Μετρήσεις δείχνουν πως το καλοκαίρι του 2023 οι άνθρωποι παγκοσμίως ταξίδεψαν πολύ με αεροπλάνα. Ωστόσο, ένα ταξίδι με αεροπλάνο δεν είναι για όλους μια ευχάριστη εμπειρία.

Πέρα από το χάος που μπορεί να προκύπτει από ακυρώσεις πτήσεων, αναταράξεις αλλά και τους προσωπικούς φόβους που μπορεί να έχει κάποιος επιβάτης, αυτό που βάζει επίσης το λιθαράκι του σε ένα άσχημο αεροπορικό ταξίδι, είναι ένας κακός συνεπιβάτης. Σύμφωνα με το insider.com, η Skyscanner, μια εταιρεία ταξιδιωτικών μηχανών αναζήτησης, μοιράστηκε μια έρευνα, της εταιρείας έρευνας αγοράς OnePoll από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, που αφορούσε το ποιες συμπεριφορές ενοχλούν περισσότερο τους επιβάτες όταν πετούν.

Στην έρευνα απάντησαν περίπου 2.000 άτομα από τις ΗΠΑ που ταξίδεψαν για αναψυχή τα τελευταία τρία χρόνια.  Ακολουθούν επτά από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που κάνουν οι επιβάτες στις πτήσεις, σε αντίστροφη μέτρηση, σύμφωνα με την έρευνα της Skyscanner.

7. Να ζητήσετε από άλλον επιβάτη να αλλάξει θέση μαζί σας.

Περίπου το 31% των επιβατών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι το βρίσκουν ενοχλητικό όταν άλλοι ταξιδιώτες ζητούν να αλλάξουν θέση μαζί τους. Η Anais Monique, πρώην αεροσυνοδός, δήλωσε ότι οι επιβάτες θα πρέπει να απευθύνονται στο πλήρωμα καμπίνας του αεροσκάφους σε περίπτωση τέτοιων διαφορών. Αρκετά από αυτά τα περιστατικά έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν αφήσει διχασμένους τους ταξιδιώτες.

6. Χρησιμοποιείτε και τα δύο χερούλια του καθίσματός σας.

Περίπου το 31% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι ενοχλητικό όταν ο διπλανός τους χρησιμοποιεί και τα δύο μπράτσα του καθίσματος. Το ζήτημα του ποιος πρέπει να χρησιμοποιεί δικαιωματικά τα μπράτσα, παραμένει αντικείμενο συνεχούς συζήτησης μεταξύ των επιβατών.

5. Να ρίχνετε πίσω το κάθισμά σας.

Περίπου το 31% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι οι επιβάτες θα πρέπει να αποφεύγουν να ξαπλώνουν τα καθίσματά τους όταν πετούν. Αλλά οι άνθρωποι στο διαδίκτυο διχάζονται σχετικά με το αν είναι αποδεκτό οι επιβάτες να ξαπλώνουν τα καθίσματά τους στα αεροπλάνα.

4. Βγάζετε τα παπούτσια ή τις κάλτσες σας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Περίπου το 35% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το βρίσκουν ενοχλητικό όταν οι επιβάτες βγάζουν τα υποδήματά τους κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Έτσι και αλλιώς, τα αεροπλάνα δεν είναι τα πιο καθαρά μέρη – και μια αεροσυνοδός δήλωσε στο Insider ότι οι επιβάτες πρέπει να κρατούν τα παπούτσια τους για να μην πατούν σε βρώμικες επιφάνειες.

3. Να μιλάτε σε άλλους επιβάτες ή να είστε φλύαρος διπλανός.

Περίπου το 39% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι οι επιβάτες θα πρέπει να αποφεύγουν να μιλούν σε αγνώστους – και αν το κάνουν, δεν θα πρέπει να μιλούν πάρα πολύ. Αλλά ορισμένοι ταξιδιώτες μοιράστηκαν ότι η συζήτηση με άλλους επιβάτες σε μια πτήση μπορεί στην πραγματικότητα να αποδειχθεί καλό πράγμα και δεν χαλάει πάντα την ταξιδιωτική εμπειρία.

Επιβάτης αεροπλάνου μιλάει στο τηλέφωνο

2. Βάζετε το τηλέφωνό σας σε ανοιχτή ακρόαση, όταν είστε σε κλήση.

Περίπου το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνονται ενοχλημένοι όταν οι επιβάτες βάζουν τις κλήσεις ή τα βίντεο τους σε ανοικτή ακρόαση – ειδικά αν είναι δυνατά.

1. Κόβετε τα νύχια σας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Περίπου το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι οι επιβάτες που περιποιούνται τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια μιας πτήσης είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα που μπορούν να κάνουν – και αυτό περιλαμβάνει το βάψιμο ή το κόψιμο των νυχιών τους, αλλά και το κόψιμο των τριχών του προσώπου τους.