Το μοναδικό κάστρο στην Ανατολική Ευρώπη που έχει χτιστεί σε νησί

Απαράμιλλη φυσική ομορφιά και μεσαιωνική ατμόσφαιρα στη Λιθουανία


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
19:54
12/11/2017
Το μοναδικό κάστρο στην Ανατολική Ευρώπη που έχει χτιστεί σε νησί
4
loading

Ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στη Λιθουανία βρίσκεται στην πόλη Τρακάι, η οποία είναι κυριολεκτικά χτισμένη πάνω στο νερό.

Είναι περιτριγυρισμένη από περισσότερες από 200 λίμνες και 21 μικρά νησάκια και φιλοξενεί το μοναδικό κάστρο στην Ανατολική Ευρώπη που έχει χτιστεί πάνω σε νησί, στη λίμνη Γκαλβέ.

Το πέτρινο κάστρο χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και λειτουργούσε αρχικά ως φρούριο, στη συνέχεια ως κατοικία του Δούκα και μετέπειτα ως φυλακή. Στο κάστρο στεγάζεται το ιστορικό μουσείο και κάθε χρόνο διοργανώνονται εκεί εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συναυλίες.

Φτιαγμένο από κοκκινότουβλα με απότομες στέγες κρύβει ένα μεγαλόπρεπο μέγαρο στο εσωτερικό του, ενώ για να φτάσει κανείς στο κάστρο περπατάει μια στενή γέφυρα.

Τα καλοκαίρια διοργανώνεται ένα μεσαιωνικό φεστιβάλ στο κάστρο, όπου γίνεται αναπαράσταση της ζωής στο μεσαίωνα, κυρίως με μάχες και φαγητό της εποχής. Η πόλη φιλοξενεί τρία συνολικά μεσαιωνικά κάστρα που έχουν συνδεθεί με τοπικούς θρύλους και παραδόσεις.

Στο Ιστορικό Εθνικό Πάρκο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει πολυάριθμες λίμνες, κοιλάδες, πευκοδάση και λόφους, ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς.

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί την Εκκλησία της Παναγίας, κτισμένη σε μπαρόκ-γοτθικό στυλ ενώ στη λίμνη Γκαλβέ διοργανώνονται κάθε χρόνο κωπηλατικοί αγώνες.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

mapstirka

Τρακάι / Λιθουανία

Διαφορά ώρας: - 

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 6 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα για το Βίλνιους μέσω Φρανκφούρτης και 7 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για το Βίλνιους μέσω Φρανκφούρτης. Από το Βίλνιους φτάνετε οδικώς στο Τρακάι σε 34 λεπτά.

ΤΡΑΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Το εσωτερικό του κάστρου

ΤΡΑΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΤΡΑΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΤΡΑΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΤΡΑΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΤΡΑΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΤΡΑΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΤΡΑΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Χρήστος

  Μονεμβασία

 2. avatar ParadiseLost

  Λαθος. Οχι το μοναδικο. Olavinlinna Ανατολικη Φινλαδια

 3. avatar dk.

  Nonsense ! ! !
  Η Λιθουανία καν δεν είναι ανατολική Ευρώπη! Αφού είναι μια καθαρά ρωμαιοκαθολική χώρα! Τι σχέση με Ρωσία ? ή με την Ορθοδοξία ?

  Ούτε τέτοιο κάστρο δεν ήταν τίποτα το μοναδικό στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ευρώπη. Άμυνα προθυμότατα σε νησί ήταν ένα στάνταρ, κάτι το πιο τυπικό. Και υπάρχουν εκεί κάτι 6+++ χιλιάδες λίμνες, συν αρκετά μεγάλα ποτάμια, με νησιά και αυτά.

  Στα νησιά χτισμένες ήταν και σημερινές μεγάλες πόλεις και κάστρα, ακόμα και με μεγάλους καθεδρικούς ναούς ρωμαϊκού και γοτθικού ρυθμού όπως Poznań, Gdańsk, και Wrocław. Και μόνο μετά οι κάτοικοι άλλαξαν δρόμους νερού.

  Ενώ τα άλλα κάστρα πάνω στο νησί έγιναν άνετα, ακόμα και θαυμάσια παλάτια.

  Όπως το \'Kórnik\' Πολωνίας.
  Παλιά
  http://www.zamkipolskie.com/korni/kornik02.jpg
  και μετά
  http://www.fotografika-kurc.prosta.pl/galeria_m/kornik/zamek/zamek_w_korniku_269.jpg

  Αφού η χώρα έγινε πολύ ταχτοποιημένη και ασφαλής, οι ιδιοκτήτες έχτισαν τότε πιο μεγάλα - ωραία - ζεστά - άνετα παλάτια, στην ξηρά, όχι πια στους βάλτους.

 4. avatar Htlr

  Έχω πάει αλλά Ιανουάριο. Όλα παγωμένα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει