Δείτε τις 16 καλύτερες δωρεάν παραλίες της Αττικής που επιβεβαιώνουν πως μπορούμε να περάσουμε καλά και δροσερά και στην πόλη.

Άγιος Νικόλαος και Μεγάλο Καβούρι

Λίγο πριν τη Βουλιαγμένη και σχεδόν 17 χλμ. Από το κέντρο της Αθήνας, συναντάμε τη μικρή χερσόνησο Καβούρι. Συγκεκριμένα, ο Άγιος Νικόλαος και το Μεγάλο Καβούρι είναι δύο πολύ καλές επιλογές, με όμορφη αμμουδιά και θέα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος. Πολύ κοντά στις παραλίες αυτές θα βρείτε ταβέρνες και μαγαζιά απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ και φαγητό. Η περιοχή εξυπηρετείται και από αστικά λεωφορεία.

Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Βρισκόμαστε σχεδόν 20 χλμ από το κέντρο της Αθήνας όπου συναντάμε την περιοχή Λιμανάκια, στο δρόμο προς Βάρκιζα. Ουσιαστικά πρόκειται για πολλές μικρές παραλίες, σε μικρούς κόλπους και βράχια, οι οποίες δεν είναι οργανωμένες, αλλά είναι πολύ καθαρές με βαθιά και δροσερά νερά.

Παραλία Λουμπάρδας Κορωπίου

Η μεγάλη αυτή παραλία, βρίσκεται στη λεωφόρο Σουνίου, 27 χλμ. από την Αθήνα, σε έναν κόλπο προστατευμένο από τον αέρα. Δεν είναι οργανωμένη σε όλη την έκτασή της, αλλά βρίσκεται κοντά στην Βάρκιζα και την Αγία Μαρίνα, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα. Εδώ, θα συναντήσετε και οργανωμένο beach bar.

Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου

Η παραλία δεν φαίνεται από τον δρόμο, αλλά θα την συναντήσετε προχωρώντας από τον παράδρομο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Βρίσκεται στα δυτικά μιας φαρδιάς λωρίδας άμμου που ενώνει την Αττική με ένα νησάκι, πάνω στο οποίο βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Λεγραινά

Λέγεται και ΚΑΠΕ και βρίσκεται κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με πολύ καθαρά νερά, ενώ δεξιά κι αριστερά της, υπάρχουν μικρά κολπάκια. Φροντίστε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα από την καντίνα που βρίσκεται εκεί. Απέναντι ακριβώς, υπάρχουν σκαλιά που θα σας οδηγήσουν στην πρώτη παραλία.

Ερωτοσπηλιά – Πόρτο Ράφτη

Είναι μια μικρή, αμμουδερή παραλία, στο εσωτερικό ενός μικρού ορμίσκου ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το Πόρτο Ράφτη. Εδώ συνήθως συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, και για να την προσεγγίσετε θα πρέπει να φτάσετε ως το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και να στρίψετε αριστερά μέχρι να συναντήσετε την είσοδο της παραλίας. Στην παραλία υπάρχει ένα κιόσκι με παγωμένα ποτά, δροσερά αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό.

Κακιά Θάλασσα – Κερατέα

Βρίσκεται ανατολικά της Κερατέας και χωρίζεται -από μια μικρή χερσόνησο με ένα εκκλησάκι- σε δυο ξεχωριστές παραλίες με λίγη άμμο και ψιλό βότσαλο. Ένα τμήμα της παραλίας οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και αποδυτήρια, ωστόσο αξίζει να γνωρίζετε πως όταν φυσάει βοριάς είναι απροστάτευτη και δεν προτιμάται από τους λουόμενους.

Δικαστικά Μαραθώνα

Κοντά στο πεδίο της Μάχης του Μαραθώνα, βρίσκεται αυτή η μικρή βραχώδης παραλία, μπροστά στον οικισμό Δικαστικά στον κόλπο του Σχοινιά (Μαραθώνα) και σε απόσταση 43 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Διαθέτει καθαρά νερά για τολμηρούς κολυμβητές, καθώς είναι γεμάτη βράχια και δεν είναι οργανωμένη.

Χαμολιά – Μαρκόπουλο

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Πόρτο Ράφτη, αλλά εκτεθειμένη στους δυνατούς βοριάδες. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά όταν δεν φυσάει έχει πολύ καθαρά νερά. Είναι στον δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με την Λούτσα.

Παραλία Ζούμπερι – Νέα Μάκρη

Μόλις 1 χιλιόμετρο νότια από το κέντρο της Νέας Μάκρης, βρίσκεται η παραλία Ζούμπερι, που διαθέτει γήπεδο beach-volley, beach bar, αλλά και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις. Eπίσης, κοντά υπάρχουν ταβέρνες για φαγητό.

Άγιος Νικόλαος Λούτσας

Από την Μαραθώνος στρίβετε δεξιά στο φανάρι της Καλλιτεχνούπολης και σε 6 χλμ. θα βρείτε την παραλία του Αγίου Νικολάου, η οποία μαζεύει αρκετό κόσμο. Δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, αλλά πολύ κοντά θα βρείτε ένα καφέ για τα απαραίτητα.

Παραλία Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας

Βόρεια της Ραφήνας, βρίσκεται μια από τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής, το Κόκκινο Λιμανάκι. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά συγκεντρώνει αρκετό κόσμο και μπορείτε από εκεί να πάτε εύκολα στη Ραφήνα για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα. Χρειάζεται προσοχή για να την βρείτε, γιατί δεν φαίνεται από τον δρόμο.

Παραλία Μαρίκες – Ραφήνα

Πρόκειται για μια παραλία με αμμουδιά στην περιοχή της Ραφήνας -ανάμεσα στη Ραφήνα και τη Λούτσα- με μπαρ και γήπεδο volley. Οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι έρχονται κάθετα στην παραλία, αλλά τα νερά είναι ρηχά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στη Ραφήνα.

Παραλία Σέσι (Μαραθώνας)

Βρίσκεται κοντά στο Μαραθώνα, 9 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Γραμματικό. Δεν είναι οργανωμένη, αν και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο τα Σαββατοκύριακα και διαθέτει μια καλή ταβέρνα κοντά της.

Ψάθα

Πρόκειται για μια μεγάλη, με βότσαλο παραλία 2,5 χιλιομέτρων στον Κορινθιακό Κόλπο, 60 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Αθήνας, κάτω από τα Βίλια. Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, αλλά μπροστά στην παραλία υπάρχουν επιλογές σε καφέ και ταβέρνες. Επίσης μπορείτε να φάτε καλό κρέας στα Βίλια.

Πόρτο Γερμενό

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής, με πρασινογάλαζα νερά και βότσαλο, κοντά στην Ψάθα, που όμως βρίσκεται αρκετά μακριά από την Αθήνα και μαζεύει πολύ κόσμο τα Σαββατοκύριακα. Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, αλλά ο ομώνυμος οικισμός έχει πολλά καφέ και ταβέρνες για φαγητό.