Newsroom

Ο καλός καιρός ευνοεί τις αποδράσεις, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας και εκδράμετε από το κλεινόν άστυ, ακόμη και για μία ημέρα, σε προορισμούς της Πελοποννήσου. Παραδοσιακά χωριά που προίκισε η φύση με το μεγαλείο της, αλλά και μέρη με θαλασσινή αύρα σας φτιάχνουν τη διάθεση.

Ναύπλιο, Αργολίδα

Η πλατεία στο Ναύπλιο

Η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας και μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, αποτελεί αδιαμφισβήτητα διαχρονική επιλογή. Με θαλασσινή αύρα και σήμα κατατεθέν το περίφημο ενετικό φρούριο στο λόφο Παλαμήδι, που είναι ορατό από οποιοδήποτε σημείο της πόλης και προσφέρει πραγματικά εκπληκτική θέα, ξεχωρίζει για τη βενετσιάνικη αισθητική, η οποία αποτυπώνεται μέχρι και σήμερα στα κτίρια της πόλης.

Σημείο αναφοράς του Ναυπλίου και το πολυφωτογραφημένο Μπούρτζι, ενώ μια βόλτα στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης από τις εμπειρίες που σίγουρα χαρακτηρίζουν το Ναύπλιο.

Λίμνη Βουλιαγμένης, Κορινθία

Λίμνη βουλιαγμένης Κόρινθος

Η Λίμνη Βουλιαγμένης συναντάται σε απόσταση 15 χλμ. από το Λουτράκι, στην περιοχή της Περαχώρας. Στην ουσία πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα, το βάθος της οποίας δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα, το μήκος της τα 2 χλμ. και το πλάτος το ένα χλμ. Διαθέτει αμμώδη ακρογιαλιά και ένα στενό κανάλι, με την βοήθεια του οποίου τα νερά της επικοινωνούν με εκείνα του Κορινθιακού κόλπου.

Από το συγκεκριμένο άνοιγμα, που δεν ξεπερνά τα έξι μέτρα, η θάλασσα κατηφορίζει στα νερά της λίμνης δημιουργώντας δίνες. Τα νερά της λίμνης είναι πολύ αλμυρότερα από αυτά της θάλασσας και ανανεώνονται κάθε έξι περίπου ώρες με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης.

Ζαρούχλα, Αχαΐα

Ζαρούχλα

Χτισμένη σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα και πνιγμένη στο πράσινο, η Ζαρούχλα είναι μια από ομορφότερες περιοχές της ορεινής Πελοποννήσου. Βρίσκεται στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων, κοντά στα όρια με το νομό Κορινθίας και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας.

Τα πέτρινα σπίτια του χωριού είναι αδιάψευστος μάρτυρας της αρχιτεκτονικής παράδοσης της περιοχής, ενώ εντυπωσιακά είναι τα πυργόσπιτα της Ζαρούχλας. Ορισμένα συντηρημένα, να συνδέουν το παρόν με το παρελθόν και να διηγούνται την ιστορία του τόπου. Άλλα, παρατημένα αποτυπώνουν το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου.

Βυτίνα, Αρκαδία

Παράθυρο με θέα στη Βυτίνα

Το χωριό με την ιδιαίτερη γοητεία συναντάται σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, στην καταπράσινη αγκαλιά του Μαινάλου, ενώ δικαίως, της έχουν δώσει και τον τίτλο «στολίδι», καθώς οι εικόνες που αντικρίζει κανείς εδώ είναι ακαταμάχητα γοητευτικές. Η Βυτίνα συναντάται σε απόσταση 180 χλμ. περίπου από την Αττική και πρόκειται για ένα παραδοσιακό κεφαλοχώρι της Αρκαδίας, ιδιαίτερα αναπτυγμένο τουριστικά.

Η πλατεία της Βυτίνας με την πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, που είναι φτιαγμένη από εντυπωσιακό μαύρο μάρμαρο, ενθουσιάζει όσους την επισκέπτονται. Κοντά σε αυτήν, βρίσκεται η Βιβλιοθήκη, με αξιόλογο ιστορικό αρχείο για την περιοχή, καθώς και το ιστορικό πετρόκιστο κτίριο του «Ελληνικού Σχολείου». 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber