Εκτός της παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας Star Alliance η Adria Airways

Η εταιρεία πτώχευσε στις 30 Σεπτεμβρίου


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
15:10
04/10/2019
Εκτός της παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας Star Alliance η Adria Airways
loading

Αποχώρησε επίσημα από τη Star Alliance από τις 2 Οκτωβρίου η σλοβενική αεροπορική εταιρεία Adria Airways.

Η αποχώρηση είναι επακόλουθο της πρόσφατης πτώχευσης της αεροπορικής εταιρείας και της παύσης όλων των πτητικών λειτουργιών της από 30 Σεπτεμβρίου.

«Πρόκειται για μία δυσάρεστη εξέλιξη μετά από 15 χρόνια συμμετοχής της Adria Airways στη Star Alliance. Οι αεροπορικές εταιρείες – μέλη της Star Alliance, Lufthansa, Brussels Airlines και SWISS έχουν ανακοινώσει επιπλέον δρομολόγια και συχνότητες προς τη Λιουμπλιάνα» αναφέρει η ανακοίνωση της Aegean.

Το δίκτυο Star Alliance ιδρύθηκε το 1997, ως η πρώτη πραγματικά παγκόσμια αεροπορική συμμαχία που προσφέρει παγκόσμια εμβέλεια, αναγνώριση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση στους διεθνείς ταξιδιώτες.

Η αποδοχή της συμμαχίας από την αγορά έχει αναγνωριστεί από διάφορα βραβεία, μεταξύ των οποίων το Air Transport World Market Leadership Award και το Best Airline Alliance από το Business Traveller Magazine και τον οργανισμό Skytrax. Οι αεροπορικές εταιρείες-μέλη της συμμαχίας είναι οι παρακάτω: Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Air Portugal, THAI, Turkish Airlines, και United.

Συνολικά, το δίκτυο Star Alliance προσφέρει επί του παρόντος περισσότερες από 19.000 καθημερινές πτήσεις από και προς περισσότερα από 1.250 αεροδρόμια σε 195 χώρες. Περαιτέρω πτήσεις ανταπόκρισης προσφέρονται από τον Connecting Partner της Star Alliance, Juneyao Airlines.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει