48
loading

Η Ελλάδα είναι γνωστό ότι δεν συμβάδιζε με τις τεχνολογικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις του δυτικού κόσμου. Πάντα ακολουθούσε. Αυτό σημαίνει ότι διάφορες μόδες ήρθαν σχετικά αργά στην ελληνική κοινωνία.

Την δεκαετία του ’80 η χώρα εντάχθηκε στην ΕΟΚ και έκανε βήματα προς τον «εξευρωπαϊσμό» της. Σε διάφορα επίπεδα. Σε θέματα ηθών και νοοτροπίας, παρέμενε πολύ πίσω. Κάτι που μπορούμε να πούμε ότι ισχύει, σε μικρότερο βαθμό, μέχρι και σήμερα.

Οι φιλόδοξες επιχειρηματικές κινήσεις ήταν ευπρόσδεκτες. Ειδικά στην επαρχία. Αρκεί να μην χαλούσαν το δίπτυχο της «τάξης και της ηθικής». Αυτό το αντιλήφθηκε και ένας επιχειρηματίας που είχε την τρομερή ιδέα να μετατρέψει το ξενοδοχείο του σε κέντρο γυμvιστών. Και όλα αυτά στις αρχές της εν λόγω δεκαετίας. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το πλάνο για το πώς θα λειτουργούσε το «Ακτή Salanti» ήταν αρκετά φιλόδοξο και αρκετά μπροστά για την εποχή του. Παρόλες τις προθέσεις και τα πλάνα που δεν έμειναν επί χάρτου, η μονάδα δεν κατάφερε να μακροημερεύσει.

Η περιοχή που μετατράπηκε σε πόλο έλξης γυμνιστών από όλο τον κόσμο

Το θέρετρο Ακτή Salanti, μέσω του οποίου η ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας στην Αργολίδα μετατράπηκε σε πόλο έλξης τουριστών, που συνέρρεαν από όλη την Ευρώπη, δεν ήταν ένα απλό ξενοδοχείο.

Το «Σαλάντι» στην ομώνυμη ακτή στο Κρανίδι γίνεται αρκετά γρήγορα γνωστό στην Ελλάδα και η φήμη του και η πελατεία του ξεπερνά τα εγχώρια σύνορα. Το περιβάλλον ονειρικό: Πλούσια βλάστηση, υπέροχη παραλία, καταγάλανα νερά. Και το βασικότερο; Το ξενοδοχείο βρισκόταν 5 χλμ. μακριά από το κοντινότερο χωριό, τους Δίδυμους. Και αυτό ήταν κρίσιμο για δύο λόγους. Αρχικά οι υπεύθυνοι της μονάδας δεν ήθελαν να υπάρχει γειτνίαση των γυμνιστών με τους κατοίκους, ενώ ήθελαν και οι πελάτες να μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους, όπως ήθελαν, μακριά απόν αδιάκριτα βλέμματα.

Το ξενοδοχείο δεν ήταν ένα απλό κέντρο γυμvιστών, αλλά μιας πλήρης τουριστική μονάδα. Οι υπηρεσίες που παρείχε ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους.

Ήταν pet friendly, ενώ ο όρος «προσβασιμότητα ΑμΕΑ» δεν ήταν άγνωστος. Οι εγκαταστάσεις του Ακτή Slanati ήταν απλά εκτός ανταγωνισμού.

Οι επισκέπτες μπορούσαν να απολαύσουν αθλητικές δραστηριότητες στα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ακόμη και μίνι γκολφ! Φυσικά, υπήρχε πισίνα με pool bar, για εκείνους που δεν προτιμούσαν την θάλασσα, ενώ όσοι για κάποιο λόγο έπρεπε ή ήθελαν να μείνουν στα δωμάτιά τους, γνώριζαν ότι εκείνα ήταν πλήρως εφοδιασμένα με τηλεόραση, ψυγείο, κλιματισμό. Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμίσουμε ότι την περίοδο που δημιουργήθηκε τ ξενοδοχείο, τίποτα από τα παραπάνω δεν ήταν αυτονόητο

Επιπλέον οι ιδιοκτήτες είχαν την πρόνοια να φτιάξουν και άλλους χώρους ικανούς να φιλοξενήσουν συνέδρια ή ακόμη και να καλύψουν επαγγελματικές ανάγκες των επισκεπτών, προσφέροντάς τους παροχές για επικοινωνία με τους χώρους εργασίας τους πίσω στις πατρίδες τους ή και υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Η πρωτοποριακή μονάδα που πολεμήθηκε

Επιχειρηματικά η μονάδα μπορούσε να καλύψει όλες τις ανάγκες των επισκεπτών της. Είτε αυτές αφορούσαν την ησυχία και τον γυμνισμό είτε επαγγελματικούς σκοπούς. Στην αρχή το επιχειρηματικό πλάνο είχε θριαμβεύσει. Η κοινότητα των γυμvιστών της Ευρώπης μετέτρεψε την Ερμιονίδα σε στέκι της. Οι τοπικές κοινωνίες καθώς και… σύλλογοι ηδονοβλεψιών είχαν άλλες βλέψεις.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της εποχής, όταν το νέο για την άφιξη των γυμνιστών διαδόθηκε, οι ηδονοβλεψίες έβαλαν την περιοχή στο στόχαστρο και οργάνωναν εκδρομές στην Ερμιόνη.

Τα ρεπορτάζ της εποχής μάλιστα αναφέρουν ότι στην Κυψέλη είχε την έδρα του σύλλογος που ονομάζονταν «ΣΗΚ» δηλαδή Σύλλογος Ηδονοβλεψιών Κυψέλης. Αυτό δεν μπορούσε να το σηκώσει η τοπική κοινωνία. Ούτε η τοπική Μητρόπολη.

Οι ντόπιοι ξεσηκώθηκαν κατά της μονάδας και της πελατείας της, θεωρώντας πως οι Ευρωπαίοι επισκέπτες ήταν ελαφρών ηθών και αποτελούσαν ηθικό κίνδυνο για την τοπική κοινωνία. Μάλιστα το ξενοδοχείο είχε αποκτήσει το όνομα «τα Σόδομα και Γόμορρα της Ελλάδας». Τα οποία ο τοπικός Τύπος έγραφε ότι «συνέβαιναν κάτω από τη μύτη τους».

Ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους, με συλλαλητήρια και πορείες που κατέληγαν μέχρι και την είσοδο του ξενοδοχείου. Οι διαμαρτυρίες και ο πόλεμος μέσω ανακοινώσεων και εφημερίδων είχε τεράστιο κόστος για την επιχείρηση. Αλλά και για την τοπική κοινωνία εν τέλει.

Ο «ιερός πόλεμος» της Εκκλησίας ήταν νικηφόρος. Δεν ήταν λίγες οι φορές που γυμνιστές είχαν έρθει στα χέρια με κατοίκους παρακείμενων περιοχών. Ενώ έχει καταγραφεί γλαφυρά και η προσπάθεια διαδήλωσης τον Ιούλιο του 1980, να περικυκλώσει το ξενοδοχείο από θάλασσα και στεριά με τους συγκεντρωμένους να κραδαίνουν σημαίες και λάβαρα.

Η μονάδα σταδιακά σταμάτησε να είναι το ίδιο θελκτική για το κοινό στο οποίο απευθυνόταν αρχικά. Άλλωστε, δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος θα πλήρωνε αδρά για να έχει την ησυχία του στις διακοπές του (ντυμένος ή όχι) που θα ήθελε κραυγές, οχλαγωγία και κατάρες για το πώς ζει τη ζωή του.

Ένα λεηλατημένο κουφάρι

Το παράδειγμα του ξενοδοχείου «Σαλάντι» είναι χαρακτηριστική περίπτωση επιχειρηματικής ιδέας στην Ελλάδα που ευδοκίμησε αλλά δεν θριάμβευσε για καθαρά μη εμπορικούς και εξωγενείς παράγοντες.

Το κατάλυμα που τάραξε τα νερά πριν από σχεδόν 40 χρόνια, δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει ξανά ποτέ. Το λουκέτο δεν άργησε να μπει στο ξενοδοχείο, το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του επ’ αόριστον.

Μετά το λουκέτο πολλοί κάτοικοι που ήταν μπροστάρηδες στις διαδηλώσεις, αναθεώρησαν, καθώς διαπίστωσαν ότι τα «Σόδομα και τα Γόμορρα» ήταν μια σημαντική πηγή εσόδων για ολόκληρη την περιοχή.

Δείτε το βίντεο από το κουφάρι του ξενοδοχείου από την ομάδα Up Drones.

Λίγο καιρό μετά το οριστικό λουκέτο το κτίριο του Salanti έμεινε έκθετο σε πλιάτσικα και λεηλασίες. Λεηλατημένο, με σπασμένα τζάμια και ξηλωμένα μάρμαρα, με τις εγκαταστάσεις του να τις τρώει ο χρόνος, στέκει εκεί για να θυμίζει μία, όχι και τόσο, λαμπρή ιστορία της Ελλάδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

48
σχόλια
 1. avatar Andrex

  ΚΑΛΑ έκανε η Εκκλησία και ο λαός εκεί και το έκλεισαν. Δεν γνώριζα την ιστορία του και σήμερα την έμαθα. Το 2005 που έκανα μπάνιο δίπλα στην παραλία της Λαμπαγιάννας, το έβλεπα και δεν γνώριζα γιατί ήταν εγκαταλλειμένο. Τώρα γνωρίζω.

 2. avatar Διδυμιωτης

  Για το ότι είχε καταπατήσει όλη τήν κοινοτική ιδιοκτησία και ολους τους Διδυμιώτες ιδιοκτήτες που τρέχουν 50 χρόνια για να ξεκαθαρίσουν τις ιδιοκτησίες....κουβέντα. Χώρια που κατασπατάλησε δημόσιο χρήμα που ενα μέρος το πληρώνουμε σήμερα.

 3. avatar Ν. Βούρου

  Καλά έκαναν και το έκλεισαν! Όλα αυτά τα ξενοφερτα \" χάλασαν\" την Ελληνική κοινωνία. Όσο προχωράει η ελευθερία των ηθών, τόσο πιο δυστυχισμένοι είναι οι άνθρωποι. Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μόνο που νοιάζει κάποιους είναι η \"γύμνια\". Την ψυχή δεν την σκέφτεται κανένας! Έλεος πια με τις ξενόφερτες αηδίες!

 4. avatar ΚΡΙΜΑ

  Το 1991 ετυχε να κανω εκει μια βδομαδα διακοπες...αν και φαινοταν λιγο παραμελημενο παρολαυτα το ξενοδοχειο διατηρουσε μια λαμψη αιγλη καινοτομια μεγεθος που σε εντυπωσιαζε κ οχι μονο...Σε εβαζε σε σκεψεις λοιπον πως ποιος ποτε χτιστηκε...υποψην οτι διεθετε κ μπαγκαλοους πανεμορφα σπιτακια μεσα στο δασος, ενα πολυ ομορφο θεατρο τυπου επιδαυρος σε πιο μικρο...εκανα λοιπον καποιες ερωτησεις στην περιοχη κ εμαθα οτι χτιστηκε την εποχη της χουντας απτον Πατακο κ ηταν το τουριστικο του θερετρο...κατοπιν βεβαια περασς στα χερια του επιχειρηματια οπο κ η συνεχεια ειναι γνωστη με τους συνηθεις υποπτους υπερμετρης χαζομαρας στον εγκεφαλο γνωστοι κ ως πιστοι σε μια θρησκεια (χριστιανοι κ οχι μονο).-

 5. avatar Bazjotopoulos

  Υπαρχει κατι ποιο χυδαιο απο την υποκρισια της εκκλησιας;

  1. avatar Γιωργος 003

   Η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο.Θυμίζει εντονα μεσαίωνα και καθολικισμο.Και ποιος τους ειπε οτι τους χρειαζόμαστε; Μονο καποιες και κάποιοι υπεργηροι που νιώθουν να πλησιαζει το τελος τους.Ξυριστε τους τους ηλιθιους επιτελους

   1. avatar Τζωρτζ

    Το Ξενοδοχείο έκλεισε επειδή η συντριπτική πλειοψήφία του πληθυσμού θεωρούσε ότι ήταν ανεπιθύμητο(δηλαδή έκλεισε λόγω λαικής οργής).Η Ελλάδα είναι χώρα ηθών και σε όποιον αρέσει.

   2. avatar Τακσης

    Οι Έλληνες είναι με βάση όσες έρευνες έχουν γίνει από τους πιο θρήσκους λαούς της Ε.Ε με αρχές και ηθική.Σε όποιον δεν αρέσει μπορεί να πάει στη Σουηδία να περάσει καλά.

 6. avatar Καλλ

  δὲν ταιριάζει μὲ τὸ περιβάλλον τέτοιο κτήριο τέρας...
  ἤ νὰ τὸ γκρεμίσουν ἤ νὰ τὸ κάνουν νοσοκομεῖο τούλάχιστον...

  1. avatar Χριστιανή ορθόδοξη

   Όντως, κι εγώ το ίδιο σκέφτηκα. Είναι πολύ αταίριαστο το κτήριο μέσα στη φύση. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα του άρθρου όλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν όπως πιστεύουν... Προσωπικά δε βρίσκω λόγο γιατί στράφηκαν ενάντια στο ξενοδοχείο. Γυμνιστές υπάρχουν και σε άλλα σημεία..Λες και τα Σόδομα δε γίνονται παντού και πάντα, δίπλα από την πόρτα μας ή και μέσα στο σπίτι μας δυστυχώς. Ο φαρισαισμος καλά κρατεί, όμως είναι άσχετος από την πίστη. Μην μπερδευετε τους παπάδες με την πίστη! Άλλωστε πόρνη έπλυνε τα πόδια του Κυρίου...Ευχαριστώ!

 7. avatar Ο έξω αποδώ…

  Πρόοδος και εκκλησία δεν συμβαδίζουν. Πάντοτε οι εκκλησίες αποτελούσαν και πάντα θα αποτελούν τροχοπέδη στην πρόοδο και την ελευθερία των κοινωνιών και των ανθρώπων. Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν οι κοινωνίες αυτό και τις αποβάλουν τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουν να \"εκμεταλλευτούν\" ως ανάλογες εμπνεύσεις και σχέδια.

 8. avatar Το να μπερδεύουμε

  Το να μπερδεύουμε την πλήρη ελευθεριότητα των ηθών με την πρόοδο, είναι λάθος, ή την οπισθοδρόμηση με ηθικές αξίες. Παντού χρειάζεται μέτρο. Αφού όμως οι γυμνιστές ήταν σε περιφραγμένο μέρος δεν ενοχλούσαν κανέναν και δεν έπρεπε να τους ενοχλούν. Η φύση μας έφτιαξε γυμνούς, αλλά η έκθεση γυμνού εκτός των ομοϊδεατών γίνεται επικίνδυνη...

 9. avatar Giorgos Kokiadis.

  Θυμάμαι ότι όλα ξεκίνησαν από την εκκλησία. Τόν τότε Μητροπολίτη. Ο σκοτεινός κόσμος βέβαια έχει σήμερα συνέχεια σέ αλλά γεγονότα. Γ.Κ.

 10. avatar Περικλης40

  Κρίμα τόσο ωραίο μέρος πόσο μπροστά ήταν αυτοί που φτιάξανε το ξενοδοχείο για την τότε εποχή, μα και πόσο πίσω οι κοινωνία που ακόμα κ στης μέρες μας υπάρχουν νησιά οι παραλιακά μεροι που έχουν ταμπού με τον γυμνισμό.. Για εμένα όπου υπάρχουν ελεύθερες απομονωμένες παραλίες πρέπει να επιτρέπεται ο γυμνισμός οταν δεν προσβάλεις τους άλλους να νομιμοποιηθει ο γυμνισμός στην Ελλάδα, δεν μπορεί Κροατία Γαλλία να είναι πρώτες χώρες σε παραλίες γυμνιστών κ σύγχρονος εσόδων από τουρίστες.. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει ο γυμνισμος πουλάει..

 11. avatar γγγγγγγ

  Από εδώ βγήκε το ρητό ότι ειναι καλύτερα να συζητάς για business με Λίβυους παρά με Έλληνες;

 12. avatar γαιδουροβάτραχος επενδυτης με τηλεχειριζομενα φαλαρα

  \'\'ΣΟΥΒΕΝΙΡ\'\', πονημα αντλια ενδομυχων σκεψεων
  Ειναι για φοβο το απλο
  κιοι ανθρωποι τρομαζουν
  σωμα και σκεψεις κρυβουνε
  ρουχα και ψεμα βαζουν
  Τσιτσιδι και ξεβρακωτοι
  ατριχοι σα σκουληκια
  ερχονται με τη προικα τους
  νινιά- καλαμπαλικια
  Παιδια του ιδιου του θεου
  \'\'πουφτιαξε\'\'\' ταλλα ειδη
  και τσιτσιδος κυκλοφορει
  με σηκωμενο φρυδι
  Αν ειναι καθ ομοιωση
  πως λεν , και καθ\'εικόνα
  διχως βρακι μεσ\' τον χιονιά
  θα γινεται κολόνα
  Αν παλι φινα ραβεται
  ας εστελνε μια φωτο
  να ξεραμε τειναι σωστο
  μη καναμε τον κοπο
  Ιδια αρχη ιδιος σκοπος
  και στης ζωης το γερμα
  σκουληκια κιανθρωποι μαζι
  κοινο ειναι το τερμα
  Τσιτσιδι φτανουν και οι δυο
  μα οι ανθρωποι σα φευγουν
  για σουβενιρ το τιποτα
  και το βρακι τους παιρνουν

  1. avatar Ιωσηφίνα

   Πόσο σε λατρεύω ζωή μου!

   1. avatar Νανολέων

    κρυβε λογια
    ετσι και το διαβασει ο Υψιστος
    κατευθειαν στο καζανι με τις αμαρτωλες θα με στειλει...
    ξερεις
    αυτες που φευγουν χωρις \'\'το σουβενιρ \'\'
    καπου θα τους παραπεσε..
    εγω για να σε φυλαξω δεν εκανα αφιερωση...

    1. avatar Ιωσηφίνα

     Πες το βρε καρδιά μου, αν είναι έτσι, όλα θα τα πω (όσα προλαβαίνω δηλαδή ) τα υπόλοιπα - γιατί έχω πολλά- θα στα πω από κοντά, στο καζάνι με τις αμαρτωλές (◠‿◕)

     1. avatar δε κολαζομαι που να χτυπιεσαι

      εχει βαρδια το εντεταλμενο , το βουλτεψοπαιδο το πιπιλοθρεμενο
      ετσι μου χλαπακιασε το απολυτικιον της ημετερας αγιοτητας... φρεσκοκομμένο φρεσκοφουρνισμενο εκει κατα τις 5μμ
      η κακία θα του μεινει
      τες πα
      αφου ρε συ διαβολινα το ξερεις οτι δεν αντεχω τη ζεστη ειναι αναγκη να βρεθουμε σε καζανι...;;
      χαθηκε ενας τοπος χλοερος , αναψυξεως ;;
      κατι σε χλοερον διχως ενφια

     2. avatar δε κολαζομαι που να χτυπιεσαι

      \'\'Τους τρεις παιδας εν καμινω μιμουμενος
      και του Πατρος Αντωνιου τας εν ερημω τριβας απαξίωσας
      Πατερ Λακη τους πειρασμους δι εσου κατενικησον
      και του πονηρου τας οψεις κατεδειξον
      Την οικουμενην εστηριξας ευχαις σου
      διο πρεσβευε Χριστω τω θεω σωθηναι τας ψυχας ημων\'\'
      ΥΓ:1. ναι καλα καταλαβες , ειναι το απολυτικιο του Οσιου ( προς ωρας)Λακη
      Αμα νομιζεις εσυ διαβοΛινα οτι παγαινοντας για μαλλι θα χασω την βασιλεία της Αγιότητας κακως νομιζεις , εχω τον Τακη για δασκαλο εγω...
      κακο πλασμα, ε κακο πλασμα
      2, αφου το ξερεις τη ζεστη δε τη μπορω, ειναι αναγκη να βρεθουμε ρε συ διαβολινα σε καζάνι;;

     3. avatar St Λακης ο αδιαφθορος

      \'\'Τους τρεις παιδας εν καμινω μιμουμενος
      και του Πατρος Αντωνιου τας εν ερημω τριβας απαξίωσας
      Πατερ Λακη τους πειρασμους δι εσου κατενικησον
      και του πονηρου τας οψεις κατεδειξον
      Την οικουμενην εστηριξας ευχαις σου
      διο πρεσβευε Χριστω τω θεω σωθηναι τας ψυχας ημων\'\'
      ΥΓ:1. ναι καλα καταλαβες , ειναι το απολυτικιο του Οσιου ( προς ωρας)Λακη
      Αμα νομιζεις εσυ διαβοΛινα οτι παγαινοντας για μαλλι θα χασω την βασιλεία της Αγιότητας κακως νομιζεις , εχω τακη για δασκαλο εγω...
      κακο πλασμα, ε κακο πλασμα
      2, αφου το ξερεις τη ζεστη δε τη μπορω, ειναι αναγκη να βρεθουμε σε καζάνι;;

     4. avatar Εύα η αμαρτωλή

      Ααα δε σου αρέσουν τα καζάνια της κολάσεως με τις αμαρτωλές, ζεσταίνεσαι, μου είσαι για τον παράδεισο που έχει δροσιες. Δε με χαλάει, καλά είναι και εκεί, δεν θα σε περιμένουν όμως τα ουρί, αλλά η Εύα η αμαρτωλή, ντύσου Αδάμ και έλα στη μηλιά, να σου πω και τα υπόλοιπα (。•̀ᴗ-)✧
      Υγ: Με δάσκαλο τον Τάκη, δεν το γλιτώνεις το καζάνι.

 13. avatar Μια ερώτηση

  Γιατί δεν το λειτούργησε σαν ένα συμβατικό ξενοδοχείο αφού και τεχνολογικά ήταν τόσο μπροστά;

  1. avatar Giorgis

   Κανονικό ξενοδοχείο αυτού του μεγέθους στη συγκεκριμένη περιοχή τη συγκεκριμένη εποχή δεν θα είχε καμία τύχη.

   1. avatar Ι.Ν.

    Για την αξιοποίησή του ως νοσοκομείο/γηροκομείο/ευαγές ίδρυμα ούτε λόγος βέβαια...
    Να μου πειτε, εδω σαπιζουν αλλα κι άλλα... Ελλάς, το μεγαλείο σου!!!

  2. avatar Ρετσινιες

   Γιατι δυστυχώς όταν σου μπεί η ρετσινιά στο όνομα στην Ελλάδα, δε φεύγει. Καταδικασμένο ήταν να κλείσει μετά (ή να αλλάξει όνομα / τίτλους)

 14. avatar criskalts

  Γιατί τα στρουμφάκια χαμογελούν την άνοιξη όταν τρέχουν στα στα λιβάδια;;;
  Γιατί μεγάλωσε το γρασίδι και τα γαργαλάει στα καλαμπαλίκια.

 15. avatar Μελισταλαχτος

  Ξηλώστε σύνορα ,απαλλαγείτε από θρησκείες κι ίσως τότε ξεθολωσει το μυαλό μερικών. Όχι όλων πάραυτα. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Γι\'αυτό την φοβούνται όλοι οι παραπάνω.

 16. avatar makedon

  \"...Μετά το λουκέτο πολλοί κάτοικοι που ήταν μπροστάρηδες στις διαδηλώσεις, αναθεώρησαν, καθώς διαπίστωσαν ότι τα «Σόδομα και τα Γόμορρα» ήταν μια σημαντική πηγή εσόδων για ολόκληρη την περιοχή...\"

  Αυτή η παράγραφος περιγράφει ακριβέστατα το\"βάθος\" της πίστης των ταλιμπάν της περιοχής. When money talks, b******t walks (and faith).

 17. avatar Άννα Α

  Φαντάζομαι ο αυνανισμός εκεί απ τους ματάκιδες. Θα πότιζε Όλο το έδαφος για αυτό είχε καλή βλάστηση στην περιοχή

 18. avatar Κρίκος

  Μόνο αυτό το ξενοδοχείο έκλεισε από τότε; Τι μαλ περί γυμνισμού και Ελένης Λουκά λέτε; Κλείσανε όλα τα Ξενία καταρχήν για να πω μόνο αυτά.

 19. avatar η ιστορία έχει και συνέχεια

  ο \"ιεράρχης\" που πρωτοστατούσε στην διασφάλιση της ηθικής των των προβάτων του βρέθηκε στην θάλασσα κατά την διάρκεια της τελετής του αγιασμού στις 6 Ιανουαρίου.
  ΄Πποιος δεν είδε την σκηνή - έχει κινηματογραφηθεί - ας την αναζητήσει. Είναι απολαυστική.

 20. avatar Κώστας 55555555

  Ο Θεός ας συγχωρήσει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...