Πανέμορφα χωριουδάκια, μακριά από τα κοσμικά φώτα, γαλήνιες γωνιές και τοπία που μαγνητίζουν με τη φυσική τους ομορφιά συναντώνται στη δυτική πλευρά του Πηλίου.

Ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας αποτελεί το ορεινότερο χωριό του Πηλίου, σε υψόμετρο που φτάνει τα 700 μ. και φημίζεται για τη συγκλονιστική θέα του στον Παγασητικό, ενώ έχει ως προίκα μια από τις πιο όμορφες πλατείες χωριού στην Ελλάδα.

Άγιος Γεώργιος Νηλείας

Εξαιρετικά νεοκλασικά, πηλιορείτικα αρχοντόσπιτα και σηματοδοτημένα μονοπάτια που ξεκινούν από το χωριό ενθουσιάζουν τους λάτρεις της πεζοπορίας.

Πολύ κοντά βρίσκονται οι Πινακάτες, ένα πολύ ατμοσφαιρικό χωριό, με καλοδιατηρημένα παλιά αρχοντικά και ταβέρνες που σερβίρουν πιάτα μαγειρεμένα με μεράκι.

Δράκεια

Τέλος, η Δράκεια, ένα από τα λίγα χωριά του Πηλίου που δεν έχει αξιοποιηθεί τουριστικά, αποτελεί επίσης ιδανικό προορισμό για ξεκούραση και απομόνωση μέσα στη φύση. Ολόκληρο το χωριό έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Έχει λιθόστρωτα καλντερίμια, ωραία αρχοντικά (Τριανταφύλλου, Στεργίου κ.ά.), σπίτια με ολάνθιστους κήπους και παραδοσιακά εργαστήρια ξυλογλυπτικής.