Το Aristi Mountain Resort + Villas καλωσορίζει τον Γιάννη Λιόκα ως νέο Executive Chef του εστιατορίου του, Salvia. Η κομψότητα και η υψηλή ποιότητα του ορεινού ξενοδοχείου συναντούν τη μεγάλη εμπειρία και τον ενθουσιασμό του κ. Λιόκα και ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία νέων γαστρονομικών εκπλήξεων.

Με όρεξη για πειραματισμό αλλά και έντονη την αίσθηση και την αγάπη για την παραδοσιακή κουζίνα, ο κ. Λιόκας, αποτελεί σημαντική προσθήκη στην πολυβραβευμένη ομάδα του Aristi Mountain Resort + Villas, που ακολουθεί ως βάση φιλοσοφίας του «το να μοιράζεσαι».

Aristi Mountain Resort Γιάννης Λιόκας

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του νέου Executive Chef του Salvia, πλούσια σε βιώματα, πειραματισμούς αλλά και σημαντικές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, του χαρίζει πείρα και αυτοπεποίθηση, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στους κορυφαίους σεφ της χώρας μας.

Φέροντας στο βιογραφικό του παρουσία σε καταξιωμένους χώρους εστίασης όπως το Fuga, το Pil Poul  και το εστιατόριο Elia στο Majestic Hotel Tower στο Ντουμπάι και με πιο πρόσφατη τη συνεργασία με το εστιατόριο Nolita στο Κεφαλάρι, γνωρίζει πως να συνδυάζει αρμονικά υλικά και τεχνικές εμπνευσμένες από την παγκόσμια παλέτα γαστρονομίας, προσθέτοντας πάντα γοητευτικές πινελιές που ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο παραδοσιακό και σύγχρονο στοιχείο.

Aristi Mountain Resort Γιάννης Λιόκας

Η ελληνική παράδοση και οι αξίες της είναι οι βασικοί συντελεστές της πορείας που ακολουθεί το εστιατόριο Salvia, επιδιώκοντας την διατήρηση ενός ζεστού περιβάλλοντος και την μετάδοση της ενέργειας του οικογενειακού τραπεζιού. Ένας έμπειρος σεφ όπως ο Γιάννης Λιόκας, που σέβεται την αυθεντικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών, ταιριάζει απόλυτα στο επίπεδο υψηλής γαστρονομίας που προσφέρει το Aristi Mountain Resort + Villas, χρησιμοποιώντας προϊόντα τοπικής παραγωγής αλλά και φρέσκα βιολογικά λαχανικά, τα οποία μαζεύονται με φροντίδα από το Aristi farm, με το μποστάνι και το θερμοκήπιο, στο οποίο από φέτος θα καλλιεργούνται εποχιακά προϊόντα τα οποία θα χρησιμοποιούνται στην κουζίνα από τους θερινούς μέχρι και τους χειμερινούς μήνες.

Στο μενού θα συναντήσει κανείς τα φημισμένα κρέατα της Ηπείρου όπως αρνί με ρεβύθια, καρδιές μαρουλιού, λάδι δυόσμου και πρόβειο γιαούρτι ή το μοσχαράκι σε στάχτη με κρέμα από καμμένο βούτυρο και μανιτάρια, μοσχαρίσια μάγουλα στιφάδο με καπνιστή κρέμα πατάτας και chutney μανιταριών μέχρι και λαχανοντολμά με προβατίνα πουρέ καρότου με κύμινο και αυγολέμονο. Ο τραχανάς, η πέστροφα, το χέλι τα ντόπια λουκάνικα και φυσικά οι πίτες  βρίσκουν και αυτά την θέση τους στο τραπέζι του Salvia.

Aristi Mountain Resort

Με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας ο κ. Λιόκας σημείωσε «Οι παραδοσιακοί Ηπειρώτες, πολλά χρόνια πριν από εμάς, τιμούσαν τη σκληρή δουλειά στα χωράφια και τα βοσκοτόπια, με ένα οικογενειακό τραπέζι στο οποίο ακούγονταν οι ιστορίες και τα βιώματα  όσων κάθονταν γύρω από αυτό, χωρίς διακρίσεις. Μοιράζοντας το γεύμα που ετοιμαζόταν με τόσο κόπο και φροντίδα, ανέπτυσσαν ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς. Αυτή την ενέργεια θέλουμε να μεταφέρουμε και στο τραπέζι του Salvia».