Χτισμένη πάνω σε χερσόνησο, η Βαλέτα φημίζεται για τα αξιοθέατα ιστορικής σημασίας που διαθέτει.

Η πρωτεύουσα της Μάλτας με ιστορία που ξεδιπλώνεται στα βάθη των αιώνων, αναβιώνει με μια βόλτα στα σοκάκια της την αυθεντική αύρα μιας άλλης εποχής.

Τα τείχη της χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και περιβάλλεται από θάλασσα από τρεις πλευρές. Οι ιστορίες των ιπποτών ξεδιπλώνονται στους στενούς γραφικούς δρόμους της μικρής πόλης, που οφείλει το όνομά της στον Μεγάλο Γάλλο Μάγιστρο Λα Βαλέτ.

Τα παλιά σπίτια με τα χρωματιστά ξύλινα καφασωτά μπαλκόνια, τα μπαρόκ κτίρια και οι εντυπωσιακοί ναοί καθιστούν τη Βαλέτα ιδανικό προορισμό για τον ταξιδιώτη, κάθε εποχή του χρόνου.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη όπου φυλάσσονται οι περίφημοι πίνακες του Ιταλού ζωγράφου Καραβάτζιο, όπως ο «Αποκεφαλισμός του Ιωάννη».

Ο επισκέπτης θα δει από κοντά το πρώην Παλάτι των Προβηγκιανών Ιπποτών, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, που χρονολογείται από το 1580 και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που φιλοξενεί τα αγάλματα της Αφροδίτης της Μάλτας.

Το Grand Master’s Palace με τις χρυσοποίκιλτες οροφές και τις πανοπλίες αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης ,ενώ από εκεί ο ιδρυτής της Βαλέτα με την ιδιότητα του διοικητή της πόλης, απευθυνόταν στο λαό της Μάλτας.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

dadjpgΒαλέτα  / Μάλτα

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση:Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.

ΒΑΛΕΤΑ ΜΑΛΤΑ ΒΑΛΕΤΑ ΜΑΛΤΑ ΒΑΛΕΤΑ ΜΑΛΤΑΒΑΛΕΤΑ ΜΑΛΤΑ ΒΑΛΕΤΑ ΜΑΛΤΑ ΒΑΛΕΤΑ ΜΑΛΤΑ ΒΑΛΕΤΑ ΜΑΛΤΑΒΑΛΕΤΑ ΜΑΛΤΑ