Η τεχνητή λίμνη ανάμεσα σε δύο βουνά

Ταξίδι στη λεγόμενη «Κορινθιακή Ελβετία» - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΒΟΥΝΟ
7:20
20/12/2016
Η τεχνητή λίμνη ανάμεσα σε δύο βουνά
3
loading

Σε υψόμετρο 900 μέτρων, ανάμεσα σε δύο βουνά και εννέα χωριά που σχεδόν την «περικυκλώνουν», η λίμνη Δόξα αποτελεί την κορωνίδα της περιοχής Φενεού, στην ορεινή Κορινθία. Η λίμνη είναι τεχνητή και η κατασκευή της στηρίχθηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει στην περιοχή.

Το τοπίο είναι ξεχωριστής ομορφιάς, με το μεγάλο οροπέδιο ανάμεσα στη Ζήρεια και τον Χελμό και τα εννέα χωριά γύρω από το σημείο της λίμνης.

Το φυσικό κάλλος, το ορεινό φόντο, οι αντικατοπτρισμοί της λίμνης, το αλπικό τοπίο και η υπέροχη φύση έχουν χαρίσει στον Φενεό τον χαρακτηρισμό «Ελβετία της Κορινθίας». Οι φυσιολάτρες- και όχι μόνο- θα απολαύσουν δραστηριότητες στην περίμετρο της λίμνης και την αίσθηση της εγγύτητας με τη φύση.

Στη στενή χερσόνησο στο κέντρο της λίμνης ξεχωρίζει το μικρό γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Φανουρίου ενώ σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μπορεί κανείς να επισκεφτεί το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Φενεού του 15ου αιώνα.

Η περιοχή του Φενεού έχει μεγάλη ιστορία και είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τον Όμηρο οι κάτοικοί του συμμετείχαν στον Τρωικό Πόλεμο.

ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ποιος είπε

  ότι η χώρα μας έχει μόνον θάλασσες ; έχει και υπέροχα βουνά !

 2. avatar γιάννης λύρας

  Από εκεί είναι η καταγωγή μου, εκ πατρός δηλαδή. Είναι πολύ όμορφη περιοχή και τα ταβερνάκια στη ράχη του Φενεού, στο Πανόραμα και με την επωνυμία Λύρας μάλιστα προσφέρουν εξαιρετικά γεύματα. Γουρουνάκι ντόπιο, αυγά χωριάτικα, ψωμί ζυμωτό μοναδικό στο Φενεό που δεν έχεις φάει αλλού. Το μοναστήρι είναι πολύ επιβλητικό, εξαιρετικά όμορφο και με κρυφό σχολιό που θα σας το δείξει εκεί ο καλόγερος. Το τοπίο είναι μοναδικό πράγματι. Η περιοχή έχει πολλά έλατα και είναι όντως τοπίο Αλπικό. Μπορείς από εκεί να πας προς Καλάβρυτα και στο δρόμο σου συναντάς ένα από τα ωραιότερα σπήλαια της Ελλάδος, το σπήλαιο των λιμνών στα Καστριά. Επίσης πολύ ζωή και διαμονή υπάρχει στη Γκούρα, όπου ανήκουν όλα τα χωριά της περιοχής. Όσοι δεν έχουν πάει θα μαγευτούν όταν θα πάνε............

  1. avatar Ύποπτος

   Ἐχω πάει τρείς φορές,είναι πολύ όμορφα. Πέρσι μάλιστα ανέβηκα και στην τρύπα στο Κακοβούνι πού έγινε το μακελειό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει