Είναι γεγονός ότι το Πήλιο στη συνείδηση των περισσότερων είναι συνδυασμένο κυρίως με τις χειμερινές εξορμήσεις. Και όχι άδικα καθώς τόσο ο ορεινός όγκος του βουνού των Κενταύρων, όσο και τα γραφικά χωριουδάκια φωλιασμένα μέσα στην καταπράσινη φύση του, δημιουργούν ένα χουχουλιάρικο σκηνικό στο οποίο δύσκολα κανείς μπορεί να αντισταθεί.

Ωστόσο, το Πήλιο είναι ένας προορισμός παντός καιρού, ακόμη και καλοκαιρινός, καθώς διαθέτει πραγματικά ονειρικές παραλίες που κερδίζουν τις εντυπώσεις του κοινού και με το παραπάνω. Μία από αυτές και η ακτή του Μυλοπόταμου, η οποία συναντάται «παραδομένη» στην τιρκουάζ υδάτινη αγκαλιά του Αιγαίου.

Πήλιο: Η παραλία που είναι παραδομένη στην τιρκουάζ αγκαλιά των νερών του Αιγαίου

Στην πλευρά του Αιγαίου, λοιπόν, στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου, ο Μυλοπόταμος ξεχωρίζει για το πανέμορφο φυσικό τοπίο που τον καθιστά μία από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου. Χρυσή αμμουδιά, λευκό βοτσαλάκι, τιρκουάζ νερά είναι τα θέλγητρα που την κατατάσσουν στις αγαπημένες επιλογές των επισκεπτών της περιοχής.

Ο Μυλοπόταμος κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάποιοι εκ των οποίων είναι φανατικοί. Τα νερά του παρομοιάζονται, όχι άδικα, με καθρέφτες και η παραλία χωρίζεται άτυπα σε δύο μικρότερες παραλίες με μια φυσική πέτρινη αψίδα ενώ υπάρχει πρόσβαση από το ένα τμήμα στο άλλο.

Μόλις αντικρίσετε την ακτή του Μυλοποτάμου, το βλέμμα σας θα πέσει στον επιβλητικό βράχο στο μέσον της παραλίας, ο οποίος τη χωρίζει στα δύο. Η ακρογιαλιά δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά διαθέτει beach bar και αποδυτήρια. Για να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την Τσαγκαράδα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη κατεβαίνοντας κάποια σκαλάκια αλλά αν επισκεφτείτε την περιοχή την υψηλή τουριστική περίοδο, τότε θα πρέπει να περιμένετε ότι θα έρθετε αντιμέτωποι με τον πολύ κόσμο που επιλέγει την παραλία για το μπάνιο του.