«Άκρως εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα», χαρακτηρίστηκε στο σύνολό της, η 4η ετήσια συνάντηση της HotelBrain, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στη συνεδριακή αίθουσα C2, του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της 9ης HORECA.

Με περισσότερους από 400 προσκεκλημένους, όλοι προερχόμενοι από τον χώρο της Ελληνικής Τουριστικής & Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας, με επίτιμους καλεσμένους τον κο Αλέξανδρο Λαμνίδη, Γενικό Διευθυντή ΣΕΤΕ, ΙΝΣΕΤΕ, τον κο Kurt Allen, Director e-Commerce των Small Luxury Hotels of the World και τον κο Χάρη Μακρυνιώτη, Managing Director Endeavor Greece, καθώς και με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η φετινή Ετήσια Συνάντηση της HotelBrain έδωσε για μια ακόμη φορά το στίγμα του επαγγελματισμού, του πνεύματος συνεργασίας και της εξωστρέφειας που διακρίνουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Χαιρετισμό με αφορμή τη συνάντηση της HotelBrain απηύθυνε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το 2013 απέδειξε ότι ο Τουρισμός είναι πρωταγωνιστής στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε την κρίση και να στηρίξουμε την Εθνική μας Οικονομία. Δουλεύουμε με σχέδιο και εξωστρέφεια για να φτάσουμε τον τουρισμό ακόμα πιο ψηλά. Η δημιουργική επιχειρηματικότητα είναι κεντρικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας, απαραίτητο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η HotelBrain μας δείχνει τι μπορεί να κατακτήσει μια ελληνική επιχείρηση εντός και εκτός Ελλάδας, όταν κινείται με έμπνευση, με συνέργειες και με δυναμισμό».

Στην ομιλία του ο κος Αλέξανδρος Λαμνίδης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ, ΙΝΣΕΤΕ, αναφέρθηκε στους στόχους του 2014 (18-18,5 εκατ. διεθνείς αφίξεις και ?13 δισ. έσοδα), τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η προσπάθεια του ΣΕΤΕ είναι να αλλάξουμε σταδιακά και σταθερά το μείγμα των επισκεπτών μας, ώστε να προσελκύουμε όλο και περισσότερο ποιοτικότερους επισκέπτες. Η χώρα μας, οι προορισμοί της, οι επιχειρήσεις και οι προσφερόμενες υπηρεσίες των συνεργαζόμενων με τη HotelBrain ξενοδοχείων έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν επισκέπτες με υψηλότερη μέση ταξιδιωτική δαπάνη. Γνωρίζω πολύ καλά ότι τόσο η HotelBrain όσο και οι συνεργάτες- ξενοδόχοι της εταιρείας, έχετε την ποιότητα και την εξυπηρέτηση σημαία στις προτεραιότητές σας. Και έτσι πρέπει να είναι διότι όπως και να το πείτε: luxury, boutique, unique, authentic, σημασία έχει η εμπειρία που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας να είναι μοναδική».

Αντίστοιχα στην δική του ομιλία ο κος Χάρης Μακρυνιώτης, Managing Director της Endeavor Greece, ανέφερε χαρακτηριστικά «Η Endeavor Greece αναζητά και στηρίζει τους επιχειρηματικούς ηγέτες του μέλλοντος με επιχειρήσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον κλάδο τους, να δημιουργήσουν έσοδα και θέσεις εργασίας, αποτελώντας πρότυπο για άλλους. Ο Πάνος Παλαιολόγος, ιδρυτής της HotelBrain, εντάχθηκε στο δίκτυό μας γιατί συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και δραστηριοποιείται σε ένα κλάδο με σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μεγάλη προοπτική ανάπτυξης στην Ελλάδα».

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κος Πάνος Παλαιολόγος, Πρόεδρος και Ιδρυτής της HotelBrain παρουσίασε το τρέχον «χαρτοφυλάκιο» της εταιρείας, καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε, τα οποία είναι αναλυτικά:

Το παρόν portfolio της εταιρείας περιλαμβάνει 74 ξενοδοχεία, σε 29 προορισμούς ανά την Ελλάδα, με περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία. Παράλληλα, επετεύχθη το πρώτο Συμβόλαιο Διαχείρισης με ξενοδοχείο στην Τουρκία, με το Galata Antique Boutique Hotel στην Κωνσταντινούπολη.

Όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία, ο συνολικός καθαρός τζίρος για το 2013 των συνεργαζόμενων με την εταιρεία ξενοδοχείων είναι 42,8 εκατομμύρια ευρώ (έναντι των 38,2 εκατομμυρίων ευρώ του 2012). Ο Μέσος Όρος Πληρότητας Δωματίων για το 2013 των συνεργαζόμενων με την εταιρεία ξενοδοχείων είναι 68,5% και η Καθαρή Μέση Τιμή Δωματίου για το 2013 είναι 164,5 ευρώ, έναντι των 155,9 ευρώ της προηγούμενης χρονιάς.

Η πρόβλεψη για το 2014
είναι ότι ο συνολικός καθαρός τζίρος θα αγγίξει τα 50 εκατομμύρια ευρώ και πλέον, ο μέσος όρος πληρότητας δωματίων θα είναι 70.1% και η καθαρή μέση τιμή δωματίου 170,4 εκατομμύρια ευρώ.