω- είμαι περήφανη», συμπληρώνει. Η 37χρονη Réal Hamilton-Romeo, πήγε πρόσφατα μια κρουαζιέρα με τη κόρη της και «όλοι με ρωτούσαν αν έγινα μητέρα στην εφηβεία μου ή αν ήμουν η μεγαλύτερη αδελφή της».

Ο 80χρονος Ben Bryant, συχνά ακούει από τον κόσμο ότι είναι μόλις 60. «Οι άνθρωποι παθαίνουν σοκ όταν ακούνε την ηλικία μου. Ποιο είναι το μυστικό μου; Ότι δε ζω σύμφωνα με την ηλικία μου…», τονίζει.

amkdsajfdahf2
Ο Scott Maldonado, ετών 40 και η 47χρονη Diane Pollack
amkdsajfdahf3
Ο 80χρονος Ben Bryant και η Allison Younger, 43 ετών
amkdsajfdahf4
Ο John Boese, 41 ετών και η 30χρονη Yael Fraynd
amkdsajfdahf5
Ο Roy Cohen ετών 60