Η διαμονή σε ένα δωμάτιο κοιτώνα με πολλούς (ή λίγους αν πληρώσετε κατιτίς παραπάνω) αγνώστους μπορεί να ακούγεται ως ένα αρκετά διασκεδαστικό σενάριο για αρκετούς, ωστόσο κι αυτό συνοδεύεται πάντα από τις δικές του προκλήσεις: ροχαλητά, ενοχλητικοί ήχοι, οι οποίοι μπορεί να γίνουν ακόμη πιο ενοχλητικοί, ειδικά αν συνοδεύονται από… δυσάρεστες οσμές κ.ά.

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές –με την «υπογραφή» του Lonely Planet- για το πώς μπορείτε να κάνετε την εμπειρία του hostel, όσο το δυνατόν πιο… «ανώδυνη»!

1. Μη συμπεριφέρεστε σαν να είναι το μπάνιο αποκλειστικά δικό σας
Οι καλύτερες ώρες για να χρησιμοποιήσετε τα κοινά μπάνια είναι νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, για να αποφύγετε τις ουρές στους διαδρόμους.

2. Φροντίστε να μην επιστρέφετε τελευταίοι στο δωμάτιο
Όταν όλοι θα απολαμβάνουν ήδη τον υπνάκο τους, εσείς θα προσπαθείτε να κλείσετε μάτι… μάταια. Κι αυτό γιατί οι διπλανοί σας… κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου… και του ροχαλητού! Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ωτοασπίδες! Είναι η καλύτερη λύση!

3. Μην ανάψετε το φως αν αργήσατε να επιστρέψετε
Χρησιμοποιείστε το κινητό σας τηλέφωνο σα φακό, για να μην «τυφλώσετε» και ξυπνήσετε όσους κοιμούνται ήδη. Διαφορετικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι σας περιμένει μια νύχτα γεμάτη γκρίνιες. Αν πάλι θέλετε να είστε σίγουροι, ότι δεν θα πάθετε το ίδιο, πάρτε μαζί σας μια μάσκα ύπνου, για καλού κακού.

4. Δεν πειράζει αν δε φάτε φασόλια μια φορά
Ναι, όλοι γνωρίζουμε ότι κάνουν πολύ καλό στην υγεία, αλλά αν σκοπεύετε να περάσετε τη νύχτα σας στο ίδιο δωμάτιο με άλλους… απλά… λυπηθείτε τους!