Το Aristi Mountain Resort & Villas οργανώνει δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις με έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα, γεμάτες γεύσεις και μυρωδιές της Ηπείρου. Η πρώτη, το «Κυνήγι μανιταριών στο Ζαγόρι» πρόκειται για μια οργανωμένη εκδρομή στις δασικές περιοχές του Ζαγορίου με θέμα την συλλογή μανιταριών. Η δεύτερη, τα «Μουσικοκαζανέματα στο Ζαγόρι» έχει ως θέμα τη διαδικασία απόσταξης του τσίπουρου και θα πραγματοποιηθεί υπό την συνοδεία ζωντανής ηπειρώτικης μουσικής.

«Κυνήγι μανιταριών στο Ζαγόρι»

Παρασκευή, 16 – Κυριακή, 18 Οκτωβρίου

Το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου το Aristi Mountain Resort σε συνεργασία με την καταξιωμένη εταιρεία δραστηριοτήτων Trekking Hellas οργανώνουν μια ξεχωριστή εκδρομή για όλη την οικογένεια, όπου μικροί και μεγάλοι θα επιδοθούν σε ένα κυνήγι διαφορετικό από τα άλλα. Θήραμα, άγρια μανιτάρια από τα δάση του Ζαγορίου!

Η ημέρα θα ξεκινήσει με ένα πλούσιο παραδοσιακό και γεμάτο ενέργεια πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, οι μικροί και μεγάλοι «κυνηγοί» θα επιβιβαστούν σε λεωφορειάκι της Trekking Hellas και θα μεταβιβαστούν στην περιοχή της Βίτσας που θα αποτελέσει την αφετηρία της εξόρμησης. Αφού χωριστούν σε ομάδες και εφοδιαστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό, θα ξεκινήσουν την πεζοπορία τους στα μαγευτικά δάση της περιοχής. Ειδικοί συνοδοί θα προσφέρουν καθοδήγηση και πληροφορίες για το δάσος, για τα μανιτάρια καθώς και για τη σημασία τους κύκλο της ζωής του δάσους.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδρομής, οι ομάδες θα επιστρέψουν στο ξενοδοχείο για να παραδώσουν τα μανιτάρια στον Chef. Θα έχουν χρόνο να ξεκουραστούν στα χαλαρωτικά spa ή απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα στα σαλόνια του ξενοδοχείου, πριν τη συγκέντρωση τους στο εστιατόριο, όπου ο Chef θα παρουσιάσει τρόπους επεξεργασίας των μανιταριών μετά τη συλλογή τους, καθώς και τους τρόπους μαγειρέματος και συντήρησής τους (αποξήρανση, πάστωμα, κλπ) Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με γεύμα στο εστιατόριο Salvia που θα γίνει με βάση τα μανιτάρια που συλλέχθηκαν.

Τιμή πακέτου τα δύο άτομα από: 270 ευρώ

Περιλαμβάνει: Διαμονή (2 νύχτες) σε δίκλινο δωμάτια με πρωινό, μεταφορές προς και από τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού της εκδρομής, το δείπνο με τα μανιτάρια στο εστιατόριο Salvia, εξειδικευμένο συνοδό μανιταριών, σακίδιο πλάτης, μπατόν (μπαστούνια) σε όσους τα χρειάζονται, αδιάβροχα (κατόπιν ζήτησης), καλάθι και μαχαίρι για συλλογή μανιταριών και γάντια.

Διάρκεια δραστηριότητας: 4 ώρες

hos2

«Μουσικοκαζανέματα στο Ζαγόρι»

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου – Κυριακή, 1 Νοεμβρίου από 269 ευρώ

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοέμβριου το Aristi Mountain Resort προσκαλεί τους λάτρεις του ηπειρώτικου τσίπουρου σε μια εκδήλωση που θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Το βραβευμένο ξενοδοχείο στήνει το δικό του καζάνι, στο «Καζαναριό», έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στις εγκαταστάσεις του, όπου θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο στάδιο της παραγωγής του τσίπουρου, η απόσταξή του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα περιπλανηθούν στον μαγευτικό κόσμο του ηπειρώτικου τσίπουρου με ξεναγό τον Chef του ξενοδοχείου, Κίμων Λίγδα. Θα ανακαλύψουν τα μυστικά της διαδικασίας απόσταξης του κρυστάλλινου τσίπουρου και θα μάθουν για την ιστορία και την παράδοση της παραγωγής του διάσημου αποστάγματος, τη διαδικασία της «γέννησης» του, αλλά και η ανάμιξη του με λεμόνια και πορτοκάλια. Η μοναδική αυτή εμπειρία θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική από το αγαπητό συγκρότημα της Ηπείρου οι «ΜΟΥΚΛΙΟΜΟΣ», με τους πέντε εξαιρετικούς μουσικούς τους θα διασκεδάσουν την μεγάλη παρέα με ακούσματα παραδοσιακής ηπειρώτικης μουσικής αλλά και ηπειρώτικης τζαζ!

Τιμή πακέτου τα δύο άτομα από: 269 ευρώ

Περιλαμβάνει: Διαμονή (2 νύχτες) σε δίκλινο δωμάτια με πρωινό, την εκδήλωση της απόσταξης και κέρασμα παραδοσιακών μεζέδων.

Κρατήσεις μόνο για την εκδήλωση της απόσταξης και κέρασμα παραδοσιακών μεζέδων: 30 ευρώ κατ’ άτομο.

Δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις: τηλ: 26530 41330, email: [email protected]

Αρίστη, 44016, Ζαγοροχώρια, Ήπειρος

Τηλ: 26530 41330, fax:26530 41311, κιν: 6943 105011

[email protected]

www.aristi.eu

hos4

Το Aristi Mountain Resort & Villas

Το Aristi Mountain Resort & Villas έχει ξεχωρίσει ως «το καλύτερο παραδοσιακό ξενοδοχείο στην Ελλάδα» από τους αναγνώστες του Conde Nast Traveller και μέλους της οικογένειας των πολυτελών Small Luxury Hotels of the World. Το συγκρότημα αποτελείται από πέτρινες κατοικίες και βίλες σε απόλυτη αρμονία μέσα στον παραδοσιακό οικισμό του χωριού της Αρίστης, με θέα τους Πύργους της Αστράκας και τη χαράδρα του Βίκου.

Το ξενοδοχείο προσφέρει δωμάτια, σουίτες και βίλες που έχουν δημιουργηθεί με φυσικά υλικά από πέτρα και ξύλο, όλα διακοσμημένα με υψηλή αισθητική που την χαρακτηρίζει η διακριτική πολυτέλεια.

Το Aristi Mountain Resort & Villas τιμά τα τοπικά προϊόντα και την κουζίνα της περιοχής δημιουργώντας όλες τις εποχές του χρόνου γεύσεις που απογειώνουν τις αισθήσεις και τους ουρανίσκους! Το τραπέζι σας στρώνεται στο εστιατόριο Salvia, με παραδοσιακές συνταγές της Ηπειρώτισσας νοικοκυράς, που φτιάχνονται με μεράκι και αγάπη από τα διάσημα προϊόντα της περιοχής.

hos1

TAGS