«Αρχαία και μεθυστική»: Έτσι χαρακτηρίζουν οι ταξιδιώτες την Κίνα όσες φορές και να την επισκεφτούν. Εξάλλου έχει κάθε φορά τον τρόπο να μαγεύει τους επισκέπτες της και να τους καλεί να εξερευνήσουν τα τοπία της και τις μοναδικές διαδρομές της.

Μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, αλλά οι φωτογραφίες αποδεικνύουν για πιο λόγο είναι επίσης και μια από τις ομορφότερες. Τα χρώματα του ουράνιου τόξου στους λόφους σε κάνουν να πιστεύεις ότι είσαι σε ένα άλλο κόσμο, ενώ η εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου χωριού μέσα στα αμπέλια στο χωριό Shengshan σε καθηλώνει. Πρόκειται πράγματι για μια πανδαισία χρωμάτων!

Θα μπορούσε άνετα κάποιος να χαρακτηρίσει τις περιοχές αυτές της Κίνας «φυσικούς θησαυρούς» και γι’ αυτό την κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις στις ομορφότερες χώρες του κόσμου. Οι τιρκουάζ λίμνες και τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα πάνω από τα χωράφια με το ρύζι σε ταξιδεύουν έστω και μέσα από τις φωτογραφίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χιλιάδες τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο και όλες τις εποχές του χρόνου στην Κίνα και μάλιστα για τουλάχιστον 10 μέρες. Είναι εξάλλου τόσα τα αξιοθέατα και τα φυσικά τοπία που όσες μέρες και να μείνει κανείς δεν φτάνουν.

Το Σινικό Τείχος για παράδειγμα αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο, αλλά πόσοι έχουν σταματήσει για να θαυμάσουν την άκρη του Τείχους που βυθίζεται μέσα στη θάλασσα; Κάθε γωνιά της Κίνας και μια νέα εικόνα σαν ζωντανός πίνακας ζωγραφικής. Πολύχρωμα σπίτια και εντυπωσιακοί καταρράκτες, άγρια δάση και ήρεμες λίμνες, απόκρυμνα βράχια και γαλήνια ηλιοβασιλέματα, ένας πολιτισμός που σε καλεί να τον εξερευνήσεις!

Και επειδή είναι ένας προορισμός που δεν επισκέπτεται κανείς εύκολα, το ταξίδι μέσα από φωτογραφίες είναι πάντα γοητευτικό και απολαυστικό! china02 china03 china04 china05 china06 china07 china08 china09 china10 china11 china12 china13