Αν η Πρωτομαγιά σας βρίσκει εντός Αττικής, δεν χρειάζεται να τα βάψετε μαύρα, καθώς σε απόσταση το πολύ δύο ωρών από το κέντρο της Αθήνας βρίσκονται προορισμοί- παράδεισοι για μια εξπρές απόδραση, ώστε να πιάσετε το Μάη σε όμορφα μέρη. Αρκεί να το πάρετε απόφαση και να προετοιμαστείτε για ημερήσια εκδρομή μακριά από το κλεινόν άστυ.

Πηγές Κρύας- Με επίκεντρο τη φύση

Κρύα - Λιβαδειά

Τρεχούμενα νερά με μικρούς και πολυάριθμους καταρράκτες, πέτρινα γεφύρια και η φύση στο μεγαλείο της με τεράστια πλατάνια, συνθέτουν τον υδάτινο παράδεισο της Λιβαδειάς. Ένα μαγικό τοπίο, που μόνο ασυγκίνητους δεν αφήνει τους επισκέπτες της περιοχής. Με την απόσταση της πόλης μόλις στη μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο από την Αθήνα, σίγουρα η Λιβαδειά θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα με τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου, και όχι μόνο.

Στην καταπράσινη όαση των πηγών Κρύας ο πρωταγωνιστής, αδιαμφισβήτητα, είναι το υδάτινο στοιχείο. Σε συνδυασμό με την υπέροχη περιβάλλουσα φύση, την πυκνή βλάστηση, τα φουντωτά πλατάνια και τα πέτρινα γεφυράκια, το τοπίο μοιάζει μαγικό, καθιστώντας το ιδανική επιλογή ακόμη και για ημερήσια εκδρομή από το κλεινόν άστυ. Τα νερά του ποταμού της Ερκύνας και οι πηγές του προσφέρουν στην πόλη μια ιδιαίτερη γοητεία, με τους επισκέπτες της Κρύας να επιλέγουν κάποια από τις ταβέρνες και τα καφέ στις δύο όχθες του ποταμού.

Αίγινα- Με νησιωτική ατμόσφαιρα

Η Αίγινα είναι το πιο κοντινό νησί στην Αθήνα και κλασική λύση για αποδράσεις αστραπή με θαλασσινή αύρα. Η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα αυτού του νησιού, που έχει κάτι από παλιά ελληνική ταινία. Εδώ, θα σας τραβήξουν την προσοχή τα πολύχρωμα νεοκλασικά του λιμανιού, η πευκόφυτη ενδοχώρα, οι κολπίσκοι, οι αρχαιολογικοί χώροι και η Παλαιοχώρα, η μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού. Μην παραλείψετε να αγοράσετε φιστίκια Αιγίνης από τα μαγαζάκια και τα κιόσκια δίπλα στο λιμάνι και να γευματίσετε σε κάποια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες και ουζερί στο γραφικό λιμανάκι αλλά και στο φημισμένο ψαροχώρι της Πέρδικας.

Χαλκίδα- Για νόστιμα μεζεδάκια

Η γέφυρα της Χαλκίδας

Μια ωρίτσα μακριά από την Αθήνα, η φιλόξενη και πάντα ζωντανή Χαλκίδα είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές βόλτες δίπλα στη θάλασσα. Αποτελεί ιδανική επιλογή, αν θέλετε έναν κοντινό προορισμό για να χαλαρώσετε με καφέ και ουζάκι στον ήλιο και να απολαύσετε ωραίους ψαρομεζέδες με θέα θάλασσα. Η καρδιά της πόλης χτυπά στην παραλία της, το κομμάτι που ξεκινάει από την Παλαιά Γέφυρα και φτάνει μέχρι το εντυπωσιακό Κόκκινο Σπίτι πάνω στο βράχο. Όσοι δεν θέλουν να μείνουν μόνο στην παραλιακή περαντζάδα, μπορούν να ανηφορίσουν μέχρι το Κάστρο του Καράμπαμπα για να απολαύσουν πανοραμική θέα της πόλης και της θάλασσας από ψηλά.