Ανθισμένα μπαλκόνια, παλάτια ευγενών από το 1700, πεζούλες με κήπους και πολύχρωμα σπίτια. Το νησί Προτσίντα γοητεύει με τη μεσογειακή αρχιτεκτονική του και θυμίζει καρτ ποστάλ.

Βρίσκεται στα ανοιχτά της Νάπολης και έχει επιλεγεί ως σκηνικό διάσημων ταινιών, όπως «ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» και «ο ταχυδρόμος».

Το νησί που συστήνεται με απλότητα ως ψαροχώρι, προσφέρει μια συγκλονιστική θέα από τα μπαλκόνια των σπιτιών που είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στο λόφο.

Με ρομαντική ατμόσφαιρα και υπέροχη θάλασσα το Προτσίντα θεωρούνταν ένας προορισμός που εκτιμούσαν πολύ οι Ρωμαίοι ευγενείς. Είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας με τη γραφική μαρίνα Coricella να κλέβει την παράσταση.

Επισκεφθείτε το αβαείο του Αγίου Μιχαήλ στο ψηλότερο σημείο του νησιού και διασχίζοντας στενά μονοπάτια ανακαλύψτε μυστικά μέρη, όπως το Παλιό Πηγάδι ή ο κόλπος των Ερωτευμένων. Στην Chiaiolella περπατήστε ανάμεσα στα εσπεριδοειδή και κολυμπήστε στο Lido di Procida.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

prosida

Προτσίντα/ Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση για Νάπολη είναι 1 ώρα και 45 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για Νάπολη μέσω Ρώμης. Στη συνέχεια φτάνετε στο νησί με φέρι μποτ από τη Νάπολη σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

ΠΡΟΤΣΙΝΤΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΤΣΙΝΤΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΤΣΙΝΤΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΤΣΙΝΤΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΤΣΙΝΤΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΤΣΙΝΤΑ ΙΤΑΛΙΑ

ΠΡΟΤΣΙΝΤΑ ΙΤΑΛΙΑ