Πτήσεις στις οποίες όλα τα μέλη του πληρώματος έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 άρχισε σήμερα η Singapore Airlines (SIA), καθώς η Σιγκαπούρη επιδιώκει αναζωογόνηση της κατάστασής της ως διεθνής ταξιδιωτικός κόμβος.

Η σιγκαπουριανή αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πιλότοι και το πλήρωμα καμπίνας σε τρεις διεθνείς πτήσεις της από την Σιγκαπούρη είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer-BioNTech.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έχει ζητήσει από τους εργαζόμενους στον εθνικό αερομεταφορέα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμά της εμβολιασμού σε μια προσπάθεια να καταστήσει την SIA την πρώτη παγκοσμίως αεροπορική εταιρεία στην οποία όλο το προσωπικό έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Η Singapore Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι οι τρεις πτήσεις της στις οποίες όλα τα μέλη του πληρώματος είχαν εμβολιαστεί -στην Τζακάρτα, την Μπανγκόκ και την Πνομ Πενχ- ήταν μεταξύ των πρώτων σε όλον τον κόσμο.

Ο αερομεταφορέας πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% του πληρώματος καμπίνας και των πιλότων της έχει δηλώσει συμμετοχή για να εμβολιαστεί. Περίπου το 85% από αυτούς έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση και σε πολλούς έχει αρχίσει ήδη να χορηγείται η δεύτερη δόση. Η σιγκαπουριανή αεροπορική εταιρεία αναμένει ότι όλοι όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή θα έχουν λάβει την δεύτερη δόση ως το τέλος του Μαρτίου.

Η Σιγκαπούρη, σημαντικός διεθνής εμπορικός και ταξιδιωτικός κόμβος, στερείται εγχώριας ταξιδιωτικής αγοράς και τα διεθνή ταξίδια δεν αναμένεται να ανακάμψουν στα επίπεδα του 2019 πριν από το 2024, σύμφωνα με υπολογισμούς της βιομηχανίας.

Η Etihad Airways του Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι οι πτήσεις της γίνονται μόνο από κυβερνήτες και πλήρωμα θαλάμου επιβατών που έχει εμβολιαστεί, το οποίο σημαίνει, όπως διευκρίνισε αργότερα εκπρόσωπός της, ότι αυτοί έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.