Ό,τι και να πει κανείς για τα νησιά του Ιονίου θα είναι λίγο. Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη στις πρώτες επιλογές του κοινού, με τους μικρότερους Παξούς και τα πιο απομακρυσμένα Κύθηρα να ακολουθούν. Στα υπέροχα νερά του Ιονίου, ωστόσο, κρύβεται και ένα μικρό νησάκι, ο μυστικός παράδεισος για λίγους που οι διακοπές τους θέλουν να χαρακτηρίζονται από ηρεμία και γαλήνη. Ο λόγος για τον Κάλαμο, το καλά κρυμμένο μυστικό του Ιονίου.

Κάλαμος, το μυστικό νησάκι του Ιονίου

Ο Κάλαμος, λοιπόν, είναι ένα μικρό νησί, σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους μακριά από όλους και απ’ όλα. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μύτικα, στην Αιτωλοακαρνανία και αποτελεί ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Ιονίου, που εκπλήσσει ευχάριστα με το πλούσιο φυσικό του κάλλος όλους εκείνους που θα το επιλέξουν.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του νησιού είναι οι εικόνες με την παρθένα φύση στο μεγαλείο της -από την κορυφή του στα 745 μέτρα και τις πευκόφυτες πλαγιές, μέχρι τις αμμουδιές με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Συνολικά τέσσερις οικισμοί συναντώνται σε όλη την έκταση του νησιού -Κάλαμος, Κάστρο, Επισκοπή, Κεφάλι- με τον Κάλαμο να είναι και στην ουσία η πρωτεύουσα και ο πιο ζωντανός οικισμός όλων, ο οποίος είναι χτισμένος στην πλαγιά του όρους Βουνί.

Ένα μικρό λιμανάκι με βάρκες -σε αυτό καταφτάνουν και τα μικρά πλοία από το Μύτικα που συνδέουν τον Κάλαμο με την ηπειρωτική Ελλάδα-, μια μικρή παραλιακή περαντζάδα με μία ταβέρνα, ένα καφέ και ένα μίνι μάρκετ όσα θα βρείτε και το γνήσιο παραδοσιακό του χρώμα που διατηρείται αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου, στα χαρακτηριστικά του οικισμού.

Όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, έτσι και ο Κάλαμος ξεχωρίζει για τις υπέροχες ακρογιαλιές του, με τα διάφανα, σαν ψεύτικα νερά του πελάγους να καλούν σε δροσιστικά μακροβούτια. Διασημότερη όλων η Αγραπιδιά, με τα χαρακτηριστικά γαλάζια νερά του Ιονίου και το χοντρό βότσαλο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.