Ο γνωστός για τις ομοφοβικές επιθέσεις του κατά καιρούς και για τα σχόλια κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά και υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ πάστορας Γκρεγκ Λοκ αρέσκεται να διοργανώνει και να δίνει στο κοινό του υπερβολικά θεάματα με κάψιμο βιβλίων και αναπαράσταση της σταύρωσης του Ιησού.

Ένα από τα τελευταία του… σόου τον δείχνει να καταστρέφει ένα σετ παιχνιδιού Barbie Dream House με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, στο οποίο είχε κολλημένη τη Βίβλο.

Όταν μιλούσε για «απελευθέρωση» στο εκκλησίασμά του στην Global Vision Bible Church στο Τενεσί ζήτησε από έναν βοηθό να του δώσει το εν λόγω ρόπαλο. Στη συνέχεια διάβασε γρήγορα το εδάφιο της Βίβλου, Β’ προς Κορινθίους, κεφάλαιο 10, εδάφιο 4: «Διότι τα όπλα του πολέμου μας δεν είναι σαρκικά, αλλά ισχυρά μέσω του Θεού για την κατάρριψη οχυρών» και είπε στο εκκλησίασμα του ότι με τον όρο «κατάρριψιν» εννοείται η ισοπέδωση, η κατεδάφιση. «Σημαίνει ότι κατεδαφίζετε το σπίτι από όπου έφυγε το κακό πνεύμα όταν το διώξατε. Ίσως λοιπόν στην Global Vision πρέπει να αρχίσουμε να πουλάμε ρόπαλα με τη Βίβλο στο όνομα του Ιησού», πρόσθεσε.

Στην ίδια παραληρηματική κατάσταση, ο πάστορας ενημέρωσε το… ποίμνιό του ότι δεν αρκεί να απαλλαγείς από τον δαίμονα, αλλά πρέπει να αντισταθείς και στις παγίδες που στήνει μέσω του… iPhone και του Netflix.

«Το οχυρό πέφτει όταν το γκρεμίζεις με τη Βίβλο» είπε και σε διαρκή παράκρουση πέταξε το μικρόφωνο, άρπαξε το ρόπαλο με τη Βίβλο και έκανε θρύψαλα το σπίτι Barbie.

Δεν είναι σαφές εάν ο Λοκ κατέστρεψε συγκεκριμένα το κουκλόσπιτο της Barbie για να διαμαρτυρηθεί για την πρόσφατη ταινία. Τον Ιούλιο, ο συνάδελφός του δεξιός χριστιανός ιεροκήρυκας Kent Christmas ζήτησε από τον Θεό «μια ιερή κρίση» στην ταινία επειδή είναι «γεμάτη τρανσέξουαλ και ομοφυλοφιλία». Η ταινία περιλαμβάνει αρκετούς queer ηθοποιούς, αλλά όχι ρητό περιεχόμενο LGBTQ+.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Λοκ απείλησε να αποκαλύψει έξι μάγισσες που φέρεται να διείσδυσαν στην εκκλησία του στο Τενεσί, εκτός και αν εγκατέλειπαν οικειοθελώς την εκκλησία του.

Τον ίδιο μήνα, οργάνωσε κάψιμο βιβλίων έξω από το Νάσβιλ, στο οποίο οι άνθρωποι έκαιγαν βιβλία του Χάρι Πότερ και προϊόντα της Disney. Κατά τη διάρκεια της καύσης των βιβλίων, ένας ομοφυλόφιλος πέταξε μια Βίβλο στη φωτιά, διακηρύσσοντας «Χαίρε Σατανά!» και φίλησε την ομόφυλη σύντροφό του πριν φύγει από την εκδήλωση.

Για το Πάσχα του 2021, αποφάσισε να «αναπαραστήσει» τη σταύρωση, στήνοντας έναν σταυρό έξω από την εκκλησία στον οποίο ήταν ανεβασμένος ο γιος του και ντύνοντας την έφηβη κόρη του Παναγία.

Ο Λόκι έχει ένα μεγάλο ιστορικό σχολίων κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, όπως το να αποκαλεί τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα «δαιμονικούς» και «διεστραμμένους» ανθρώπους που θέλουν «να το στριμώξουν στο λαιμό των παιδιών μου». Χαρακτήρισε την επιλογή των τρανς ατόμων «ανοησία» και είπε ότι τα άτομα LGBTQ+ «γιορτάζονται ανοιχτά» και δεν «διώκονται» όπως οι Χριστιανοί.