Τα σκοτεινά μυστικά του επαγγελματία κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος

Ο στραγγαλιστής της βρετανικής στερλίνας που δεν είναι παρά μέγας αλχημιστής της χρηματοοικονομικής


WEEKEND
0:25
13/11/2016
Τα σκοτεινά μυστικά του επαγγελματία κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος
55
loading

Ο βαθύπλουτος ουγγρο-αμερικανός επενδυτής είναι ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους και πανίσχυρους κροίσους του κόσμου, ένας μεγάλος παίκτης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι τρέμουν.

Ο Σόρος ήταν αυτός που χρηματοδότησε την ειρηνική μετάβαση από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό κατά την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ σε αρκετές πρώην λαϊκές δημοκρατίες της Ευρώπης, μια κίνηση που θα του εξασφάλιζε το καθεστώς του ήρωα. Για άλλους βέβαια η ίδια ακριβώς κίνηση θα τον μετέτρεπε σε αφεντικό του νέου κόσμου που ξεπήδησε από τις στάχτες του κομμουνισμού αλλά και μεγάλο μπαμπούλα του καπιταλισμού, εκβιάζοντας τώρα τη Δύση με αθρόα χρηματοδότηση ακροαριστερών κοινωνικών ομάδων!

Το γεράκι της επενδυτικής έχει απασχολήσει τον πλανήτη επί μακρόν και προσφάτως συνδέθηκε με την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον, όχι όμως αποκλειστικά ως χρυσός χορηγός της Χίλαρι. Όπως μάθαμε μέσω των αποκαλύψεων των Wikileaks, ο Σόρος κατέχει τα ηλεκτρονικά εκλογικά μηχανήματα σε 16 αμερικανικές πολιτείες, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Το χακάρισμα των e-mails του που διέρρευσαν πρόσφατα φανέρωσαν τη νέα λυσσαλέα του μάχη με τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης ώστε να πυροδοτήσει μια (νέα;) προσφυγική κρίση (κανείς δεν ξέρει τη φύση ή την έκτασή της), και είναι σίγουρο πως όσο οι αποκαλύψεις συνεχίζονται, θα μάθουμε πολλά ανατριχιαστικά ακόμα.

Για την ώρα, αυτά που ξέρουμε ήδη για τον Τζορτζ Σόρος είναι παραπάνω από αρκετά για να τον στέψουν στο βάθρο του παρασκηνίου ως μέγας γκουρού της διαπλοκής…

Κερδοσκοπία κατά της βρετανικής λίρας

soooroosseoosoeos1

Απλά απλά, οι κερδοσκοπικές κινήσεις του Σόρος σε βάρος της στερλίνας πέταξαν το αγγλικό νόμισμα έξω από το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα! Ήταν το 1992 όταν η Ευρώπη βρέθηκε σε άλλη μια ύφεση και η Αγγλία χτυπήθηκε αλύπητα. Η βρετανική κυβέρνηση έχει δύο λύσεις μπροστά της, είτε να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού είτε να υποτιμήσει το νόμισμά της. Ο υπουργός Οικονομικών αποφασίζει όμως να μην κάνει τίποτα.

Την αναποφασιστικότητα αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Σόρος μέσα από τον γνωστό κερδοσκοπικό μηχανισμό του: τον δανεισμό σε υπερτιμημένο νόμισμα (όπως η στερλίνα το 1992), τη μετατροπή του σε υποτιμημένα νομίσματα (το μάρκο και το φράγκο τη χρονιά εκείνη) και κατόπιν την επαναγορά του αρχικού νομίσματος, όταν αυτό πέσει αρκετά, ώστε να αποπληρωθεί το δάνειο.

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 1992 ο Σόρος περνά στην επίθεση μετατρέποντας σε άλλα νομίσματα τα σχεδόν 7 δισ. στερλίνες που είχε δανειστεί. Η επιχείρηση γίνεται κάτω από τον μανδύα αμερικανικών τραπεζών (JP Morgan, Citicorp, Chase Manhattan και Bank of America), η Τράπεζα της Αγγλίας δαπανά 50 δισ. στερλίνες για να στηρίξει το νόμισμά της, αλλά δεν φτάνουν. Με τα αποθεματικά της άδεια, συνθηκολογεί.

Την επομένη η Βρετανία θα βγει από το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα προχωρώντας σε υποτίμηση 15%. Ο Τζορτζ Σόρος μπορεί τώρα να αγοράσει ξανά στερλίνες και να αποπληρώσει το δάνειό του. Μέσα σε μερικές ώρες καταγράφει κέρδη άνω του 1 δισ. δολαρίων! Το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει τις απώλειές του σε 3,3 δισ. στερλίνες. Τα άλλα ευρωπαϊκά νομίσματα υποτιμώνται το ένα μετά το άλλο. Το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα δέχεται σοβαρό πλήγμα και την 1η Αυγούστου 1993 τα περιθώρια διακύμανσης των νομισμάτων αυξάνονται στο 15%.

Η περιβόητη Μαύρη Τετάρτη γελοιοποίησε την Αγγλία, εξασθένησε το νόμισμά της και κατέστρεψε πολλές ζωές. Έφερε τη σφραγίδα του Σόρος απ’ άκρη σ’ άκρη…

Πυροδότηση της οικονομικής κρίσης της Μαλαισίας

soooroosseoosoeos2

Αν η Μαύρη Τετάρτη δεν ήταν παρά απλή προθέρμανση για το «γεράκι» της χρηματοπιστωτικής, τότε η καταστροφική ασιατική κρίση του 1997 ήταν το μεγάλο του φινάλε. Κυβερνήσεις έπεφταν, διαδηλώσεις τράνταζαν συθέμελα τις πόλεις και εκατομμύρια άνθρωποι βουτιούνταν σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. Φαντάζεστε ποιος κέρδιζε από όλα αυτά, μετατρέποντας τη μιζέρια των πολλών σε κέρδος για έναν;

Κάθε ασιατικό έθνος ένιωσε τους τριγμούς των κερδοσκοπικών χτυπημάτων του Σόρος διαφορετικά. Στη Μαλαισία, για παράδειγμα, το εθνικό νόμισμα ρινγκίτ έχασε αμέσως το 45% της αξίας του! Δεκάδες δισεκατομμύρια εξαφανίστηκαν μαγικά από τα δημόσια ταμεία, κι ενώ ο Σόρος δεν ήταν μόνος σε αυτό το παιχνίδι, ήταν ωστόσο αυτός που οδηγούσε το κοπάδι των κερδοσκόπων που σφυροκοπούσαν το νόμισμα προκαλώντας τη ραγδαία του υποτίμηση.

Στον κολοφώνα της κρίσης τα πράγματα κλιμακώθηκαν τόσο που ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Μαχατχίρ Μοχαμάντ, κατηγόρησε δημοσίως τον Σόρος πως κατέστρεψε την οικονομία της χώρας του. Παρά την κάκιστη κατάσταση της Μαλαισίας όμως, αλλού τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα…

Ξετίναγμα της Τράπεζας της Ταϊλάνδης

soooroosseoosoeos3

Η Ταϊλάνδη έμελλε να είναι το επίκεντρο της ασιατικής κρίσης, το σημείο μηδέν από όπου μεταδόθηκε η κερδοσκοπική μόλυνση σε όλο τον κόσμο, από την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τις Φιλιππίνες μέχρι τη Βραζιλία και τη Ρωσία, πυροδοτώντας και μια επανάσταση στην Ινδονησία που θα άφηνε 5.000 νεκρούς. Ναι, καλά καταλάβατε, τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν χωρίς τον Σόρος.

Όπως ακριβώς με την Αγγλία και τη Μαλαισία, ο Σόρος επιτέθηκε στο μπατ της Ταϊλάνδης με ό,τι είχε και δεν είχε. Και η αλήθεια είναι ότι είχε αρκετά, μιας και το διαβόητο επενδυτικό του Quantum Fund είναι μέχρι τώρα γίγαντας. Το αμοιβαίο κεφάλαιο του Σόρος, από κοινού με μερικά ακόμα, χτύπησαν αλύπητα το εθνικό νόμισμα της Ταϊλάνδης, απαλλάσσοντάς το από περισσότερο από το 60% της αξίας του!

Όταν μάλιστα η Κεντρική Τράπεζας της Ταϊλάνδης απέτυχε να απαντήσει αποτελεσματικά, η μοίρα του μπατ είχε κριθεί. Όλοι τώρα ρωτούσαν τον Σόρος αν άξιζε να βγάλει μερικές ακόμα εκατοντάδες εκατομμύρια με τέτοιο κόστος: κατασκευαστικός τομέας, χρηματοπιστωτικός κλάδος και κτηματομεσιτική κατέρρευσαν ολοσχερώς, εκατομμύρια Ταϊλανδοί έμειναν άνεργοι και εξαθλιωμένοι και πάνω από 600.000 μετανάστες που εργάζονταν στη χώρα αναγκάστηκαν να γυρίσουν στις πατρίδες τους…

Απόπειρα καταστροφής της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ

soooroosseoosoeos4

Μη μένοντας προφανώς ικανοποιημένος από το γονάτισμα των ισχυρών οικονομιών Ευρώπης, Ασίας και Λατινικής Αμερικής, ο Σόρος έθεσε το 1998 στο στόχαστρό του τα μεγαλύτερα δυνατά έπαθλα: την Κίνα και το Χονγκ Κόνγκ. Το κερδοσκοπικό κόλπο το έκανε εξάλλου καιρό και το γνώριζε πια απέξω και ανακατωτά. Μόνο που αν τα κατάφερνε κι εδώ, τότε όλος ο πλανήτης θα έμπαινε σε μεγάλες περιπέτειες, με τους κλυδωνισμούς αυτής της κρίσης να έχουν παγκόσμια απήχηση.

Αύγουστος του 1998 λοιπόν, με τον Σόρος ήδη πάμπλουτο από το σμπαράλιασμα της υπόλοιπης Ασίας, αρχίζει να επιτίθεται στο δολάριο Χονγκ Κονγκ. Οι κυβερνήσεις ήταν όμως έτοιμες τώρα και με τις αστραπιαίες κυριολεκτικά κινήσεις του υπουργού Οικονομικών αλλά και τα σωστά αντίμετρα, το Χονγκ Κονγκ παραμένει όρθιο και μετατρέπεται σε ορόσημο αντίστασης στις αρπακτικές διαθέσεις του Σόρος!

Αν και αυτή δεν είναι όλη η ιστορία, καθώς για να σωθεί το τοπικό δολάριο έπρεπε να πληρωθεί βαρύτατο τίμημα. Περισσότερα από 118 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ βυθίστηκαν στη χρηματιστηριακή τρύπα που προκάλεσαν οι χειρισμοί του Σόρος, κάτι που κατέστρεψε την πιστοληπτική ικανότητα του κρατιδίου και κηλίδωσε τη φήμη του στις αγορές. Τουλάχιστον σώσαμε την τοπική οικονομία και τους πολίτες μας, ανέπνεαν ανακουφιστικά οι κυβερνώντες…

Παρασκηνιακή χρηματοδότηση πολιτικών εκστρατειών και προεκλογικών αγώνων

soooroosseoosoeos5

Στα μέσα της τελευταίας δεκαετίας, ένα κύμα από δεξαμενές σκέψης και ομάδες εργασίας σάρωσαν τις ΗΠΑ προσπαθώντας να επηρεάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Διαβόητες έγιναν μάλιστα όταν βρήκαν τις νομικές τρύπες για να παρακάμπτουν τους αυστηρότατους νόμους των ΗΠΑ αναφορικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων και των προσωπικών εκστρατειών των υποψηφίων τους.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών κατάφερε στο τέλος να τις εξαρθρώσει και να τις γονατίσει, ρίχνοντας τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες. Και μαντέψτε σε ποια ομάδα κατευθύνθηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο: στην America Coming Together του Τζορτζ Σόρος!

Ο εν λόγω όμιλος προβληματισμού ήθελε να δει τον Τζον Κέρι στον Λευκό Οίκο με κάθε κόστος. Ιδρύθηκε το 2003 από τον μεγαλοεπενδυτή και την επόμενη κιόλας χρονιά ξόδεψε 137 εκατ. δολάρια για τον εκλεκτό του Σόρος. Παρά το γεγονός ότι απέτυχε στους σκοπούς του, ο παράνομος τρόπος που κατηύθυνε τα κεφάλαιά του στον Κέρι και οι παρασκηνιακές του διαβουλεύσεις δεν πέρασαν στα «ψιλά» των αμερικανικών διωκτικών αρχών.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών του έριξε πρόστιμο 775.000 δολαρίων το 2007 για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, το τρίτο μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει ρίξει ποτέ η Επιτροπή. Κανένα πρόβλημα για τον Σόρος, που όπως ξέρουμε έγινε κατόπιν χρυσός χορηγός της προεδρικής εκστρατείας της Κλίντον…

Αγαστές σχέσεις με την τρομοκρατία;

soooroosseoosoeos6

Ο αιγύπτιος τυφλός σεΐχης Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν δεν είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. Κήρυκας του μίσους και φανατισμένος εξτρεμιστής, φυλακίστηκε το 1995 ως πρωταίτιος της επίθεσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στις 26 Φεβρουαρίου 1993, όταν έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι χίλιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια βομβιστικού χτυπήματος σε έναν από τους Δίδυμους Πύργους.

Ο τυφλός σεΐχης διατηρούσε στενές επαφές με την αιγυπτιακή τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Ισλαμίγια, που εκτέλεσε το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Ο Ραχμάν επικοινώνησε το 2000 από τη φυλακή, μέσω της δικηγόρου του, με το παράνομο φονταμενταλιστικό δίκτυο, παραβιάζοντας τη νομοθεσία.

Όταν η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, μαντέψτε ποιος χρηματοδότησε την υπεράσπιση του Ραχμάν; Ναι, ο Σόρος! Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι κινήσεις της δικηγόρου του Lynne Stewart είχαν έντονο άρωμα τρομοκρατίας, μιας και η ίδια ισχυριζόταν δημοσίως πως υποστηρίζει τους σκοπούς της Αλ Ισλαμίγια για τη βίαιη ανατροπή της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Η δικηγόρος παραβίασε τον νόμο φυγαδεύοντας εκτός φυλακής τα μηνύματα του Ραχμάν και γινόμενη ο μεσάζοντάς του με τον έξω κόσμο. Κι όμως, ο Σόρος μέσω του Ιδρύματος Ανοιχτής Κοινωνίας του ανέλαβε την υπεράσπισή της στο δικαστήριο πληρώνοντας όλα τα έξοδα!

Η ίδια καταδικάστηκε τελικά και έμεινε στη φυλακή ως το 2013, αν και όλοι έψαχναν τώρα να δουν γιατί είχε τέτοιο καημό μαζί της ο μεγαλοεπενδυτής…

Φορολογικές ατασθαλίες

soooroosseoosoeos7

Στον Σόρος αρέσουν πολύ οι βαρύγδουπες δηλώσεις. Ο ίδιος επαναλαμβάνει συνεχώς τη μόνιμη επωδό του ότι οι πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν βαρύτερη φορολογία. Το ίδιο λέει βέβαια και ο Γουόρεν Μπάφετ, μόνο που αυτός το κάνει κιόλας. Ενώ ο Σόρος έχτισε την οικονομική του αυτοκρατορία εκμεταλλευόμενος νομικά κενά και φορολογικά παραθυράκια.

Μέσω διάφορων τερτιπιών, ο Σόρος πάλευε για χρόνια με την αμερικανική Εφορία διαφεύγοντας συνεχώς από τις δαγκάνες του νόμου. Παίζοντας τη γάτα με το ποντίκι με τους εισπρακτικούς μηχανισμούς, κατάφερε να γλιτώσει περισσότερα από 13 δισ. δολάρια, όπως εκτίμησε το Bloomberg!

Με τις πράξεις του στα όρια βέβαια της παρανομίας, δεν θα έπαιρνε πολύ στην Εφορία να τον τσιμπήσει. Όπως και έγινε δηλαδή και τον υποχρέωσαν να επιστρέψει τα 6,7 δισ. από τα 13,3 που είχε αρπάξει με τυχοδιωκτικές μεθόδους. Ο ίδιος απάντησε μεταφέροντας όλα τα ύποπτα κεφάλαια στην Ιρλανδία…

Περίεργα σεξουαλικά σκάνδαλα

soooroosseoosoeos8

Δεν αποτελεί ακριβώς έκπληξη το γεγονός ότι ο τρις παντρεμένος και γνωστός για τα μοντέλα που κυκλοφορεί κατά καιρούς Σόρος έχει το μερίδιό του σε μια μακρά σειρά ερωτικών περιπετειών που είδαν το φως της δημοσιότητας. Η έκπληξη ελλοχεύει ακριβώς στην παράξενη φύση αυτών των σκανδάλων και όχι στην ύπαρξή τους.

Το πιο τρελό ίσως περιλαμβάνει τη βραζιλιάνα ντίβα της σαπουνόπερας Adriana Ferreyr, η οποία τον κατηγόρησε το 2011 ότι την εκβίασε για να παραιτηθεί από τις αξιώσεις της σε ένα διαμέρισμα των 2 εκατ. δολαρίων, κάνοντας τη ζωή της κόλαση. Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, αν και εκεί διολίσθησε στη φάρσα, με την ίδια μαινόμενη να επιτίθεται στον Σόρος και τον δικηγόρο του και να καταδικάζεται τελικά για ασέβεια στο δικαστήριο!

Το σκανδαλάκι είχε και συνέχεια το 2012, όταν οι δυο τους συναντήθηκαν συμπτωματικά σε μια δεξίωση στη Νέα Υόρκη και η σταρ της βραζιλιάνικης τηλεόρασης τα έριξε σε κάποιον άλλο για να ζηλέψει ο μεγαλοεπενδυτής. Όταν αυτός δεν τσίμπησε, η Ferreyr τον κυνήγησε γυμνή στον δρόμο ουρλιάζοντας διάφορα κοσμητικά…

Υπόγειες επιθέσεις στο Ισραήλ

soooroosseoosoeos9

Το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος (η παλιότερη Πρωτοβουλία Ανοιχτής Κοινωνίας) έχει περάσει τα τελευταία οχτώ χρόνια χρηματοδοτώντας ένα ευρύ δίκτυο οργανώσεων και κέντρων αποφάσεων ευελπιστώντας να επηρεάσει την αμερικανική πολιτική. Ο σκοπός του; Να απομακρύνει τις ΗΠΑ από το Ισραήλ και να μετατρέψει το μεσανατολικό κράτος σε παρία της πολύπαθης περιοχής!

Το πράγμα είναι ακόμα πιο περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Σόρος είναι εβραϊκής καταγωγής, κι όμως στρέφεται τόσο φανερά κατά του Ισραήλ. Από παλαιστινιακές οργανώσεις μέχρι αντιπολιτευόμενες ισραηλινές εφημερίδες και μη κυβερνητικές οργανώσεις, όλοι λαμβάνουν ημι-νόμιμες χρηματοδοτήσεις για να δυσφημούν το κράτος, κατηγορώντας το για όλων των λογιών τα κακά.

Η πηγή της χρηματοδότησης ήταν μάλιστα μυστική μέχρι πρόσφατα, μέχρι το 2010 δηλαδή, όταν ριζοσπαστική αριστερή ομάδα του Ισραήλ αρνήθηκε ότι τα κονδύλιά της προέρχονταν από τον Σόρος και η έρευνα οδήγησε στο ξετρύπωμά του. Ο δισεκατομμυριούχος έκανε έκτοτε τα πάντα για να παραμείνει αθέατος, επισύροντας τη μήνη πολλών.

Γιατί το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας προωθεί υποτίθεται τη διαφάνεια, αν και όπως φάνηκε το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να επηρεάσει παρασκηνιακά την Ουάσιγκτον…

Καταδίκη για κακές πρακτικές

soooroosseoosoeos10

Ήταν το 1988 όταν ο Σόρος έβγαλε μερικές ακόμα καραβιές χρημάτων, διαθέτοντας εκ των έσω πληροφόρηση για την εξαγορά της γαλλικής τράπεζας Societe Generale. Παρά το γεγονός ότι τα συνολικά του κέρδη από τη συγκεκριμένη κίνηση ήταν τελικά πενιχρά για τον ίδιο, κάπου 2 εκατ. δολάρια δηλαδή, η όλη επιθετική εξαγορά απέκτησε γρήγορα την οσμή σκανδάλου διαφθοράς που στρεφόταν κατά της κυβέρνησης Μιτεράν.

Όταν ο Μιτεράν κατέβηκε από τη γαλλική προεδρία το 1995, οι διωκτικές αρχές έφεραν την υπόθεση στο δικαστήριο, στοιχειοθετώντας κατηγορίες κατά του Σόρος. Ο οποίος καταδικάστηκε το 2002 και έχασε έκτοτε όλες τις νομικές περιπέτειες, τόσο στο γαλλικό Ανώτατο Δικαστήριο όσο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακόμα και σήμερα ο Σόρος αρνείται ότι έκανε κάτι κακό και κάνει ό,τι περνά και δεν περνά από το χέρι του για να μην πληρώσει το πρόστιμο των 2,3 εκατ. δολαρίων. Κι αυτό παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του και τον τελεσίδικο χαρακτήρα τους. Ο Σόρος παραβίασε τον νόμο και το έκανε ηθελημένα, κατέληξε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν και η ετυμηγορία μικρό ρόλο έπαιξε στη διάθεσή του να αποπληρώσει τα ψίχουλα του προστίμου.

Συνεχίζει να μην το κάνει και δεν έχει μάλιστα καμία συνέπεια…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

55
σχόλια
 1. avatar Richard 19

  Μην παρασέρνεστε τόσο πολύ από άρθρα για τον George Soros.

  1) Μπορεί να χρηματοδοτεί τους ανθέλληνες όμως δεν δημιούργησε τον ανθελληνισμό. Ο ανθελληνισμός είναι εγχώριο προϊόν.

  2) Μπορεί να οφελεί ή να βλάπτει το Ισραήλ όμως αυτό είναι άσχετο. Σημαντικό είναι πως οι σημερινοί Έλληνες ζηλεύουν το Ισραήλ γιατί δεν ήταν ικανοί να δημιουργίσουν ένα δυνατό κράτος σαν αυτό που εξάγει οπλικά συστήματα και κάνει κουμάντο. (Μα το βοηθάει η Αμερική). Όχι τόσο όσο βοηθάει την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

  3) Τέρμα οι δικαιολογίες!

  3)

  1. avatar Mitsos87

   Before Comment , please connect your tongue to your brain!!!

 2. avatar ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΕΟΣ…

  "....εκβιάζοντας τώρα τη Δύση με αθρόα χρηματοδότηση ακροαριστερών κοινωνικών ομάδων!..." ετσι μπραβο ,Συριζα,Ανταρσια και λοιπες αριστερες λαθρολαγνες ΜΚΟ τι λενε ;;;;

 3. avatar Άγγελος sak

  Newsbeast,σ ευχαριστώ για το σπουδαίο άρθρο για τον Σόρος.Δεν το πιστεύω να γίνει ποτέ μια χολιγουντιανή ταινία,έτσι έντιμη και ψαγμένη για τέτοιον διεθνή συνωμότη και ειδικό στην αισχροκέρδεια.
  Απλά λέω ότι έργα σημαντικά,περί συνωμοσιών είναι "Οι τρεις μέρες του Κόνδορα",και τα anime Requiem for the Phantom,Golgo 13,Black Cat,και το καταπληκτικό έργο δράσης της Disney ,"Gargoyles".Έγραψε ιστορία,με τις πολλές αναφορές του στους μυστηριώδεις Illuminati.!

 4. avatar καλα 40

  θα τα παρει μαζι του κι αυτος

 5. avatar jack skun

  Απο το προγραμα του ενικοσοσιαλιστικου εργατικου κοματος του Χιτλερ. 18. Απαιτούμε την αμείλικτη δίωξη όσων οι δραστηριότητες θίγουν το δημόσιο συμφέρον. Οι κοινοί εγκληματίες, οι τοκογλύφοι, οι κερδοσκόποι κλπ., πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων ή φυλετικής καταγωγής.4. Μόνο μέλη του Έθνους μπορούν να είναι πολίτες του Κράτους. Μόνον αυτοί με γερμανικό αίμα, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, μπορούν να είναι μέλη του Έθνους. Συνεπώς, κανείς Εβραίος δεν μπορεί να ανήκει στο Έθνος.10. Πρέπει να είναι πρωταρχικό καθήκον κάθε πολίτη να εκτελεί χειρωνακτική ή νοητική εργασία. Οι δραστηριότητες κάθε ατόμου δεν πρέπει να έρχονται σε σύγκρουση με το γενικό συμφέρον, αλλά πρέπει να συμπλέουν με το γενικό πλαίσιο της κοινότητας και για το καλό του συνόλου. Κατά συνέπεια, απαιτούμε: την κατάργηση της υποδούλωσης στους τόκους.Τα συμπερασματα δικα σας.

  1. avatar Nikath13

   Τι να συμπεράνουμε ακριβώς;

  2. avatar FABARM

   ναι ε ενταξει ο χιτλερ ηταν ιδιος οικονομικος δολοφονος με τους εβραιους απλα τα οπλα του δεν ηταν οικονομικα...ηταν παραδοσικος τυπος..
   τωρα θες να πουμε για το ποσοι συμβουλατορες και αξιωματικοι του ηταν εβραιοι? ...αστο καλυτεραα...οι πιο αστειοι ηταν αυτοι που αυτοκτονουσαν οταν ανακαλυπταν τη καταγωγη τους και οτι το αιμα τους εχει εβραικα αιμοσφαιρια και οχι γερμανικα!...χαχαχαχαχχαχ αυτοι ηταν οι ποιο αστειοι απο ολους τους ναζι ..

 6. avatar Nikath13

  Και μου χρωστάει και λεφτά από τα τόσα σχόλια που ανεβαζω υπέρ του εδώ μέσα!!!!

  1. avatar FABARM

   XAXAXAXA..εμενα μου πληρωσε δυο μηνες ενναντι και μου υποσχεθηκε εξοφληση μεχρι το τελος του ετους

   1. avatar Nikath13

    Λαμογιο ε; Μέχρι τέλους να σε κρατάει μέσα

 7. avatar Admiral 75

  Κανει επιθεσεις εναντιον του Ισραηλ λεει το κειμενο.Σιγα μην μεταμφιεζεται σε αραβα τα βραδυα και μαχαιρωνει Ισραηλινους στρατιωτες.Μας ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ολοκληρωτικα τερας.

 8. avatar TRADER

  Στην επιθεση του αρχισιωνιστη εναντιον της λιρας το 1992,κανεις δεν αναφερει την εσκεμμενη απουσια της Κεντρικης Τραπεζας της Γερμανιας απο την στηριξη της λιρας ετσι ο τοκογλυφος κερδισε ενα στημενο στοιχημα.Στην κριση της ρωσσιας λιγο αργοτερα εχασε 2 δις $ αλλα ουδεποτε αναφερεται αυτο γιατι θα του χαλασει το προφιλ του απολυτα πετυχημενου.Ορθα αναφερεται στο κειμενο οτι δεν πληρωνει κανενα προστιμο και κανενα φορο ενω εχει στρατηγικο ρολο στην διακηνηση λαθρομεταναστων στην Ελλαδα μας αλλα και σε ολη την ευρωπη.Οχι οτι δεν το λεγανε εδω δεκαδες συνελληνες που ακομα σκεφτονται καθαρα μηνες και μηνες.Ελεεινος απο την κορφη ως τα βρωμονυχα του.

 9. avatar byebyecapitalism

  Ο τυπας απλά παίζει το παιχνίδι του καπιταλισμού καλύτερα απο τους άλλους. Το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός. Ευτυχώς καταρρέει.

  1. avatar Γλαρόσουπα 33

   Καλά μέχρι να καταρρεύσει ο καπιταλισμός εγώ και εσύ θα έχουμε γίνει αστρόσκονη.
   Ο καπιταλισμός βασίζεται και τρέφεται στα βασικά ένστικτα των περισσοτέρων ανθρώπων: ηδονισμός, απληστία, κοινωνική επικράτηση. Γι' αυτό είναι πανίσχυρος.

   1. avatar Nikath13

    Όλα έρχονται και παρέρχονται, έτσι και ο καπιταλισμός θα πέσει κάποια στιγμή και θα έρθει ένα άλλο κοινωνικοοικονομικό σύστημα.

    1. avatar Richard 19

     Ναί, όταν τα γουρουνόπουλα βγάλουν φτερά.

 10. avatar Kris1985

  Οταν υπαρχει το σύστημα του χρηματος παντα θα υπαρχουν ατομα σαν κ αυτα ..οι μυστικες ελιτ στο χρημα βασιζονται για να μπορουν να ελεγχουν τν κοσμο και δειξιος και αριστερος θα συνεργαστουν μαζι τους γιατι εχουν συμφερον τα κερδη ολοι τους για αυτο παρτε το χαμπαρι οσο υπαρχει το χρημα στη μεση δν υπαρχει σωτηρια ειμαστε ολοι σκλαβοι τελιωσε..

 11. avatar NB

  "Ορκισμενος" εχθρος της Ελλαδος.Χρηματοδοτης της σκοπιανικης προπαγανδας.Χρηματοδοτει επισης τα ιδρυματα Praksis - Αρσις στη Θεσσαλονικη.Οπου βλεπετε ΜΚΟ Solidarity now για λαθρομεταναστες(κυκλοφορουν με mercedes βανακια) κ.α ολα χρηματοδοτουνται απο τον αγαπητο κυριο Γιωργο που αναφερει και ο φιλος παραπανω.Τελος οι ANTIFA ,Κεερφαδες και το κακο συναπαντημα ειναι δημιουργηματα του.Η αριστερα βρηκε επιτελους με εμπνευστη και τον εν λογω κυριο τον ιστορικο της προορισμο,την διαλυση του κοινωνικου ιστου και του εθνικου κορμου,την ιδρυση νεου προλεταριατου,την πιστη εφαρμογη στη νεοταξικη εντολη και τον ενανγκαλισμο με τον διεθνη σιωνισμο.Αλλωστε ο σιωνισμος ηταν ο γεννητορας του κοκκινου βδελυγματος...

  1. avatar FABARM

   η αριστερα, ειδικοτερα η "ακρα" φιλε μου ηταν παντα ενατια στο κεφαλαιο και σε κατι τυπους σαν το σορος...
   ...ηταν και στο σιατλ και στο τοροντο και στη γενοβα και στη θεσσαλονικη.
   εσυ για να εχουμε καλο ερωτημα ,που ησουν τοτε??κοιμοσουνα τον υπνο του δικαιου ή καθοσουν και εβλεπες τις διαδηλωσεις πανυγηριζουντας για τα ανοιγμενα κεφαλια και το νεκρο που αφησαν πισω τους τα εκτελεστικα αποσπασματα της παγκοσμιοποιησης?

   1. avatar Άγγελος sak

    Πόσο αγκυλωμενος μπορείς να γίνεις;! Τάχα ο καπιταλισμός σας φταίει για τα δεινά στον κόσμο,όμως δεν μας τα εξηγείτε για την γερή επιτυχία της Ρωσίας,του Ιράν(:Περσία),Ιαπωνία,Βιετνάμ,δλδ χώρες με καπιταλιστική οικονομία.
    Η Αριστερά που επαίρεται έκλεισε τις τράπεζες μας,ότι διατηρεί τον ενφια.Μα ο ενφια τι είναι;Ακριβώς αριστερός,με παρόμοιο του τα μέτρα των μπολσεβίκων στην Σοβιετική Ένωση:Αυτοί οι τύποι χαράτσωσαν τόσο την ακίνητη ιδιοκτησία των απλών Ρώσων,που απηυδισμενοι πια χάρισαν τα ακίνητα στο Δημόσιο!Πέρασαν 70 χρόνια ώσπου κατέρρευσε το καθεστώς,σε λίγη ώρα(90's) ο ρωσικός λαός βρήκε μπρος του κάτι πρωτόγνωρο:Τους τίτλους ιδιοκτησίας ακινήτων!
    Για πες μας:Οι αρχαίοι Θεοί μας Αθηνά,Ερμής,Ήφαιστος,Εστία,Αφροδίτη ήταν αριστεροί ή δεξιοί και "επάρατοι Καπιταλιστές";Ήταν αριστερός ο Σουμεριος ήρωας Γκιλγκαμές;..Μήπως ήταν αριστεροί οι αρχαίοι μας που αποδεδειγμένα δίδαξαν την γλυπτική στους Κινέζους;!
    Για δες πιο πάνω,το γιατί λέω ευχαριστώ στο Newsbeast.

    1. avatar FABARM

     Εχεις θέμα έτσι?

   2. avatar Άγγελος sak

    Παιδί,να δεις την απάντηση μου σε σένα,και στον Αλέξανδρος πιο κάτω.!

   3. avatar Άγγελος sak

    Σε προσγειωνω άσχημα:Τα ανωτέρω κινήματα,τα αριστερά,λόγω του αθεϊσμού τους και του μίσους προς τον Ιησού Χριστό(και προς τον Αλί,ιδρυτή των Σιιτων)είναι οι λεγεωναριοι του Συστήματος.Στο κάτω της γραφής όποιος έχει αποβάλλει τον Θεό από την Ζωή του θα αποβάλλει την πατρίδα και την ηθική.Τι κατάντια!
    Ύστερα ποιός έρχεται καθιερώνεται; Ο Σατανάς και οι έκπτωτοι άγγελοι!Ο προφήτης Ενώχ και ο Χριστός είναι κατηγορηματικοι σ αυτό.

    1. avatar FABARM

     τι πραμα??

    2. avatar Nikath13

     Είναι απόλυτο αυτό που λες ή μπορούμε να το διαπραγματευτούμε με το χριστουλη και τους αγγέλους;

 12. avatar Carman

  Κολλητός του Γιωργακι. Επειδή ο Σορρος ειναι φιλότεχνος και είχε επισκεφτεί το μουσιο Κυκλαδικής τέχνης ε! Είχε και μια συνάντηση με το Γιωργακι φιλική. Ε! Μετα είχαμε την ανακοίνωση άπ´το Καστελοριζο για το Δ.Ν.Τ. Να κυρηχθουν και οι δυο ανεπιθύμητοι στη χώρα.

 13. avatar FABARM

  ο σορος ειναι το τελικο προιον του οικονομικου συστηματος που πιστευετε και υποστηριζετε αγαπητοι μου καπιταλες....λουστητε τον λοιπον με μπολικο ξυδακι

  1. avatar Nikath13

   Ενα δικιο το εχεις, μη σου πω και δυο...

 14. avatar Sv7n

  Τι ζημια έχει κάνει σε ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες και αυτός ο άνθρωπος είναι ανθέλληνας , μάλιστα.

 15. avatar Admiral 75

  Χρηματοδοτει ακροαριστερες οργανωσεις!!!Εδωσε παρανομα ποσα γιατην ενισχυση του επισης εβραιου υποψηφιου τζον κερι και προσφατως για το αρρωστο φιδι του σιωνισμου χιλαρυ.Ρε τι μαθαινουμε σημερα!! Οταν τα λεγαμε καιρο τωρα αυτα και πολλα αλλα ιδιαιτερα γιατις ενεργειες του στο θεμα της λαθρομεταναστευσης ,οι μετοχοι των Μ.Κ.Ο μας λεγανε τις γνωστες αηδιες.Παρτε να εχετε.

 16. avatar Gore

  Πράγματι , όπως τα λέει και ο αναρχικός παρακάτω πρόκειται για πολύ μεγάλη καρδιά . Βοηθάει παντού και όπου υπάρχει ανάγκη ! Άνθρωπος με ""Α"" κεφαλαίο !
  Λένε μάλιστα κάποιοι ότι υπήρξε και μαθητής του Χριστού , αλλα ήταν υπερβολικά καλός και γι' αυτό τον λόγο και δεν τον κράτησε κοντά του . Φρόντισε ο Χριστός για εμάς όμως , αφού ως αποζημίωση κατα κάποιο τρόπο του χάρισε την αιώνια ζωή για να είναι μαζί μας εως και σήμερα !

  1. avatar FABARM

   παντος το αντιπαλο κερδοσκοπικο δεος του σορος ειναι η εκκλησια του Χριστου(καθολικη - ορθοδοξη)...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ!

   1. avatar τετραγωνακιας ξερω και εγω να πουλαω τρελα

    πιόνι είναι ο σορος που κονομαει ,παντός σιγα μην τον αφήνουν να σουλατσαρη χωρίς να εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα ,ρε φαρπαμ κανείς δεν είναι με το καπιταλισμό που είναι τζόγος σε βάρος του λαού όσοι γράφουν εδώ οι καπιταλιστές σιγά μην γράφουν εδώ ούτε που το ξέρουν το σιτε ,απλά οι οικονομία να κινητε βαση παραγωγής, υπηρεσιών, ιδιωτικές πρωτοβουλίες βάσης παραγωγής οχι τζογο που είναι ο καπιταλισμός, φυσικά πάντα με τα εργασιακά δικαιώματα και εγω φιλελεύθερος είμαι αλλά όχι στα όρια του καπιταλισμού πιστεύω στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά βαση ιδεών, εργατικότητα και εργασιακά δικαιώματα κάτι που στο μεγαλύτερο ποσοστό η ελλαδα δεν το έχει όσο για το κρατισμό απέτυχε εδω έτρωγαν με χρυσα κουταλιά όλοι οι απίθανοι οι κρατικοδιαιτοι ,ολοι γνωρίζουμε ότι πραγματική οικονομία δεν υπήρχε εδω ολα με δάνεια ,επιδοτησεις γινόντουσαν μεταξύ μας να κρυβόμαστε και διορισμούς και δημόσιους φορείς φαντάσματα αυτήν την οικονομία έχουμε ,εεεεε και μερικά μικρά καπιταλια βαση παγκόσμιος μικρά ειναι

    1. avatar FABARM

     φιλε τετραγωνακια την ελλδα δεν τη εβαλλαν μεσα ουτε οι δηομοσιοι υπαλληλοι ουτε οι δηθεν τυφλοι που επερναν συνταξεις αναπηριας...οση ζημια εκανε ο παραλογος κρατισμος αλλη τοση κ περισοτερη εκανε κ η ιδιωτικη πρωτοβουλια, με την αδηλωτη κ απληρωτη εργασια ,μετα χηματιστηρια τισς οφ σορ με τους ολυμπιακυς αγωνες και με πολλα αλλα... πχ αυτη τη στιγμη δεν υπαχρχουν (πλην εξαιρεσεων) επιχηρηματιες που να μη ληστευουν το ταμειο της επιχειρησης τους..(αν θες μπορω να στο εξηγησω πως γινεται)...και τελος σαν μη εφταναν ολα αυτα πλακωσανε και οι τοκογλυφοι και τα ευρολιγουρια

 17. avatar Αλέξανδρος

  πλάκα κάνετε....!!!! τολμήσατε να γράψετε κατά του σόρος;; όταν τα λέγαμε εμείς μας αποκαλούσανε (ακόμα και τώρα δηλαδή) από γραφικούς και συνωμοσιολόγους μέχρι αντισημιτιστές και φασίστες χοχοχο

  1. avatar Άγγελος sak

   Έχω πει από καιρό ότι ο τύπος στήνει αισχροκέρδειας τεχνάσματα,ότι έχει ένα μίσος για τον χριστιανισμό.Τώρα τα περί "επιθέσεων στο Ισραήλ" δεν κάνει να τα δέχεσαι- ο τύπος θέλει να θολώσει την εικόνα,και να κλέψει κάτι απ'το γόητρο των παλαιστινιακών και ιρανικών μαχητικών δυνάμεων.
   Άραγε ο τύπος να φθονεί το Ιράν;

  2. avatar Nikath13

   Αφου ειναι ο ιδιος αντισημιτης και προσπαθει να διαλυσει το ισραηλ

   1. avatar Αλέξανδρος

    καλά ως μασόνος και κυρίως ως εβραίος θα μπορούσε να πουλήσει τα ίδια του τα παιδιά για το χρήμα αν και αμφιβάλλω πως έχει τζογάρει ποτέ κατά του ισραήλ. Έχει ενδιαφέρον πάντως το βιογραφικό του και το τι έκανε στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο στα 14 του! (στο wikipedia τα διάβασα). α! επίσης να μην προσπερνάμε την χρηματοδότηση των δικών μας ΜΚΟ και του γνωστού indymedia από τον ανθρωπιστή Σόρο, έτσι...;

    1. avatar Nikath13

     Αποδειξε ότι πληρώνει το indymedia ο σορρος

     1. avatar Αλέξανδρος

      καλά μην πέφτεις από τα σύννεφα, το ίδιο θα μπορούσες να με ρωτήσεις και για τις ΜΚΟ αλλά φαντάζομαι πως το ξέρεις ήδη πως κάποιοες χρηματοδοτούνται από τον "φιλάνθρωπο". Όσο για το indymedia: http://arena-gr.blogspot.gr/2009/05/indymedia-soros.html σε περίπτωση που δεν περάσει το λινκ, το 2003 είχε χρηματοδοτήσει το indymedia Αμερικής και κάτι είχε παιχτεί με το indymedia Αργεντινής που τελικά ακυρώθηκε η "συμφωνία" αλλά βαριέμαι να το ψάχνω τώρα.

 18. avatar Χρήστος Σταράτος

  Αν όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα δεν ήταν εν γνώση και σε συνεργασία των πολιτικών κάθε κράτους που διέλυσε, τοτε, ειδικά μετά την περίπτωση με την στερλίνα, θα τον είχε φάει το μαύρο χώμα...ένας ελεύθερος σκοπευτής και παπαλα ο μλκς...αλλά έχουν φάει παντεσπανι πολλά στόματα αξιωματούχων, δικαστικών, πολιτικών κ.α. από αυτό το μίασμα...ευτυχώς το αναπόφευκτο και για αυτόν είναι κοντά...ας βάλουν στην τελευταία του κατοικία και τα κέρδη του να τα χρησιμοποιεί στην άλλο κοσμο ο μισάνθρωπος... βέβαια του αναγνωριζω ένα ελαφρυντικό...άνθρωπος που μεγάλωσε χωρίς αγάπη και αρχές έτσι καταντάει.

 19. avatar giannis alex

  Δηλαδή είναι τελικά εξαιρετικά πιθανό οι διάφορες δουλεμπορικές ΜΚΟ, το κεερφα , συριζα, κλπ ανθέλληνες λαθρολάγνοι μπαχαλάκηδες ,να έχουν αφεντικό τον Σόρος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει